„Scarlett nu este primul copil pe care îl am. Este a doua sarcină. Înainte de Scarlett, uite, vezi, îmi vine să plâng. Am mai avut o sarcină, tot o fetiță! Au știut prietenii foarte apropiați, și am născut indus, provocat, la cinci luni și o zi, după un travaliu foarte greu, pentru că s-au descoperit și niște probleme”, și-a început Irina Nicolae povestea. Tragedia s-a petrecut înainte de căsătoria ei din 2015, cu Marius Vizer.

A descoperit totul întâmplător, în urma unui control la care s-a dus doar pentru că își dorea să ducă acasă poze noi cu bebelușul din burtică, acele ecografii atât de prețioase pentru orice mamă în devenire. „M-am dus la un control în Budapesta, la un medic pe care nu îl cunoșteam. Am fost acolo și mi-a zis doctorul respectiv, eram aproape de 20 de săptămâni: «Irina, știi că aici în Ungaria trebuie să facem controlul de organe, că se face din trimestrul doi».

Am zis: «Nu știu, nu mă interesează. Mie să îmi dați niște poze, că eu am venit pentru niște poze». Voiam să văd niște fotografii, pentru că avusesem un control cu două săptămâni înainte și urma să vin acasă și am vrut să vadă mama mea, sora mea. În perioada aia eram entuziasmată, ca orice mamă. Dacă aș fi putut, m-aș fi dus în fiecare zi să văd fotografii cu ea”, a explicat Irina, în cadrul podcastului „La Măruță”.

Irina Nicolae: „Dumnezeu mi-a trimis două fetițe, una îngeraș și una aici”

„Mi-au făcut o programare, apoi m-am dus a doua zi. Acel medic era o doamnă în vârstă, foarte dură. Mi-a zis: «Să știi că eu nu vorbesc în timpul consultului, am să îți spun la sfârșit. Fetiță, tu să știi că ai o problemă foarte gravă, trebuie să termini această sarcină».

Eu am rămas mască! Avusesem teste genetice, totul perfect! (…) Au început medicii apoi să vorbească de partea de genetică, eu ziceam că vreau să vorbesc cu medicul meu. Îmi aduc aminte și acum că mi-au dat un raport, nu mi-au dat fotografiile. Mi-au zis clar că trebuie să termin această sarcină, că nu există altă soluție. În două zile mie mi s-a dărâmat tot universul”, a dezvăluit Irina.

„Am plecat de urgență la Viena, la doctorul meu, cel mai mare specialist din Viena pe partea de cardiologie, pentru că acolo exista problema. Mi-a explicat că avem o mică problemă, că avem cazuri. (…) Cumva am plecat cu speranțe de acolo și cu ideea că o să-mi asum orice risc pentru copilul meu, era fetiță. Nu m-am văzut niciodată mamă de băiat și uite că Dumnezeu mi-a trimis două fetițe, una îngeraș și una aici.

irina-nicolae-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Între timp, prietenii soțului meu îmi organizaseră cea mai bună echipă de medici din Ungaria, medici veniți de afară. Medicul, când mi-a făcut ecografia, mi-a zis: «Irina, fetița are inima în dreapta. Este fetiță și înseamnă infertilitate». Sunt cazuri foarte rare și nu îi oferi copilului decât o viață nu se știe cum. Sunt foarte puține cazuri, ca drept dovadă am fost al treilea caz, după ce am făcut analize genetice în New York.

Era o modificare genetică. Apoi am vorbit cu cardiologul, care mi-a spus că nu era vorba de o singură operație, de două operații, ci era vorba de multiple operații. Mi-a zis că dacă copilul nu avea mai mult de două kilograme, medicul nu se apropia de copil, nu-l opera”.

„Am stabilit cu ginecologul, care mi-a spus că își dorește să comunicăm, să stau trează. Îmi amintesc că am spus că eu vreau să adorm, că nu vreau să îmi amintesc nimic. Au fost două zile și după aceea i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru că am rămas întreagă la minte și pentru că cele două zile de travaliu copilul a ieșit cu picioarele în față și m-au băgat în sala de operație de urgență, mi-am dat seama că sunt un caz grav sau foarte grav după fețele oamenilor și ale medicilor care se aliniaseră toți.

Am fost băgată în sala de operație peste altcineva care năștea tocmai pentru că medicul mi-a zis că nu vrea să-mi producă mai multă suferință. (…) M-am trezit după aceea, am stat în spital două zile”, a declarat Irina Nicolae, care e recunoscătoare că a reușit să își revină după acea traumă.

„I-am mulțumit lui Dumnezeu și i-am rămas recunoscătoare pentru că după un astfel de caz am rămas întreagă. După o astfel de traumă, foarte puțini sunt oamenii care rămân normali. Fetița mea știe că are o surioară, că e acolo, înger, și un frate, băiețelul soțului meu din prima căsătorie”, a mai spus fosta membră a trupei A.S.I.A.

Ce știe Scarlett, fetița de 5 ani a Irinei Nicolae, despre surioara înger

„Am avut tot timpul senzația, mai ales după ce am născut-o pe Scarlett, că este lângă mine, în cameră, pentru că fetița mea se uita tot timpul într-un colț și zâmbea tot timpul și gângurea. Iar mai târziu, când a început să vorbească, mi-a zis, eu nespunându-i cum arată îngerii niciodată, «mami, dar îngerii de ce sunt albi și au aripi?» Și i-am zis «ai văzut un înger»? Și zice «Da, e aici cu mine tot timpul». După această experiență foarte grea pentru noi ca familie mi-am dat seama că suntem mai uniți decât am fost înainte. Căsătoria a venit după acest moment”, a mai spus artista la podcastul lui Măruță.

Citește și: Sorana de la A.S.I.A., scrisoare deschisă pentru Irina Nicolae: „Vrei adevăr și asumare? Spune-le oamenilor de ce ai plecat din trupă!”

Citește și: Irina Nicolae și Marius Vizer, petrecere grandioasă pentru fetița lor de 5 ani. Ținutele, torturile, meniul și decorul au fost ca la palat