Ești unul dintre cei mai controversați stiliști din România și critici de modă. Consideri că este un lucru pozitiv sau negativ?
Împreună cu echipa Kanal D am reușit să dezvolt un proiect unic în România cu rubrica de poliție a modei din cadrul „WOWBiz” și am deschis calea altora pentru a-și susține argumentat părerea în materie de stil. Da, sunt “puristă”, consider că doar cei cu ADN-ul și “sângele” necesar și școală de specialitate în spate pot face această profesie la un nivel înalt, chiar și în România. Iar asta nu este un lucru rău.

Emisiunea ”Bravo, ai stil!” a atras, în mod cert, atenția publicului. Ce crezi că a ”cântărit”?
Dacă aș face un exercițiu și m-aș pune în postura telespectatorului, cred că m-ar fascina atât povestea concurentelor, cât și faptul că această emisiune (n.r.: difuzată de luni până vineri, de la ora 17:00, și sâmbăta, de la ora 22:00, la Kanal D) oferă soluții concrete de adaptare a ținutei la personalitatea fiecăruia.

Deseori pe parcursul emisiunii au loc dialoguri cu replici incisive și din partea concurentelor. În calitate de jurat, cum privești această situație?
Având în vedere presiunea enormă pe care acest concurs o exercită asupra psihicului fiecărei concurente, este de înțeles faptul că uneori unele dintre ele cedează. Chiar dacă de multe ori, din exterior, poate părea o joacă, concursul presupune un efort uriaș pentru aceste fete, dar miza merită din plin mobilizarea.

La finalul show-ului ți-ar plăcea să colaborezi cu una dintre finaliste sau cu cea declarată câștigătoare?
În general, colaborările pe care eu le fac sunt limitate clar la branduri sau tineri designeri absolvenți UNARTE. Firește că, atunci când intuiesc potențial, sprijin orice inițiativă creativă, însă acest concurs nu caută stilisti sau designeri, așa încât nu aș putea găsi puncte comune decât tangențial cu oricare dintre fetele care concurează în această ediție sau în cele următoare.

Pentru că ești o persoană cu standarde ridicate, care sunt trei lucruri bune care te-au impresionat recent, nu neapărat raportat la emisiune?
Fiica mea Mikaela, pâinea de casă a Reghinei și zâmbetul tâmp al unei zarzavagioaice.

Care consideri că sunt, în acest sezon, piesele de rezistență din punct de vedere vestimentar?
Cizmele peste genunchi cu decupaje, căciula supradimensionată cu imprimeu exotic, mănușile până la cot și pielea, într-o gamă largă de texturi și imprimeuri.

Ce nu ar trebui să lipsească din garderoba unei femei stilate, indiferent de venitul său?
O rochie neagră, un ruj roșu și o pereche de cercei opulenți.

În calitate de mamă, ești exigentă sau indulgentă?
Nu cred că sunt diferită de orice altă mamă. Îmi iubesc copilul (n.r.: Mikaela, 7 ani) și îmi doresc tot ce este mai bun pentru el.

Ce sfat îi dai cel mai des fiicei tale?
Să aibă încredere în ea și în drumul ei.

Pari o Leoaică veritabilă (n.r.: este născdata nașterii 28 iulie 1980). Totuși, în fața cui cedezi?
Capitulez doar de bună voie. Am slăbiciunile mele, ca orice om.

Ce ai sacrificat ca să-ți poți urma idealurile?
Am sacrificat totul pentru a-mi urma calea și primul lucru la care am renunțat a fost viața personală. Este foarte greu să clădești ceva durabil fără fundament. Nu simt că am renunțat la nimic, atâta timp cât acum am tot ceea ce îmi doresc.

Ai declarat recent că: ”Lucrurile pe care le fac, le fac natural. Nu îmi propun să șochez, ci rămân fidelă principiilor mele”. Care sunt acestea, rezumând într-o frază?
Îmi este foarte greu să rezum într-o frază principiile care îmi guvernează atât cariera, cât și viața, însă onestitatea este, de departe, trăsătura de caracter fără de care nu îmi imaginez nimic argumentat.

Ce așteptări ai de la acest final de an?
Sunt extrem de recunoscătoare pentru tot ce am primit de la Dumnezeu și pentru minunea de a-mi vedea copilul zâmbind în fiecare zi. Am tot ce îmi doresc și sunt recunoscătoare pentru asta.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

În show-ul ”Bravo, ai stil!” ai avut o apariție spectaculoasă cu un cocoș. Unde este găina?
Momentan, în viața mea există numai un cocoș și câteva gâște. Este incredibil cum o găină a împărțit o țară în două! (zâmbește)

bravo_ai_stil-kanal-d

Bravo ai stil se difuzează de luni până vineri, iar gala în fiecare sâmbătă, la Kanal D.

Nu pot trăi fără

Iubire – ”Fără iubire nu am exista.”
Zâmbetul Mikaelei – ”Nu există ceva mai frumos.”
Pantofii Valentino – ”Pantofii Valentino, și cu asta am explicat tot! (zâmbește)

 

Credit foto: Kanal D