De câteva zile, starea de sănătate a lui Brigitte Bardot este îngrijorătoare. Potrivit France Dimanche, care titrează: „Brigitte Bardot, între viață și moarte”, vedeta a fost spitalizată recent la Toulon, după ce a suferit o insuficiență respiratorie severă. După ce a petrecut câteva zile la terapie intensivă, actriței i s-au prescris cel puțin trei săptămâni de convalescență, în spital. Nu a ținut însă cont de sfatul medicilor și, după 4 zile, s-a întors la casa ei din La Madrague, Marseille. FOTOGRAFII: PROFIMEDIA

Exclusif – No Web No Blog – Brigitte Bardot se rend ŕ sa fondatiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

„Vedeta ar avea grave sechele din cauza dificultăților respiratorii și, fără îndoială, a lipsei de oxigenare a sângelui. Are tulburări cognitive care îi afectează capacitatea de a vorbi și de a scrie”, a dezvăluit publicația citată.

Brigitte Bardot, traumatizată de moartea mamei și a celui mai bun prieten

Situația prin care trece legendara actriță franceză a fost dezbătută pe 2 mai, în cadrul emisiunii „Touche pas à mon poste”, difuzată de canalul francezi C8.

„Este o legendă, iar faptul că știm că are aproape 89 de ani, că suferă de insuficiență respiratorie, că a scăpat din spital pentru că are o personalitate uriașă, că este încăpățânată, toate acestea ne fac să fim puțin îngrijorați”, a mărturisit Fabien Lecoeuvre, jurnalist și ofițer de presă, în platoul emisiunii, citat de voici.fr.

Editorialistul a continuat să explice că, de-a lungul vieții, Brigitte Bardot a evitat (aproape) tot ceea ce are legătură cu medicina. „Nu suportă injecțiile, nu suportă anestezicele, nu a vrut niciodată să facă vreo operație„, a spus el. Informația a fost confirmată de Yves Bigot, un jurnalist din Saint-Tropez, care a scris deja o carte despre celebra actriță.

„Pentru că mama ei a murit din cauza unei anestezii, la fel și Jean-Luc Lagardère (n.r. magnatul francez a murit în 2003, în spital)”, a explicat el. „Are probleme la șold, trebuie să meargă în cârje, îi este greu să se deplaseze pentru a-și vedea animalele, dar refuză categoric să se opereze”, a mai spus Yves Bigot.

Jean-Luc Lagardère, tatăl lui Arnaud Lagardère, a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Brigitte Bardot. El a murit la spital, în 2003, în circumstanțe încă misterioase. În ceea ce o privește pe Anne-Marie Mucel, mama actriței, aceasta a murit în 1978, înaintea unei operație. Aceasta a fost o experiență traumatizantă pentru Brigitte Bardot.

Citește și: Dieta lui Brigitte Bardot.  Cum își menținea silueta celebra actriță, în anii ei de glorie. Iată ce mânca în fiecare zi

Citește și: Alain Delon vorbește despre moarte, într-o carte despre viața sa. Ce spune despre iubirile lui: „Am continuat să joc în filme datorită femeilor şi pentru femei”