Celebra actriță a ajuns în custodia poliției după ce a protestat  vineri la Washington împotriva încălzirii globale. Ea a fost  arestată pentru a treia oară pe treptele Capitolului pentru că participă la o demonstrație neautorizată. Alături de ea au fost arestate alte 30 de persoane printre care și Ted Danson, cunoscut din seriale precum Cheers (1982-1993), CSI-Crime Scene Investigation (2000-2015) sau The Good Place (din 2016).

Jane Fonda arata spectaculosSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Este deja a treia oară luna aceasta când vedeta ajunge în spatele gratiilor, însă spune că nu are de gând să se oprească aici. Starul, în vârstă de 81 de ani, a declarat pentru The Times că vrea să fie arestată în fiecare săptămână, pentru că va continua să protesteze împotriva încălzirii globale la Capitol Hill.

Arestarea actriței s-a viralizat pe rețelele de socializare. În filmuleț, Fonda apare cu același palton roșu cu care s-a îmbrăcat și la celălalte două demonstrații, unde, de asemenea, a fost arestată.

Mai mult, cunoscută actriţă Jane Fonda a fost premiată în timp ce era arestată.

Jane Fonda a acceptat  premiul în timp ce era încătușată de polițiști

Jane  a avut onoarea să primească un trofeu BAFTA Britannia. Doar că aceasta a lipsit de la decernarea premiilor Bafta, pentru că evenimentul a avut loc în timp ce aceasta era la Washington și era reţinută de poliţişti după protestele față de schimbările climatice.

Totuși, a transmis un mesaj organizatorilor, în care le-a mulțumit și și-a cerut scuze că nu poate fi prezentă la ceremonie pentru că are cătuşe la mâini.

Mai exact, Jane Fonda urma să accepte premiul Stanley Kubrick Britannia Award, pentru excelență din partea British Academy of Film and Television Arts, or BAFTA, vineri noapte la Beverly Hilton, dar actrița a fost arestată la Washington, în urma unui protest care atrăgea atenția asupra schimbărilor climatice.

Vedeta octogenară a acceptat însă premiul în timp ce era încătușată de polițiști. Jane Fonda a apărut în direct pe scena ceremoniei de decernare a premiilor British Academy Britannia pentru 2019. Situația nu a împiedicat-o să le mulțumească celor de la BAFTA pentru distincția Stanley Kubrick Britannia Award pentru excelență în film.

„Sunt onorată, nu îmi vine să cred. Îmi pare rău că nu sunt acolo. Cum ați aflat deja mă tot arestează. M-am hotărât că trebuie să fac mai mult și m-am mutat la Washington de patru luni și încerc să atrag atenția asupra a ceea ce e de făcut”, spunea actița în mesajul trimis la ceremonie. Apoi imaginile o înfățișează pe Fonda strigând peste umărul polițiștilor: „BAFTA, mulțumesc! Îmi pare rău că nu sunt acolo! Sunt foarte onorată!”, adaugă ea în timp ce este condusă de polițiști.

 


Citește și: