Leticia Calderón trăiește o adevărată dramă, după ce în ultimele două luni, fiul ei Luciano, care s-a născut cu sindromul Down, a leșinat de mai multe ori, aparent fără nici un motiv, iar actrița nu știa ce se întâmplă cu el.

După ce l-a dus de urgență la spital, analizele au arătat că micuțul suferă de o boală cronică, numită disautonomia. Acest termen este folosit pentru a desemna totalitatea tulburărilor legate de perturbări la nivelul sistemului nervos vegetativ.

Citește și: Kate Middleton, ținta teroriștilor? Ce măsuri a luat palatul Buckingham ca să o apere pe ducesa de Cambridge

Leticia Calderon este incredibil de frumoasă

leticiaaaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Această boală este practică invizibilă până la apariția unor astfel de episoade ca cele pe care le-a suferit Luciano și afectează sever toate funcțiile sistemului nervos autonom(vegetativ), precum tensiunea, pulsul, temperatura corpului sau digestia. Din fericire, în timpul unui astfel de episod, Leticia Calderón a știut să-i acorde fiului ei primul ajutor. „Pot să reacționez și să mă calmez, însă dacă eu nu sunt, copilul trebuie să învețe să reacționeze. Mămicile au obligația să se pregătească pentru orice urgență, pentru că responsabilitatea noastră este să-i aducem pe lume și să avem grijă de ei”, a declarat Leticia pentru Tv Notes.

Citește și: Angelina Jolie este o mamă de coșmar. Dezvăluirile șocante făcute de o fostă bonă

 

Actrița a scris și o carte despre fiul ei

Calderón a scris în 2009 o carte, intitulată, „Luciano, un înger în viața mea”, în care vorbește despre experiența ei de a fi mamă și despre primii cinci ani din viața fiului ei, și cum a luptat să-i ofere acestuia aceeași educație ca oricărui alt copil de vârsta lui.

Letitia i-a dat viață în film, Esmeraldei, o fată săracă și oarbă, de o frumusețe sclipitoare cu niște ochii superbi de culoarea smaraldului, iar întâmplările ei erau urmărite cu sufletul la gură de sute de mii de români. Deşi s-a născut într-o familie bogată, ea ajunge să fie crescută de nişte oameni săraci, iar copilul acesteia îi ia locul ei. Lucrurile se complică însă,  când cei do copii crescuţi în familii atât de diferite ajung să se cunoască şi să se îndrăgostească, trăind o poveste de iubire.

Citește și: