Festivalul Brave Kids (17 iunie – 17 iulie) este dedicat copiilor din mediile devaforizate și are ca scop promovarea schimburilor culturale, înțelegerea diversității culturale și dialogurile interculturale.

Curajoșii artiști de la Fundația Principesa Margareta a României care au vârste cuprinse între 11 și 13 ani (Alexandra, Ana, Dacian, Daniela și Valentina) sunt pasionați de pictură, de dans, de literatură și de actorie. Echipa de artiști a fost completată și de Ruxandra, fiica Ioanei Ginghină și a actorului Alexandru Papadopol, care este și mezina Festivalului Brave Kids. Ruxandra are aproape 8 ani și este pasionată de actorie, ca și părinții ei. Ea a jucat deja în trei filme de scurt-metraj.

Piesă de teatru coordonată de Ioana Ginghină

Actrița Ioana Ginghină și echipa ei de mici artiști participă timp de o lună la ateliere de dans, de muzică, actorie, circ, teatru de păpuși și la seminarii dedicate dezvoltării personalității prin artă. Micuții se vor implica activ și vor crea, coordonați de Ioana și o piesă de teatru. Spectacolul este inspirat din folclorul românesc și promovează tradițiile autohtone.

Frumoasele costume tradiționale ale micilor actori au fost special create pentru acest festival de designerul Izabela Mandoiu.

La acest proiect de schimburi interculturale mai participă grupuri artistice de copii din Polonia, Slovacia, Georgia, Spania, Cipru și Italia. Festivalul Brave Kids face parte din proiectele organizate în Varșovia, care a fost desemnată Capitală Culturală Europeană în 2016.

Poți urmări aventura culturală a echipei Românei la Brave Kids, pe pagina de Facebook MiniArtShow.

Credit foto: Facebook