Ai primit recent o distincție. Te-ai gândit vreodată că vei avea titlul de ”Femeia anului”?

A fost onorantă și neașteptată aprecierea echipei Avantaje. Foarte important contextul decernării acestui premiu. Am fost alături de femei excepționale, care au fost premiate pentru proiecte cu greutate, campanii jurnalistice sau umanitare cu rezultate remarcabile pentru România, în anul 2014. Femei care oferă zilnic lecția umanității. Or, cum să nu te simți onorată că ești alături de ele?!

Credit foto: revista Avantaje /RingierÎn activitatea ta sunt numeroase proiecte. Ce presupune pentru tine responsabilitatea şi implicarea socială?

Responsabilitatea a venit prin meseria pe care o fac. Fiind vorba de campanii naționale, derulate în spațiul public, totul cere maximă responsabilitate. Implicarea vine din lecțiile pe care le-am primit. De la voluntarii Crucii Roșii, de la oamenii pe care i-am întâlnit și ale căror povești te fac să te cutremuri, de la fiecare caz social prezentat la „O dată-n viațăși chiar de la indiferența unora care refuză să se implice și care mă fac să acționez cu și mai multă dăruire pentru a le demonstra că se poate!

În ce te privește, care crezi că este cheia evoluției?

Fuga de rutină, ieșirea din zona de confort, oameni mai deștepți în preajmă, curiozitatea activată zilnic și orice activitate care înalță spiritul.

Ai avut întotdeauna încredere în forțele proprii?

Da. Sunt genul de om care nu se lasă și găsește mereu o soluție. Care vine de undeva de Sus. Apoi, bazez pe oamenii din jur: Elise Stan (mentorul meu), pe echipa mea, familia, absolut toți construiesc zi de zi această încredere.

A reînceput noul sezon al emisiunii ”O dată în viață”, pe care o prezinți neîntrerupt din 2007, la TVR. Ții legătura cu telespectatorii fideli?

Sigur. Pe pagina mea de Facebook Iuliana Tudor Official (iulianatudorofficial) și pe pagina emisiunii O dată-n viață (odatanviata). E un răspuns pozitiv pe care îl primim neîntrerupt de 8 ani. În noul sezon telespectatorii vor fi vedetele show-ului.

Ce le-ai transmite celor din fața micilor ecrane referitor la următoarele ediții?

Că va fi un sezon pe care trebuie să-l vadă, că vinerea seară, se știe, le facem program și venim cu petrecerea în casele lor și că eu abia aștept să ne reîntâlnim în direct, așa cum îmi place mie. (râde)

Tu ce ai făcut o singură dată în viață și ți-ar plăcea mult să repeți?

Am născut un copil și, da, aș repeta experiența!

Dintre marile provocări pe care le-ai avut, pe care le-ai puncta?

Televiziunea, marile întâlniri din viața mea (doar câteva ca număr) cu oameni care m-au marcat definitiv și experiența maternă.

Povesteai despre Tudor, băiețelul tău, că la vârsta de 2 ani își dorea să devină portar, apoi regizor. Acum în ce stadiu este? Cât de des te însoțește pe platourile de filmare?

A rămas la regizor. Filmează și fotografiază zilnic, vrea să vină tot mai des cu mine în platou sau la scenă să-mi ofere microfonul. (râde)

Care sunt regulile de care ții cont permanent pentru menţinerea sănătăţii tale şi a familiei?

Mese regulate, apă doi litri pe zi, cât mai puțină mâncare procesată, cât mai puțin zahăr și multă mișcare.

Soțul tău este și el o fire sportivă ca tine? Iar Tudor face vreun sport?

Soțul meu face mișcare doar dacă-l provoc la o alergare prin parc. Îi place! Iar Tudor dincolo de orele de sport de la grădi, adică înot și gimnastică, face acasă după dvd-ul lui Carmen Brumă. O vede pe mami și atunci face și el. (râde)

Pentru că suntem în Postul Paștelui, spune-mi, obișnuiești să ții post?

Da, însă nu pe toată durata. O săptămână sau două înainte de Paște.

Cât de des îțí spui «Visează, roagă-te, iubeşte!»”?

În fiecare seară!

Nu pot trăi fără…

Hrana” sufletului meu – ”Nimic fără Dumnezeu, nimic fără familia mea și nimic fără dragoste!

 

Credit foto: Arhiva personală/PR, revista Avantaje.