”Ameninţare cu rachetă balistică în Hawaii. Puneţi-vă imediat la adăpost! Acesta nu este un exerciţiu”, a fost mesajul primit de locuitorii statului Hawaii pe telefoanele mobile, din partea autorităților. Mesajul a fost anunțat inclusiv la posturile de radio din Hawaii sau la televiziunile locale.

Lesne de imaginat haosul care s-a creat: oameni alergând să se adăpostească, telefoane de ”adio” date către familie și prieteni, lacrimi și disperare.

Explicația halucinantă a autorităților: Cineva a apăsat pe un buton greșit

În 38 de minute, a venit un nou anunț, în care se spunea că a fost vorba de o alarmă falsă. Se pare că un angajat al unui serviciu de urgență a apăsat pe un buton greșit, trimițând astfel mesajul.

Însuși guvernatorul statului Hawaii a ieșit într-o conferință de presă și a cerut scuze locuitorilor pentru alerta falsă.

Cu lacrimile încă șiroind pe obraji, cu nodul în gât și multe gânduri și cuvinte nerostite, viața s-a întors încet-încet la normal. Dar pe mulți i-a pus pe gânduri, obligându-i  să se gândească cum ar fi fost… Mai ales în contextul amenințărilor nucleare constante venite din partea Coreei de Nord și a dialogului ostil dintre aceasta și Donald Trump.

”M-am trezit în dimineața asta în Hawaii și mai aveam 10 minute de trăit. A fost o alarmă falsă”, a scris pe o rețea socială actorul Jim Carrey, în vârstă de 55 de ani. Acesta nu a pierdut ocazia de a-l critica pe președintele Donald Trump și ”Congresul republican corupt”, din cauza cărora astfel de situații ar putea apărea ”pe bune” curând.

Cântăreața Diana Ross, în vârstă de 73 de ani, se afla și ea în Hawaii și, imediat după difuzarea mesajului, s-a adăpostit în subsolul hotelului în care se afla, la fel ca toți cei cazați. ”Eram foarte speriați. A fost îngrozitor”, a povestit ea apoi pentru TMZ.

Cei care nu au mai avut timp să caute un adăpost care să reziste la o astfel de catastrofă s-au ascuns în propriul garaj, sub saltele sau chiar în cadă. Disperarea, aceasta a fost starea generală oglindită perfect pe rețelele de socializare sâmbătă.

Foto: Northphoto

Vezi și Ce s-a întâmplat cu Jim Carrey? Actorul a ajuns piele și os. Nu-l mai recunoști

Citește și: