Totodată, vedeta are și un sfat pentru cei care visează să apuce pe aceeași cale.

Deși acum se bucură de mult succes, începuturile carierei nu au fost simple pentru Ioana Ginghină. Actrița, vebită din provincie, povestește că a acceptat tot felul de roluri, fie ele foarte mici și neînsemnate, până când să ajungă în pielea unui personaj principal, lucru pe care-l recomandă tuturor tinerilor ce-și doresc să reușească în această carieră.

Apoi, nu s-a ferit să facă tot felul de joburi sezoniere, pentru a se putea întreține.

„Am avut foarte mare noroc, de asta zic că norocul contează foarte mult în meseria asta și cred că în orice meserie. Am venit de la Sibiu într-adevăr, am intrat la facultate și pentru că dansam și cântam, am intrat cred că din anul întâi sau din anul al doilea în figurație, dar nici nu făceam fițe. (…)

Și asta îi învăț pe mulți dintre tinerii din ziua de azi, că nu am făcut fițe că nu am rol principal, că duc tava, că vai de mine…

Dar eu doar pentru că respiram teatru și făceam ce-mi place, nu comentam. Și uite am stat cuminte, mi-am văzut de banca mea și m-am angajat relativ repede. Am 20 de ani pe cartea de muncă, plus vreo 2-3 ani înainte”, a povestit pentru Impact.ro Ioana Ginghină.

Joburile din studenție

Totuși, chiar dacă a știut întotdeauna că vrea să fie actriță, Ioana Ginghină nu a spus niciodată „nu” nici juburilor ”studențești”, pentru un ban în plus.

“Ai mei mi-au cumpărat un apartament. Au vândut apartamentul bunicilor de acolo și mi-au cumpărat un apartament și luam în gazdă pe cineva, mai luam o fată, îi închiriam camera și stăteam două fete acolo. De obicei colege de facultate.

Și mai făceam bani. Eram promoteriță, unde era nevoie împărțeam flyere, împărțeam periuțe de dinți, mă îmbrăcam în clown.

Nu am să uit în viața mea când eram îmbrăcată într-un clown și împărțeam flyere pentru o firmă care făcea petreceri pentru copii și a venit un băiat: “Doamne, te văd așa frumoasă, trebuie să te salvez!”.

Deși mie mi se părea foarte fun că te împrieteneai cu mai mulți promoteri, niciodată nu mi s-a părut că trag la jug, deci eu tot timpul munceam, am muncit de mică. De asta și cred că am atâta energie și aș face lucruri, pentru că întotdeauna am avut multe joburi”, a mai spus ea.

Mâncam pâine cu margarină și de multe ori era pâinea mucegăită”

Situația financiară nu a fost mereu cea mai bună, mai ales în acele vremuri. Erau zile în care aceasta recunoaște că nu avea bani să-și cumpere de mâncare, însă, de dragul distracției, era dispusă pe atunci să facă și aceste sacrificii. Prefera să bea ceva cu prietenii și să lase mâncarea pe altă zi.

„Da, aveam probleme financiare, în sensul că nu aveam ce să mănânc și mâncam pâine cu margarină și de multe ori era pâinea mucegăită. Dar ideea e că eu, fiind la teatru, puteam să merg la teatru gratis.

Mergeam de exemplu în discotecă și nu beam în discotecă, mă duceam în Regie și ne punea ștampilă din aia pe mână, ieșeam, beam la ultima bodegă acolo, că era mai ieftin, și ne întorceam în din astea mai scumpe: în Dumars, în Max, din astea, dar numai dansam acolo.

Cumva, nu pot să zic că am simțit sărăcia, dar au fost perioade când efectiv nu aveam ce mânca. Preferam, dacă aveam niște bani, să-i dau pe o cola la bodega de lângă Dumars decât să îmi iau mâncare. Dă-o încolo de mâncare, lasă că mâncăm noi după aceea”, își amintește Ioana Ginghină.

Vezi și Ioana Ginghină, nemulţumită de inelul de logodnă: „Măi, la a treia contează. Am și eu o vârstă!” Detalii despre nunta din toamnă

Citește și:

Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, 13 ani de relație. Care este secretul celor doi și pe ce mizează în relația de cuplu

Catherine Zeta-Jones și fiica ei, încântătoare la Festivalul de Film de la Cannes. Tânăra de 20 de ani a purtat o rochie „curajoasă”