Legendara vedetă de la Hollywood a criticat dur sistemul sanitar din SUA, denunțând inegalitatea socială în ceea ce privește accesul la tratament.

Jane Fonda a dat o veste care i-a întristat profund pe fanii ei din întreaga lume. Artista a mărturisit pe contul ei de socializare că suferă de cancer, dar că este o formă tratabilă și se simte norocoasă că are acces la cea mai bună îngrijire medicală, datorită statutului ei.

Fonda a menționat că a început deja tratamentul de chimioterapie și este încrezătoare că totul va decurge bine.

asa-arata-actrita-in-2004-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Se gândește la alții în aceste clipe

„Am fost diagnosticată cu un limfom non-Hodgkin, (n. red. – un cancer al sistemului limfatic) „şi am început tratamentul prin chimioterapie”, a anunţat, pe contul său de Instagram, actriţa laureată a premiului Oscar. Aceasta a mai menționat că face deja chimioterapie de 6 luni și că, deocamdată, suportă bine ședințele.

„Este vorba despre un cancer complet vindecabil, 80% dintre oameni supravieţuiesc, motiv pentru care mă simt foarte norocoasă”, a adăugat ea.

„Am, de asemenea, şansa de a beneficia de o asigurare medicală şi de a avea acces la cele mai bune medicamente şi tratamente. Sunt conştientă că sunt privilegiată şi acest lucru este trist”, a continuat actrița, susţinătoare a democraţilor americani, adăugând că „numeroşi” americani „nu au acces la îngrijirile de calitate pe care le primesc eu şi acest lucru nu este corect”.

Cariera lui Jane Fonda a început în anii ’60 şi a fost încununată de două premii Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în 1972 pentru „Klute” în regia lui Alan J. Pakula, şi în 1979 pentru „Coming Home” în regia lui Hal Ashby.

Ea a mai fost nominalizată de cinci ori la cele mai prestigioase premii ale cinematografiei americane.
Chiar şi la 84 de ani, actriţa are o carieră activă, împrumutându-şi recent vocea pentru animaţia Luck”, lansată de Apple TV+.

Cariera sa a avut multiple faţete. Star al programelor de aerobic, ea este cunoscută şi pentru activismul său pentru pace din perioada Războiului din Vietnam. În prezent, ea militează îndeosebi pentru cauze legate de mediu şi de încălzirea globală.

În mesajul ei, Jane Fonda a subliniat şi rolul combustibililor fosili şi al pesticidelor în îmbolnăvirile oncologice.

Vezi și Jane Fonda, super sexy și la 82 de ani. Cu cizme lungi, din latex, dă lecții puștoaicelor de 20 de ani!

Citește și:

Interviu EXCLUSIV Monica Odagiu: ”Recent, mi-am luat și eu zborul din cuib”

Cum arăta Cătălin Scărlătescu la prima apariție la TV: ”Deci aveam niște mișcări, niște ciudățenii în mine…”