O poză cu cea care i-a dat viață, și de la care a moștenit ochii superbi, și un mesaj plin de tristețe. Așa a anunțat Ana Baniciu, sâmbătă, că a pierdut-o pe scumpa ei mamă.

Citește și: Ce spune Mircea Baniciu despre viitorul său ginere. Cum a fost cerută în căsătorie Ana Baniciu (Video)

mircea-si-ana-baniciu-4SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Mama Anei Baniciu a murit

„Adina, mama care și-a dedicat întreagă viață copilei ei, care a sprjinit-o și a trăit pentru un singur om… pentru mine! Am stat în ultimele 2 luni alături de ea, am respirat în același ritm și ne-am spus tot ce era frumos și poate am mai uitat să spunem. Am fost alături de ea până la ultima suflare și am condus-o spre un loc luminat.

Mama mea nu pleacă niciodată de lângă mine, ea este cu mine la fiecare pas și mă ghidează! Mama mea sfânta și bună pe care o iubesc infinit mi-a dat ultima și cea mai importantă lecție, lecția vieții și înțelepciunea atunci când vine vorba de moarte!
De mulțumit, am să îți mulțumesc în fiecare zi din viața mea pentru că ai fost, ești și vei fi lângă Ana ta, care are planuri mari și care nu o să stea o secundă, o să te facă mândră în continuare, așa cum a făcut-o și până acum! Te iubesc cu toată ființă mea, în fiecare secundă!”, a scris Ana Baniciu pe Instagram, lângă o poză superbă cu regretata ei mamă.

Iubirea complicată dintre Mircea Baniciu și mama Anei Baniciu

Mircea Baniciu (72 de ani) s-a ferit de căsătorie după experiența nefericită cu prima lui soție, actrița Diana Gheorghian (61 de ani). Așa se face că relația cu mama Anei Baniciu nu s-a finalizat la starea civilă, însă solistul și-a schimbat părerea abia la 64 de ani, în 2014, când a luat-o de nevastă pe Alina Nemeș, care i-a dăruit și un băiețel. Într-un interviu mai vechi, din 2007, pentru Revista Tango, Mircea Baniciu a vorbit despre fiecare femeie care i-a marcat existența.

Ce spune Mircea Baniciu despre mama Anei Baniciu

„După anii ’88 -’89, după una dintre despărțirile mele cele mai ciudate, aceea de fosta mea soție, n-am prea mai acceptat sau dorit o relație stabilă, așezată, cu casă, cu copii, cu neamuri, cu socri, cu rude. Mi-a fost chiar teamă. Între timp, începuse să-mi placă degringolada în care trăiam și în care încercăm să iau cât mai mult de la viață. Dar, încet, încet, mi-am revenit (…)

Ana, primul meu copil, a apărut ca un moment foarte frumos în viața mea și îmi propusesem să mă liniștesc și să-mi fac un rost, așa cum e firesc. Dar nu s-a putut, din cauza neînțelegerilor cu mama ei. La început, lucrurile au mers bine, dar mai apoi am simțit că mă îndepărtez din ce în ce mai tare. Ana a rămas, în schimb, una dintre marile mele iubiri și sunt convins că relația noastră va continua în felul acesta, până la adânci bătrîneți”, povestea Mircea Baniciu, care a și recunoscut că mama Anei Baniciu l-a cucerit cu frumusețea și cu inteligența.

„E o femeie frumușică. Frumușică îi spun eu, pentru că asta e cuvântul care i se potrivește și e isteață, se ocupă intens de ea, mă mai ocup și eu, dar ghinionul nostru a fost să nu ne înțelegem”.

Întrebat de ce au decis, totuși, să facă un copil, în ciuda neînțelegerilor, solistul de folk a spus că sarcina nu a fost programată, dar că au decis amândoi să păstreze copilul. „Întotdeauna am mers pe ideea că e păcat să sacrifici un copil atunci cînd el e pe cale să se nască. Și-atunci am zis DA, adică am aprobat ideea de a duce sarcina până la capăt, pentru că pe undeva chiar îmi doream să am copii”, a mai declarat pentru Revista Tango, fostul membru al trupelor Phoenix și Pasărea Colibri.

Citește și: Ana Baniciu a dezvăluit motivul pentru care nu mai vrea să meargă la evenimente. Ce spune despre Dana Budeanu?