Costel Băloiu avea 13 ani când a jucat în ”Pistruiatul”, primul serial color filmat în România. A mai apărut în „Roșcovanul”, precum și în câteva roluri secundare din filmele „Nemuritorii”, „Pentru patrie”, „Melodii, melodii”, „Noi, cei din linia întâi” și „Garda personală”.

Costel Băloiu a vorbit într-un interviu pentru autotestmagazin.ro despre cum a fost viața sa de când a dispărut din lumina reflectoarelor și cum a rămas fără loc de muncă la un moment dat, după ce s-a luat la harță cu patronul firmei la care muncea. În prezent lucrează ca șofer la Ministerul Educației și este foarte multumit de ceea ce face, chiar dacă nu câștigă foarte bine. El a explicat că a mai fost, însă, la castinguri.

pistruiatulSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

„Anul acesta am fost la un casting, a insistat un prieten, dar nu am putut să accept rolul. Trebuia să joc rolul unui golan care controla fel de fel de mizerii și gunoaie, nu îți spun ce replici avea… Le-am spus că nu pot să vorbesc așa și că nu pot să accept. Nu am regrete! Dacă nu mi-a convenit, m-am retras. Am luat multe decizii la nervi, multe idioate, am mai dat-o și de gard, de ce să nu recunosc…”, a spus Costel Băloiu, alias Pistruiatul.

„M-am gândit de multe ori care ar fi fost povestea mea de viață, ce prieteni aș fi avut, de multe ori mă întreb dacă persoana de lângă mine vorbește cu omul Băloiu sau se gândește că se află lângă Pistruiatul?  Știi… Când o să dau colțu` nu o să spună nimeni: „A murit Costel Băloiu”. O să spună: „A murit Pistruiatul”!…”, a încheiat Costel Băloiu, conform libertatea.ro