Victoria, ce-ți place cel mai mult la personajul tău, Micky, din VLAD?

 

Determinarea, curajul și loialitatea.

 

 

De cine te-ai apropiat cel mai mult din distribuția serialului VLAD?

 

De Olimpia, Adi, Monica, George și Andrei.

 

 

Dacă ai fi un simplu telespectator, pe cine ai simpatiza, pe cine ai atipatiza?

 

L-aș simpatiza pe Vlad și aș antipatiza-o pe Eliza (Sorry, Oli!).

 

 

Cum ai aflat ca ai obtinut un rol în VLAD? Cat de multe știai despre acest serial în pregătire, ce așteptari aveai de la tine și de la producție?

 

Am aflat pur și simplu, în urma castingului. Adevărul este că am așteptat câteva săptămâni, dar nu mă stresam prea tare pentru că nu mă așteptam să fie un proiect atât de mare. Ne-a cam luat pe sus, pe toți, iar de la mine mă așteptam să fac ce făceam până atunci: să ajung pe set, să-mi fac treaba cât de profi posibil și să plec liniștită acasă. Însă, m-am implicat mai mult decât mă așteptam, mai mult decât m-am implicat în majoritatea proiectelor din care am făcut parte și asta nu pentru că aș avea de profitat sau pentru că e un proiect atât de mare, ci datorită oamenilor. Oamenii au făcut proiectul VLAD.

 

 

Ce îți transmit fanii cel mai des? Un compliment cu totul si cu totul neașteptat pe care l-ai primit?

 

Vai, atât de multe ne transmit cei care ne urmăresc încât îmi pare foarte rău că nu pot să răspund fiecăruia în parte. Cel mai draguț a fost când cineva ne-a scris o poezie și apoi, altcineva a compus o melodie – amândouă bazate pe povestea serialului.

 

 

Ești o actriță experimentată, atât în seriale cât și în lungmetraje. Ce experiențe te-ai definit până acum? Ce te-a transformat în ceea ce ești azi?

 

M-a definit tot ce am făcut până acum: anii de liceu la secția de actorie, apoi telenovela „Daria, iubirea mea” – un proiect din care am avut de învățat mai multe decat aș fi reușit în cinci ani de stat cu burta pe carte. Apoi, anii de facultate, faptul că am picat examenul de master, am mai dat o dată în altă parte și am intrat prima. Mai sunt și cele doua perioade super faine de câte o lună jumate în care am stat la Paris. Și toate proiectele care au urmat, toate contează la fel de mult, la fel cum tot ce fac acum și tot ce mă așteaptă, mă transformă în continuare.

 

victoria raileanu VLAD

Figurezi în distribuția unui film alături de Monica Bellucci și de Rachel Weisz. Ce ne poți spune despre această experiență?

 

E vorba de filmul The Whistleblower. E un film cu un subiect foarte greu de digerat: traficul de carne vie din sud-estul Europei. În una din secvențe a trebuit să joc cu Rachel Weisz. Mă agățam de mâna ei și începeam să îi strig tot felul de chestii în față. La final mi-a urat succes și mi-a spus că știe că într-o zi o să fiu o actriță foarte bună. Poate că atunci nu eram (râde).

 

Care e relația ta cu celebritatea? Care e reversul medaliei în ceea ce privește notorietatea, ca artist?

 

Iau celebritatea la pachet cu munca pe care o depun. E o consecință, dacă vrei. Și spun consecință pentru că, da, uneori poate deveni neplăcuță și mă sperie într-o anumită măsură… întotdeauna m-a speriat. Prima dată când am fost recunoscută pe strada, aproape am fugit în scara blocului (râde).

Mie îmi place să mă plimb cu metroul, să mă plimb brambura pe strazi. Uneori poate că am o zi mai puțin bună ți vreau să fiu mai low profile. Dar îmi asum și realizez că nu pot să fac asta chiar de fiecare dată când vreau sau când am nevoie. Oamenii se bucură și se emoționează atât de mult când ne întâlnesc, iar aprecierea lor contează mult.

 

 

Cu cine ți-ar placea să mai joci în filme? 

 

Cu Victor Rebengiuc.

 

Preferi o anumită tipologie de personaj?

 

Nu! Vreau să joc orice.

 

 

Ce îți dă cea mai mare încredere în tine?

 

O zi cu soare, muzică bună și mers la sală.

 

 

Anul 2019 ți-a adus…, iar 2020 îți va oferi… 

 

Anul 2019 mi-a adus înțelegere cu mine și mai mult curaj. Nu știu ce o să-mi aducă 2020. Dar sper să încep lecțiile alea de canto pe care le tot amân de câțiva ani.

 

Dacă ai scrie tu scenariul unui singur episod din VLAD, ce întorsătură de situație am vedea?

 

Nu e o întorsătură de situație, dar aș vrea o scenă cu Eliza în care fiecare să ne exprimăm părerile una despre cealaltă.

 

Fără ce nu poate trăi Victoria Răileanu?

O să mă rezum la unul: cafeaua bună făcută de mine.

 

Foto: PRO TV