Jane Seymour (69 de ani) a devenit celebră în întreaga lume pentru rolul din „ Dr Quinn”, însă aceasta a recunoscut că după ce unchiul ei a fost răpus de această boală cumplită, se teme că și ea va sfârși la fel. Actrița a dezvăluit pentru Daily Mirror că deja a ales o casă în îngrijire pentru oamenii care suferă de această boală și și-a instruit familia să o mute acolo când se va îmbolnăvi. „Nu vreau să devin o povară pentru cei care îi iubesc”, a declarat Jane.

Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată,  ce duce la moartea celulelor nervoase și produce  o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului și a țesuturilor acestuia, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demență.

Jane Seymour arată fenomenal la 69 de ani

janeSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Citește și: Incredibila transformare a frumușelului Sully din „Dr Quinn”, după care suspinau toate femeile. Imposibil să-l mai recunoști

Și-a ales deja o casă de îngrijire pentru bolnavii de Alzheimer

Jane a povestit despre ce impact a avut această boală a unchiului ei asupra familiei, explicând că aproape „a ucis-o” și pe mătușa ei, în perioada în care aceasta avea grijă de soțul până când acesta s-a stins din viață. „Cred că afectează pe toată lumea din jur pentru că devii o povară pentru oamenii de lângă tine. Persoanele care suferă de Alzheimer nu-și dau seama de asta, însă cei de lângă ei știu acest lucru”, a spus Jane.

„Am vorbit deja despre acest aspect cu partenerul meu de viață. Am ales o casă de îngrijire unde cred că o să fiu fericită sau nu știu dacă o să fiu. Sper totuși ca acest lucru să nu mi se întâmple”, a mai spus actrița.

Jane a devenit celebră pentru rolul fetei Bond din filmul James Bond din 1973, în care a jucat alături de Roger Moore,  „Live and Let Die”, dar și pentru rolul de excepției din celebrul serial „Dr Quinn”.

În ultimii ani, s-a implicat în numeroase campanii caritabile de strângere de fonduri pentru cercetări despre această boală.

Citește și :