În mai 1984, actrița era în apartamentul ei, împreună cu o prietenă, Debra Hill, scenarist și producător al filmului ”Halloween”, filmul horror care i-a deschis drumurile lui Curtis, ea devenind ”regina țipetelor”. Răsfoiau o revistă Rolling Stone. La un moment dat, într-una dintre pagini, Curtis a văzut mai mulți bărbați celebri, dar pe care ea nu-i știa (cel puțin nu pe toți). Era vorba despre Christopher Guest, Michael McKean și Harry Shearer.

”O să mă mărit cu bărbatul acesta!”

A pus arătătorul pe Christopher Guest, pe care nu-l cunoștea și despre care nu știa nimic, și a spus: ”O să mă mărit cu bărbatul acesta!”. Dezvăluirea a fost făcută chiar de către actriță.

După care, prietena ei, care era amică cu agentul lui Guest – și el actor (celebru în acea perioadă pentru comedia This Is Spinal Tap), ulterior devenit regizor și scenarist – i-a lăsat acestuia numărul de telefon al actriței. Urma ca Guest să o sune. Dar actorul nu a făcut-o. Era într-o perioadă în care, dat fiind faptul că era celebru, îl sunau tot felul de femei, inclusiv la 3 – 4 dimineața.

Un schimb de priviri a fost tot

Curtis s-a împăcat cu ideea. Stânjenită, și-a văzut de viață. Numai că, într-o zi, într-un restaurant din Hollywood, unde lua cina cu niște prieteni, printre care și Melanie Griffith, l-a zărit pe Guest, aflat la câteva mese distanță. Privirile li s-au întâlnit și amândoi și-au făcut cu mâna. După care, el s-a ridicat și a plecat, iar ea și-a coborât privirea în farfurie.

A doua zi, el a sunat-o. Iar în luna decembrie a aceluiași an, se căsătoreau, într-o joi, la ora 16.00, într-o ceremonie scurtă și simplă, în casa unui regizor. Până la 17.30, însurățeii erau deja acasă, dornici să înceapă viața împreună. Viață pe care încă o continuă în doi, având și doi moștenitori, o fată și un băiat.

Vezi și O actriță celebră și-a scos toate oglinzile din casă și se simte excelent. Sfaturi ca să ai mai multă încredere în tine

Citește și: