Criticul de film a povestit în cadrul unui interviu cu Cristina Șișcanu că ani buni a ținut secretă o poveste de dragoste interzisă dintre ea și un bărbat căsătorit, care avea și un copil.

De-a lungul timpul Irina Margareta Nistor a fost judecată de mulți pentru că și-a asumat o asemenea relație, însă toate acestea nu au împiedicat povestea de dragoste interzisă să continue. Ba mai mult, aceasta a avut chiar și binecuvântarea preotului.

Deși era în relație cu el, s-a căsătorit. Lui nu i-a cerut niciodată să divorțeze

„Și mama, și el m-au iubit atât de mult, încât să-mi suporte orice, eu nu sunt cea mai comodă persoană de pe planeta asta. Nu i-am cerut niciodată să divorțeze, nici prin cap nu mi-a trecut. În primul rând, m-aș fi simțit îngrozitor.

Îmi aduc aminte că era un preot la care eu am ținut foarte tare, care m-a și botezat și m-a și cununat la un moment dat, și știu că am avut o discuție și mi-a spus că atâta timp cât familia lui nu are de suferit e ok. Deci dacă am avut de aici acceptul prin intermediar de la Dumnezeu…”, își amintește vocea filmelor de dinainte de ’89.

Deși între ei e clar că a fost o dragoste ca în filme, ea niciodată nu i-a cerut să divorțeze. Și nici el nu a adus în discuție acest subiect.

”El nu mi-a spus niciodată că vrea să divorțeze și să fim împreună. E ieșit din comun, categoric, dar niciunuia dintre noi nu i-a dat prin cap chestia asta. Era povestea noastră, ne întâlneam noi și cu asta basta.

Era greu, tocmai ăsta era farmecul, asta a făcut să fie mai altfel. Era și într-o perioadă dificilă, înainte de Revoluție. Trebuie să ai ingeniozitatea necesară să știi să te descurci”, a dezvăluit Irina Margareta Nistor în cadrul interviului cu Cristina Șișcanu.. În plus, își mai amintește ea, un divorț era destul de dificil și costisitor în acea perioadă.

Și așa relația lor a continuat ani buni pe ascuns. Între timp, Irina Margareta Nistor nu a renunțat însă la dorința sa de a se vedea mireasă, așa că a decis să se mărite, deși ducea în paralel această relație.

Mai mult, bărbatul pe care l-a iubit nici măcar nu s-a împotrivit deciziei sale de a se căsători.

”Când iubești pe cineva atât de mult nu-ți pui probleme. Eram cu el când m-am măritat și, totuși, nu mi-a zis să nu mă mărit. Știa că îmi doresc să fiu mireasă și că nu puteam cu el să fiu mireasă.

Nu e vorba că n-a vrut să divorțeze pentru mine, dar nu s-a pus problema. Asta înseamnă să iubești”, mai spune Irina Margareta Nistor.

Totuși, cum s-a terminat povestea ei de dragoste?

“Aveam 28 de ani când a început această poveste. S-a încheiat nu printr-o ruptură, ci printr-o despărțire temporară (n.r – decesul bărbatului).

Sigur, o să mă reîntâlnesc cu el, îi simt prezența. El și mama mea au fost două personaje esențiale în viața mea și cred că noi trei ne-am mai întâlnit într-o altă viață și ne vom mai întâlni și într-o alta viitoare.

În cazul nostru, distanța cred că a ajutat. Dacă am fi trăit sub același acoperiș, nu știu dacă am fi supraviețuit, pentru că mă cunosc pe mine.

Nu îi e dat oricui să trăiască așa ceva. Mama, iubindu-mă, nu putea să îmi ceară să pun punct”, a mai spus Irina Margareta Nistor în cadrul emisiunii de pe Metropola TV.

acum-si-atunciSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Fotografii: capturi Kanal D

A împărțit și nu a împărțit bărbatul iubit cu altă femeie

Totuși, cum a fost posibilă această iubire? E clar că Irina Margareta Nistor s-a complăcut într-o situație în care nu multe femei ar fi de acord să stea.

“Nu mi se părea că împart pe cineva. Trebuie să ai înțelepciunea necesară să știi că afecțiuna pentru tine e una… sunt diferite tipuri de afecțiune. Nu s-a pus problema că împart pe cineva, eu nu împart pe nimeni cu nimeni”, mai spune Irina Margareta Nistor.

În cele din urmă, bărbatul a murit, iar Irina Margareta Nistor chiar a fost la înmormântare. Totuși, soția lui nu a știut niciodată despre povestea de dragoste a bărbatului ei.

Mariajul ei nu a durat decât câteva luni. Și soțul o înșela

Cât despre mariajul Irinei, acesta a durat foarte puțin. “M-am căsătorit (n. cu un alt bărbat) pentru că am vrut să fiu mireasă. Am făcut şi o logodnă, la care totul a fost roz, de la rochia mea, până la tort.

Nu m-am căsătorit cu cel pe care îl iubeam pentru că era însurat şi avea un copil, dar mă iubea. Ştia că vreau să fiu mireasă şi că îmi doresc mult acest lucru, şi m-a lăsat. Era costisitor ca să poţi divorta atunci, aşa că el a plătit”, povestea Irina Nistor, cu mulți ani în urmă.

„Căsnicia parcă a durat mai puțin decât divorțul, atât de antipatic a fost. Șase luni am stat împreună”, spunea criticul de film la un moment dat pentru Revista Tango.

„S-a demonstrat că și el avea pe cineva, deci eram chit. Dar nu ăsta a fost motivul divorțului, nici nu aflasem atunci unul de infidelitatea celuilalt.

M-a cerut în căsătorie într-o seară, când a venit să mă ia de la Zamfir. În cel mai nonconformist mod cu putință. A întins palma și mi-a zis: Dă-mi banii! Eu am zis: Care bani? Banii pe care i-ai câștigat azi. Păi, de ce să ți-i dau? Sunt banii mei. Ba nu, de acum sunt banii noștri, de acum împărțim tot.

Am acceptat, pentru că deja aveam 30 de ani și nu voiam să rămân fără nuntă făcută, fără să fiu mireasă“, ăși mai amintește ea.

După ce a divorțat, Irina Margareta Nistor a refuzat să mai îmbrace vreodată rochia de mireasă.

„După această tristă experiență, am închis acest capitol, pentru multă vreme. Între timp, am înțeles că e foarte complicat să te înțelegi cu cineva și, decât să-ți mănânci zilele alături de el, mai bine să fii singur.

Dar, deși nu am pe cineva, nu mă simt singură, am cinematograful, am prietenii, am lumea mea interioară, nu pot să spun ca sunt singură, nici măcar după moartea mamei“, mai spunea Irina Margareta Nistor.

Irina Margareta Nistor regretă că nu a avut copii

Unul dintre marile regrete ale criticului de film este faptul că nu a avut copii. Totuși, Irina Margareta Nistor recunoaște că i-ar fi fost greu cu un copil având în vedere actualele generații.

,,Multă vreme îmi doream un copil. Cu generațiile astea noi, funcționez tot mai greu cu ele. Mi-ar fi fost foarte greu. (…)

Cel mai nostim a fost când mă plângeam că nu am copii, pe vremea aceea încă mai regretam. Mă rog, dacă vezi Singur acasă îți trece, decât să ai un copil ca acolo mai bine nu. Iar Bordea mi-a spus că, de fapt, eu am foarte mulți copii, pentru că mulți dintre ei au fost concepuți în timp ce eu traduceam filmele. Deci, părinții care aveau deja un copil puneau un film foarte tare ca să nu se audă co-producția.

Mulți au născut datorită mie, deci sunt o mamă eroină la pensie, vă rog să nu uitați. (…)

Am foarte mulți prieteni care au copii, deci deja sunt pregătită să am nepoți și sunt fericită să îi am. Am și finuțe, adică m-am scos. Sunt fairy godmother. Sunt o zână”, a adăugat aceasta în interviul cu soția lui Mădălin Ionescu.

Vezi și Irina Margareta Nistor dă de pământ cu actorii din Clanul! Ce spune despre regizorul Anghel Damian, iubitul lui Theo Rose: „Nu îndrăznește nimeni să-ți spună”

Citește și:

Mihaela Runceanu, solista ucisă în floarea vârstei, ar fi împlinit 68 de ani. Filmul crimei care a îngrozit România

Cum arată Alice Peneacă gravidă în 7 luni. S-a pozat în sala de sport și la salonul de masaj