Care sunt prioritățile tale acum, Simona, după schimbarea programului de prezentare a Știrilor Kanal D?

Prioritatea mea numărul unu rămâne Ingrid, fără îndoială. În ceea ce privește schimbările pentru mine, pot spune că doar ziua începe diferit acum, de la ora 4:00 dimineața. Este un ritm alert pentru că timpul pare a se scurge în câteva secunde.

Ți se deblochează weekendurile, aveai nevoie de această schimbare în program?

Nu am suferit niciodată după weekend liber pentru aă ne-am descurcat perfect mereu, iar când am avut nevoie să plecăm în vacanță, m-a ajutat colegul meu, Christian Sabbagh, când îmi ținea locul în acele zile, la pupitrul Știrilor Kanal D. Acum mă bucur într-adevăr de faptul că în weekend pot să mai stau în pat până la 8:00, spre deosebire de ora 4:00. Sunt bucuroasă că le pot transmite celor de acasă, în fiecare dimineață, de luni până vineri, acele știri relevante care dau tonul zilei. Tronsonul acesta este foarte important pentru public și, de asemenea, pentru televiziunea care difuzează informațiile dimineții, de la prima oră.

Simona Patruleasa

Ce ”automatisme” ai dezvoltat în toți acesti ani de prezență la pupitrul Știrilor Kanal D și ce te surprinde la fiecare apariție?

Mă trezesc pe la 4:00, îmi fac o cafea și stau pe terasa unde este aerul destul de rece și perfect pentru a mă revigora. La 5:00 fac un duș, apoi mă machiez, mă îmbrac și ies pe ușă. Când ajung la serviciu, mă ajută colegele de la hairstyling, în 10 minute sunt gata și urc în redacție. Parcurg cele mai importante informații ale zilei, noutățile, împreună cu colegii mei vedem știrile, corectăm unde este nevoie. După jurnal mai stăm la o cafea să discutam despre cum a fost jurnalul.

Cum arată o zi din viața Simonei Patruleasa, după ce termină programul de muncă? Cu ce e diferită o zi față de alta?

Merg acasă, unde mă așteaptă Ingrid, luăm micul dejun, apoi încep activitățile: jucăm tenis de masă, mergem la piscină, citim , ne uităm la filme.

Simona Patruleasa

Cum arată vara lui 2022 pentru tine și pentru familia ta? Ce planuri de vacanță și de petrecere a timpului liber împreună aveți?

Vara aceasta ne-am propus să mergem în Turcia o săptămână și în Franța.

Ce amintiri noi vrei să-și facă Ingrid in aceasta vacanță?

 Ingrid abia așteaptă, dar concediul meu este în luna august, mai avem puțin până atunci. Sper să se distreze, să se relaxeze și să-și facă prieteni noi.

Ce praguri a depășit recent? Ții pasul cu ritmul în care crește?

Sunt perioade și perioade, ca pentru toți copiii, dar cu siguranță avem multe de învățat de la ei pentru că sunt o sursă inepuizabilă de energie și de iubire. Țin pasul atât cât pot și când nu mai pot, tot mai reușesc puțin.  Încerc să mă adaptez și să fiu la curent cu lucruri de interes pentru perioada asta de dezvoltare.

Te-ai mai vedea vreodata la catedră, chiar și pentru o perioadă determinată de timp?

De ce nu?! Orice este posibil în viața asta!

 Care sunt cele mai frumoase amintiri din vacanțele tale școlare?

Chiar dacă nu aveam ce au copiii în ziua de azi, eram foarte fericiți și vacanțele erau așteptate cu mult entuziasm. Mergeam la mare cu părinții și uneori în tabere, la ștrand sau la iarbă verde.

Apropo de dezbaterea recentă despre măsurarea performanțelor elevilor, tu, ca fost cadru didactic, cum vezi diversele opinii care circulă pe marginea acestui subiect?

Eu cred că este necesară o schimbare, pentru că la noi, concurența nu pare să aibă ca scop evoluția, ci, din păcate, devine o competiție prost înțeleasă între copii și, mai apoi, între părinți. Copiii trebuie să fie în competiție cu ei înșiși, nu cu alți colegi.


NU POT TRAI FĂRĂ

Vă pot spune fără ce pot să trăiesc: fără să aștept mulțumire din exterior și am reușit să pot spune nu!

Foto: Kanal D