Cunoscutul actor Ion Besoiu iubește pe lângă teatru și film meseria de marinar și divinizează femeia. Invitat al celei mai recente emisiuni „Dincolo de aparențe”, difuzată astăzi, duminică, de la ora 13:00, la Antena Stars, marele artist va dezvălui și felul în care mama lui îi ținea lecțiile despre viață.

Mama era o ființă cu un suflet extraordinar și cu dorință de poezie. Era o femeie care a venit de la țară, a stat la oraș, s-a căsătorit cu tata, care era militar. Citea foarte multă literatură. Îmi aduc aminte că o dată m-am dus cu ea de mână, aveam vreo 11 ani, să vedem o verișoară a mea mai mare care născuse. Am trecut prin spital, pe la obstetrică-ginecologie și pe o ușă scria sala de travaliu. Și-am auzit niște urlete de femeie și-am început să tremur. Și mama s-a oprit cu mine în timpul ușii și m-a ținut vreo 30 de secunde. Eu tremuram. Am plecat, am văzut bebelușul, ne-am întors, era liniște. La ieșire am întrebat-o pe mama de ce m-a ținut acolo, că m-am speriat”, își amintește foarte clar Ion Besoiu. „Pentru că acolo, o femeie făcea un copil. Și tu trebuie să știi de ce trebuie să respecți o femeie”, i-a răspuns mama lui. „Pentru mine, femeia este o divinitate. Ea face oameni. Am respectat-o dintotdeauna”, precizează artistul, emoționat.

Va mai povesti cum se simte în ipostaza de bunic de gemeni, de ce crede că viața este vidă fără dragoste și ce amintiri are despre Lucian Blaga și Iuliu Maniu.

Credit foto: Antena Stars