Adrian a făcut furori în anii `90 cu rolul lui Duncan MacLeod, un  nemuritor care lupta cu forțele răului întruchipat în alti oameni ca și el nemuritori, cucerind milioane de telespectatori. Deși au trecut 25 de ani atunci, actorul are la activ apariții în numeroase filme și pare că nu îmbătrânește deloc. Deși au trecut 25 de ani de la serialul care l-a consacrat, Paul, care avea pe atunci 33 de ani, a renunțat doar la pletele din film, în schimb se mișca la fel de bine dacă îi pui o sabie în mână și timpul nu și-a pus deloc amprenta pe chipul lui, fiind la fel de fermecător ca în tinerețe.

Îți mai aduci aminte de „Nemuritorul”? Cum mai arată acum celebrul actor ce l-a interpretat pe Duncan MacLeod. Rămâi mut de uimire când vezi aceste imaginiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Citește și: Îți mai aduci aminte de „Betty cea urâtă”? Transformarea incredibilă a actriței Ana María Orozco

A vrut o carieră de dansator, dar a ajuns actor

Actorul s-a născut pe 29 mai 1959 dintr-o mamă italiancă și un tată englez. Inițial s-a lansat ca model, iar apoi a devenit dansator și coregraf, reușind astfel să viziteze  toată Europa. Acesta vorbește fluent engleză, franceză și italiană. În 1985, a decis să-și încerce norocul în SUA, fiind convins că va urma o carieră în dans. Cu toate acestea, destinul avea alt plan pentru el. A fost îndemnat să meargă la o audiție pentru serialul de la postul ABC, „Colbys” pentru a interpreta rolul unui dansator de balet foarte temperamental, rusul expatriat Kolya „Nicolai” Rostov, pe care îl obține, iar de aici i-au venit apoi numeroase oferte.

Astfel, a ajuns în piesa de pe Broadway,  „Bouncers”, în 1987, și a primit o invitație în show-ul de televiziune „Beauty and the Beast”, în 1988. Prima sa apariție într-o producție de film a avut loc în 1989, în pelicula „Last Rites”, cu Tom Berenger. Obține un rol principal și în  filmul lui Roger Corman, „Masque of the Red Death”. A apărut în serialul de televiziune „War of the Worlds”, iar în 1992,  a dat lovitura de grație. A fost distribuit în rolul care l-a făcut celebru în întreaga lume,  Duncan MacLeod din seria, „Highlander”. Adrian Paul intră perfect în pielea unui scoțian al secolului al 16-lea, războinic în lupta cu răul din lumea modernă, unde reușește să mânuiasca sabia cu grație, datorită aptitudinilor lui de dansator și coregraf.

Citește și:Cel mai nou cuplu din showbiz. Cine este blonda superbă care i-a cucerit inima lui Smiley. Ce frumoși sunt

A studiat timp de șapte ani artele marțiale

În plus, din 1997, el s-a dedicat organizației lui caritabile PEACE (Protect, Educate, Aid Children Everywhere-protecție, educație, ajută copiii din întreaga lume),  dezvoltând programul „Școala face diferența”, ce presupune să aducă celebrități în școli și centrele pentru copii pentru a-i educa pe micuți.

Mesajul lui pe care îl spunea în fiecare episod „I am Duncan MacLeod, born four hundred years ago. I am Immortal and I am not alone” („Sunt Duncan MacLeord, născut acum patru sute de ani. Sunt nemuritor și nu sunt singur”), a rămas în memoria oricărui fan, iar vocea lui a devenit inconfundabilă.

Printre alte filme în care a apărut actorul se numără peliculele „The Confession”, „The Heavy”, „La Nuit au serail” ,Graveyard Story”, ” Love Potion No. 9 ”  și „Little Chicago”, dar și serialul „Farmece”. El a studiat timp de 7 ani artele marțiale : Kung Fu forma La Fut si Hung Gar, Tae-Kwon-Do, Wing Chun, și box . A făcut, de asemenea, antrenamente extinse de sabie tip Katana japoneză.

Citește și: