Celebrul artist este unul dintre doar 15 câștigători „EGOT” din lume, adică artiști premiați cu Emmy, Grammy, Oscar și Tony.  Muzicianul este al patrulea barbat de culoare care primește acest titlu, după Denzel Washington, în  1996, Dwayne „The Rock” Johnson, in 2016, și Idris Elba, în 2018.

„Am fost încântat, dar si speriat in acelasi timp, pentru ca este o mare presiune”, a declarat Legend pentru People dupa anuntul privind titlul de cel mai sexy barbat in viata. „Toata lumea ma va analiza sa vada daca sunt suficient de sexy pentru acest titlu. De asemenea, ii succed lui Idris Elba, ceea ce nu este corect si nici dragut pentru mine”, a glumit muzicianul.

 

Legend a devenit celebru dupa ce si-a lansat albumul de debut, „Get Lifted”, in 2004. Materialul discografic i-a adus premii Grammy pentru cel mai bun debut, cel mai bun album R& B si cel mai bun interpret R& B.

John Legend a mai primit, printre altele, un premiu Oscar pentru piesa „Glory”, dar si trofee Emmy si Tony in calitate de producator muzical.

Legend este casatorit cu modelul si autoarea de carti de bucate Chrissy Teigen, in varsta de 33 de ani, cu care are doi copii, Luna, in varsta de 3 ani, si Miles, in varsta de 1 an.

In ultimii ani, printre cei recompensati cu titlul de cel mai sexy barbat in viata – acordat din 1985 – s-au numarat Chris Hemsworth, Adam Levine, George Clooney si Channing Tatum.