Pare că destinul tău este să fii parte din proiecte care fac istorie. Ai jucat în prima telenovelă românească, acum în primul iSerial “Când mama nu-i acasă” (Happy Channel), filmat cu telefonul mobil. Cum ți se pare experiența?

Da, așa este, mă urmăresc proiectele îndrăznețe și asta mă onorează, pentru că îmi place să mă joc și atunci orice provocare este binevenită.

 

Interpretezi personajul Geanina, despre care spuneai că este unul condimentat. Rolul a fost o provocare?

Toate rolurile sunt o provocare, mai ales că încă n-am primit rolul care să mi se pară simplu. Geanina este o femeie veselă și plină de speranță, însă extrem de trecută prin greutățile vieții, ceea ce o face un personaj interesant și greu de abordat.

 

Mulți actori fac și sacrificii fizice pentru a interpreta un personaj. Știu că și tu ai slăbit 6 kg pentru rolul Geanina. Cât de mult ai merge cu aceste schimbări pentru un rol?

Nu cred că actorii care își doresc roluri le numesc „sacrificii „, ci mai degrabă provocări. Aș merge atât cât este nevoie în „fișa tehnică” a unui personaj cu schimbările fizice, atâta timp cât știu că este pentru o cauză „nobilă”.

 

Cum te menții acum în formă?

Am fost întodeauna responsabilă de ceea ce fac cu sănătatea mea și de aceea mănânc sănătos și fac sport. Duc o viață fără excese de când mă știu și astfel mă mențin într-o formă plină de sănătate.

 

Trăim în secolul vitezei, în care uneori nu știi ce să faci mai repede. Cum echilibrezi planul profesional cu cel familial?

Aici este foarte simplu. Știu când să spun „Nu” atunci când sunt prea multe de făcut. Nu fac compromisuri la timp și la viața trăită la cel mai înalt nivel. Sunt conștientă ce mă face fericită și doar în acele lucruri, oameni, acțiuni investesc.

 

Te uiți la filmele soțului tău? Recent am urmărit comedia ”Două lozuri” și am râs cu poftă. Sau ”Love building”, ”Alt love building” etc..

Normal că mă uit la filmele soțului meu și le văd chiar de mai multe ori. Am norocul că este un actor bun și face filme bune.

 

Dar el, urmărește episoade ale serialului în care joci? Vă oferiți și sfaturi?

Se uită și el la serialele în care joc, însă nu la toate. Nici eu nu ajung să le văd pe toate, însă Alexandru îmi respectă munca și mă susține. Nu ne dăm sfaturi, ne ajutăm cu încurajări, căci de sfaturi e plină lumea, de sprijin și încurajare duce lipsă.


Tu și soțul tău sunteți actori, fiica voastră (Ruxandra, 8 ani) este foarte posibil să vă urmeze în privința profesiei?

Ruxandra a jucat și în proiectele mele de teatru, a jucat de câteva ori și alături de mine în produse de ficțiune pentru micul ecran. Este talentată și îi place, însă nu își dorește să devină actriță. Este mult prea devreme să vorbim despre asta acum. Noi o lăsăm să experimenteze cât mai mult.

 

Ne povestești mai multe despre compania ta dedicată artelor spectacolelor pentru copii?

MiniArtShow by Ioana Ginghina este un business de suflet în care cred foarte mult. Îmi doresc să educ prin proiectele și spectacolele mele copiii și să-i aduc cât mai aproape de teatru și de scenă. Copiii sunt adulții de mâine, și dacă ne dorim un viitor luminos, trebuie să aducem lumină în viețile celor mici.

 

Va urma și în acest an o participare la un festival alături de copii, precum cel de anul trecut, BraveKids, din Polonia?

Din păcate anul acesta nu am putut ajunge la festivalul BraveKids, deși mi-aș fi dorit. Însă cu acest nou proiect pe TV nu am cum să mai plec încă o lună de acasă. Aș fi dorit să găsesc un voluntar să meargă în locul meu, dar nu am mai găsit pe cineva dornic de această aventură.

 

Ești implicată și în alte proiecte de teatru în această perioadă?

Joc la Godot Cafe în spectacolul lui Chris Simion „Ce caut eu aici/Hell” și sunt angajată la Teatrul pentru copii Ion Creangă.

 

Unde te-ai vedea peste 5 ani de acum încolo?

Peste 5 ani mă văd managerul teatrului pentru copii MiniArtShow și implicată în cât mai multe campanii de educație prin artă pentru copiii din mediile defavorizate.

 

Există o întâmplare din viața ta când ți-ai ascultat inima și nu rațiunea și ai fost fericită?

În majoritatea deciziilor mi-am ascultat inima. Una dintre cele mai importante decizii din viață a fost luată cu inima. M-am măritat cu Alexandru după numai câteva zile de relație și a fost o decizie bună.

 

Cum arată fericirea pentru tine?

Eu sunt fericită în fiecare clipă. Fericirea se găsește peste tot. Mă uit în jur și realizez cât de iubită sunt de Dumnezeu și pentru asta sunt recunoscătoare.

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Dacă regizorul ți-ar cere să filmezi o scenă de dragoste ar fi mai simplu când soțul tău, actorul Alexandru Papadopol, ar juca cu tine?

Scenele de dragoste sunt foarte grele pentru că implică niște acțiuni care trebuie arătate spectatorilor și care trebuie să fie cât mai aproape de adevăr. Nu contează partenerul, căci nu de el te temi că nu te va crede, ci de mulțimea spectatorilor care vor vedea scena. Deci nu îmi va fi mai ușor dacă Alexandru ar fi partenerul.

 

Nu pot trăi fără…

Am învățat să nu mă atașez – ”Din fericire nu cred că nu pot trăi fără ceva anume. Nimic și nimeni nu îmi aparține, deci nu voi intra în acest joc. Am învățat să nu mă atasez de lucruri și mai ales de persoane, căci ele sunt libere să trăiască cum vor și unde vor. Poate că dacă n-am mai depinde atât de mult de atenția altora, am descoperi fericirea de a fi noi.”

Credit foto: Happy Channel