Campania “Esti Român!” îşi propune să le reamintească tuturor românilor, dar în special tinerilor, despre importanţa conservării şi promovării tradiţiilor, ca elemente definitorii ale moştenirii culturale naţionale.

Fără trecut, nu putem avea vitor. Suntem un popor cu o istorie de milioane de ani, cu tradiţii care s-au transmis din generaţie în generaţie şi care ne definesc ca naţie. Avem datoria de a le promova şi de a le transmite mai departe tinerilor și copiilor noștri, pentru a ne păstra identitatea. Însă ei sunt și cei mai reticenți la tot ce înseamnă tradiție. La 16 ani, când am fost pusă în situația de a cânta folclor, prima reacție a fost să râd, așa că mă pot pune în pielea lor și-i pot convinge, așa cum am fost și eu convinsă. Prin intermediul acestei campanii ne dorim ca tinerii să aibă ocazia să cunoască tradițiile, să le descopere într-o formă cât mai atractivă, pliată pe nevoile lor și zonelelor de interes. Sper ca pe parcursul campaniei să ni se alăture câţi mai multi oameni care să transmită mai departe mesajul central al campaniei. „EŞTI ROMÂN!” Continuă tradiţia!”, spune Iuliana Tudor.

Campania „EŞTI ROMÂN!” se desfăşoară pe tot parcursul anului și este structurată pe mai multe etape care vor aduce în prim plan elemente din patrimoniul cultural. Românii sunt așteptați pe pagina de Facebook Esti Român, alaturi de Iuliana Tudor.

 

Credit foto: Constantin Ticu