Ioana Ginghină e cea mai bună dovadă că dieta funcționează. Vedeta a dezvăluit pe Facebook că în fiecare an ține, în această perioadă, dieta cu cireșe și că efectele sunt miraculoase.

”Cireșele sunt fructele mele preferate… sau pepenele… și căpșunile îmi plac.

Deci pot mânca zile întregi doar aceste fructe.

Așa s-au născut dietele mele.

După dieta cu 3 zile doar cireșe, tot corpul meu renaște. Pielea este mai catifelată, ochii îmi strălucesc și sunt plină de energie”, scrie Ioana pe Facebook.

Cât durează dieta și în ce constă

Într-o altă postare, de această data pe blog, vedeta detaliază de ce și cum funcționează această dietă.

”O cură ușor de ținut, care vă garantez că, pe lângă kilograme pierdute, mai vine la pachet cu o piele frumoasă și catifelată, digestie ușoară și lipsa celulitei.

Așa că, dacă vrei să fii vedetă, anul acesta, pe plajă, trebuie să ții această cură.

În primul rând că fructele de cireş au o valoare energetică redusă, cuprinsă între 43-89 kcal/100 g fructe proaspete, în medie 57 kcal/100 g.

Ele conţin o mare diversitate de componente nutritive, între care pot fi menţionate: 6-15% zaharuri (mai ales levuloză asimilabilă de către diabetici), acizi organici (îndeosebi acid salicilic), proteine, pectine, caroten, saponine, flavonoizi, vitamine (C, A, B1, B2, E, PP) şi o cantitate optimă de săruri minerale, îndeosebi potasiu (220 mg%), precum şi Că, P, Mg, Fe şi unele microelemente absolut necesare în terapia umană (Zn, Cu, Mn, Co).

Mare importanţă are acidul elagic, care anihilează efectele unor substanţe cancerigene, naturale sau sintetice, prevenind astfel incidenţa cancerului.

Ce trebuie să facem este foarte simplu. Nu mâncăm nimic decât cireșe.

Cantitatea nu contează, însă este foarte important să nu mai mâncăm nimic.

Apă bem, da? Chiar multă, însă atenție să lăsăți pauză între masă cu cireșe și apă, că să nu aveți probleme cu digestia.

Eu voi ține această cură 5 zile, iar dacă reușesc încerc să rezist chiar 7.

Cura se ține de 3-5-7 zile”, explică vedeta.

Nu aruncați codițele. La ce e bun ceaiul de cozi de cireșe

Ioana Ginghină ne sfătuiește să nu aruncăm nici codițele de cireșe, pentru că din ele se poate face un ceai foarte sănătos.

”Cozile de cireşe au puternice efecte diuretice datorită conţinutului ridicat de săruri de potasiu şi flavonoide. În plus, s-au constatat şi proprietăţi astringente şi antidiareice (datorită conţinutului în taninuri), apoi proprietăţi depurative, antifebrile şi antiinflamatoare renal.

Pentru aceste proprietăţi, ceaiul din cozi de cireşe sau vişine este mult recomandat în:

– afecţiuni renale (litiază urică, pielițe, nefrite, pielonefrite, cistite, uretrite, retenţie urinară, colici renali, infecţii renale, hidropizie);

– afecţiuni ale aparatului digestiv (diaree, ascită);

– reumatism, gută, artrite;

– prevenirea aterosclerozei şi pericarditei;

– tratarea edemelor şi a celulitei”, mai scrie Ioana Ginghină pe blog.

Vezi și Ce a mâncat Anne Hathaway pentru a arăta atât de bine în costumul de Catwoman. A avut doar o lună la dispoziție pentru a-și modela silueta

Citește și: