Irina Loghin și-a dorit enorm să devină mamă, dar acest lucru s-a întâmplat târziu. A făcut chiar tratamente pentru a rămâne însărcinată, însă cu siguranță, crede ea, Dumnezeu e cel care a ajutat-o.

În anii 70, Irina Loghin a mers la Ierusalim să se închine la Mormântul Sfânt al Mântuitorului Iisus Hristos. ”Am pășit pentru prima dată pe la locurile sfinte de la Ierusalim în anii 70. Mă aflam într-un turneu pe atunci cu regretata Ileana Sărăroiu. Nu puteam să nasc prunci. Și pentru că mi-am dorit tare mult să am și eu copilași, m-am rugat la mormântul Domnului Iisus, să pot avea și eu moștenitori.

Mai târziu am făcut chiar și tratamente dureroase, pentru a rămâne însărcinată.

”Cu Ileana Sărăroiu am ajuns prima dată la Ierusalim chiar de Paște. Îmi amintesc că noi nu eram cazate la Ierusalim, ci în alte orașe. Așa că toată săptămâna am făcut naveta la mormântul Mântuitorului de la Ierusalim, pentru a lua parte la slujbe. Știu că veneam de la 100 de km ca să fim la denii în săptămâna mare. Dar a fost ceva extraordinar, ce nu am putut uita toată viața. O trăire cum extraordinară. Nici nu se poate povesti. Cine a fost acolo de Paște știe ce vreau să spun!”, a declarat interpreta de muzică populară pentru Click.

Tot la prima vizită în Țara Sfântă, Irina Loghin a luat parte și la ceremonia legată de venirea Luminii sfinte din Sâmbăta Mare.

”Tot în acel an am văzut Lumina Sfântă și am luat parte la slujba de înviere a Domnului. Am avut parte de niște momente care m-au marcat toată viața! Să iei Lumină de la Ierusalim și să fii la Înviere este cel mai frumos lucru pentru un creștin ortodox, mai ales în acele vremuri.

În comunism nu venea lumina în România, din câte știu ea este adusă la noi cu avionul din anul 2008.

De atunci am mai fost în Israel de încă de 10 ori și de fiecare dată m-am dus să mă închin și la Ierusalim. În total am fost de 11 ori în Israel, pe parcursul anilor, însă de Paște nu am mai ajuns”, a mai dezvăluit interpreta noastră.

Cât despre dorința ei, aceea de a deveni mamă, și aceasta s-a împlinit. Artista are doi copii, pe Irinuca şi pe Ciprian Cernea.

“Pe la 35 de ani, când m-am dus într-un turneu la Cluj, m-am interesat ce pot să fac, aflasem că la Cluj sunt profesori foarte buni. M-am dus la un profesor ginecolog, ca să îmi facă un consult. Mi-a dat un tratament de șase luni, mi-a făcut histerosalpingografia. Îţi introduce un lichid, o soluţie în uter, care este înfiorătoare, ustură așa de tare!

El a observat că am avut o răceală în copilărie, foarte puternică și netratată la timp. Această analiză era și un tratament, deoarece îmi introdusese lichidul acela și am devenit fertilă. Imediat, la nicio lună de zile, am rămas însărcinată”, a povestit Irina Loghin, în cartea “Viața mea este ca un cântec”.

Fiica ei nu a reușit să devină mamă până la 43 de ani

Din păcate, însă, și fiica să se confruntă cu aceeași problemă, ea nereușind să aibă copii până la vârsta de 43 de ani. Irinuca Iris Cernea, după numele tatălui său, cântă de mică și a apărut inclusiv alături de mama sa pe scenă. Fiica celebrei soliste de muzică populară s-a căsătorit la 40 de ani cu Bogdan Barbu, un coleg de muncă din Târgu-Jiu. Cei doi își doresc foarte mult un copil, care însă se lasă așteptat.

Fiica Irinei Loghin a mers la mai mulți doctori pentru a rezolva problema și face, mai nou, tratamente de fertilizare ca să rămână anul acesta însărcinată. „Dorim ca anul acesta să-i facem un nepoțel mamei. Ne chinuim foarte mult să-i îndeplinim dorința.

Am mers la medic, urmez un tratament. Medicii fac și ei ce pot, acum trebuie să mai vrea și Dumnezeu. Nu e o problemă medicală, suntem sănatoși amândoi, dar bebelușul se lasă așteptat.

Eu îmi doresc mult o fetiță. Am crescut numai cu fratele meu, surorile mamei mele au avut numai băieți, de aceea vreau o fetiță”, a declarat Irinuca Loghin, la Antena Stars. Nașul copilului Irinucăi Loghin va fi Paul Surugiu, alias Fuego. „Și el mi-a zis de ziua mamei mele că simte că voi avea o fetiță anul acesta”, a mai spus Irinuca.

Vezi și Ce băutură specială o ferește pe Irina Loghin de boli. Artista e convinsă că a ajutat-o și când a suferit de COVID!

Citește și:

Archie a împlinit doi ani. Mesajul emoționant al reginei

Victor Socaciu și-a revenit spectaculos după infecția cu noul coronavirus. Ce mesaj le-a transmis fanilor