Acum, Mutsu Potsane are 18 ani, iar prințul, care a ținut legătura cu el în toți acești ani, nu l-a uitat, plătindu-i drumul în Marea Britanie, pentru a-i fi alături în ziua cea mare.

prietenul orfan al prințului HarrySeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

În 2004, Harry și-a luat un an de pauză, pe care l-a petrecut în Africa. Doi ani mai târziu, a pus bazele unei fundații, alături de prințul Seeiso, din Lesotho, în beneficiul a mii de copii infectați cu HIV sau bolnavi de SIDA.

La nunta prințului Harry de sâmbătă nu a fost uitat nici prințul din Lesotho, în vârstă de 52 de ani, care a venit împreună cu soția sa, prințesa Mabereng.

”Tânărul Harry, care a venit în Lesotho în 2004, e acum un bărbat în toată firea, care se căsătorește”, declara prințul african sâmbătă. ”Am venit cu toate urările de bine din Lesotho. Nu sunt aici pe cont propriu, sunt aici pentru a reprezenta întreaga națiune și sunt foarte fericit”, a mai spus acesta.

Printre cei 2.460 de oameni de rând care au patricipat la nunta regală, la Castelul Windsor, 200 au reprezentat diferite fundații caritabile.

Ce i-a dăruit prințul orfanului. Cadoul a fost păstrat mulți ani

Revenind la orfanul din Lesotho, dacă atunci când l-a cunoscut pe Harry era doar un copil, acum, Mutsu e un adult în devenire. A păstrat mulți ani o pereche de încălțăminte dăruită de prinț în 2006.

Mutsu l-a revăzut pe prinț și în 2016, când Harry a revenit în Lesotho pentru un documentar. Revederea lor a fost un moment extrem de emoționant, fiind marcată de o îmbrățișare extrem de caldă și o discuție prietenească destul de lungă.

Tot atunci, Harry declara: ”Am această dragoste pentru Africa, care nu va dispărea niciodată. Și sper ca ea să fie continuată de copiii mei!”.

Foto: EPA/Hepta

Vezi și Cum s-au îmbrăcat Prinţul Harry şi Meghan Markle la recepţia de la Frogmore House. Ce s-a întâmplat la petrecerea mirilor

Citește și: