Blondă, extrem de frumoasă și înaltă, Iulia Frățilă a devenit celebră la începutul anilor 2000 când fura privirile telespectatorilor în emisiunile sportive. Iulia, fostă Miss Constanța și participantă la concursul Miss România,  a fost prima femeie care a prezentat un talk-show sportiv numit „Fotbal din Prima”, în 2003, iar 4 ani mai târziu, a fost realizatoarea emisiunii „Firu-n patru” pentru un alt post de știri.

A renunțat în anul 2008 la meseria de prezentatoare TV cu toate că era una dintre cele mai apreciate figuri feminine din showbiz-ul românesc de la vremea respectiva.  

99413770_10157719877863052_7149254410319691776_nSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Iulia a renunțat la cariera în televiziune susținând că trebuia să facă sacrificii pe care nu dorea să le faca pentru că nu se potriveau crezurilor ei personale. În plus, vedeta a trecut printr-o serie de probleme care au făcut-o mai puternică însă. S-au facut multe speculatii despre ea, la vremea respectivă, după ce a renunțat la televiziune,  inclusiv faptul ca ar suferi de cancer mamar. Ea a negat însă zvonurile, recunoscând însă că a fost diagnosticată cu mastoză fibrochistică.

„Am început să lucrez în televiziune din plăcere, însă de-abia când m-am oprit am realizat că îmbolnăvirea mea a fost, pe undeva, o formă de revoltă a organismului împotriva situaţiei în care mă aflam: eram mereu contracronometru, ajunsesem să mă simt castrată emoţional fiindcă un contract mă obliga să fac emisiuni şi să spun lucruri în care nu credeam”, a povestit Iulia în 2011.

„Există o legătură între ieşirea mea din televiziune şi diagnostic, dar mai ales cu tratamentul pentru mastoză fibrochistică. Bineînţeles că m-a speriat vestea că am nişte noduli la sân, tocmai de aceea am hotărât să fac toate investigaţiile necesare pentru a determina ce a stat la baza apariţiei lor şi cum se pot trata”, declara Iulia și  într-un interviu mai vechi pentru Adevarul.

Destinul i l-a scos în cale atunci pe Radu Runcanu, cu care trăiește o frumoasă poveste de dragoste. Acesta a sprijinit-o și a fost alături de ea în cele mai grele clipe. Cei doi s-au căsătorit și s-au mutat în Spania, unde Iulia a urmat un tratament la o clinică de acolo și a reușit să învingă boala.

Iulia a decis să-și urmeze o pasiune mai veche și anume să profeseze psihologie. Iulia are o diplomă în psihologie obținută în România, în anul 1995, și un master în psihologie medico-legală (criminalistică). Astfel, ea și soțul ei s-au mutat în  Texas, SUA, iar vedeta lucrează la un centru pentru copii autiști, unde e psiholog.

Pe 7 iulie, Iulia a împlinit 44 de ani și  pare foarte fericită și împlinită, în fotografiile postate pe rețelele de socializare. Ea este în continuare o femeie superbă.

Citește și: