Răzvan, când ai revenit acasă de la Asia Express, ce ți-a spus fiica ta, Diana? Știu că e un copil precoce și sigur a avut ceva de spus legat de evoluția ta în concurs 

 

Răzvan Fodor: Când ne-am revăzut mi-a sărit în brațe și mi-a chiuit în ureche minute în șir. Am stat așa, nemișcați…

 

Care e cea mai pregnantă amintire cu care ai rămas în urma Asia Express?

 

Sorin Bontea: Autostopul și căutatul de cazare. Și acum mi se mai întâmplă să mă bucur când îmi văd mașina sau când realizez că sunt la mine în casă (râde).

asia express fodor bontea

 

E ceva ce nu ai apucat să-i spui până acum lui Sorin Bontea? Ce ai descoperit la tine, pe parcursul competiției, ȘI datorită lui? 

 

Răzvan Fodor: Nu știam despre Sorin că nu vede bine și că are trei hernii de disc și mai și sforăie de rupe tăblia de la pat (râde). Nu că eu aș sta mai prost la capitolul ăsta.

 

Care crezi că au fost atuurile voastre în competiție, în afara de fapul că sunteți doi bărbați tenace și descurcăreți? Ați luptat cu două cupluri în ultimele etape…

 

Sorin Bontea: Faptul că noi nu am plecat setați pe destinație, ci pe călătoria în sine cred că a fost secretul nostru și asta ne-a ajutat de foarte multe ori în competiție. Am încercat să vedem și dincolo de concurs și să trăim experiența Asia Express și din alte puncte de vedere.

 

E ceva ce te mai intimidează acum, dupa ce ai răzbit atât timp în Asia, cu resurse limitate?

 

Răzvan Fodor: Povestea asta cu coronavirsul, pentru că sunt lucruri asupra cărora nu avem niciun fel de control…

 

Care a fost primul lucru de care te-ai bucurat după ce ai ajuns acasă și ți-ai îmbrățișat familia?

 

Sorin Bontea: Baia! După cum ați aflat deja în sezonul ăsta am avut mari dificultăți cu băile, așa că revederea a fost deosebit de plăcută!

 

 

Dacă te mai întorci în Asia, ca turist, ai vrea să…

 

Răzvan Fodor: Să mă întâlnesc pe drum cu o echipă care participă la Asia Express, o ediție filmată pentru vreo altă țară, desigur.Dacă ai fi urmărit competiția de acasă, cine ți-ai fi dorit să câștige?

 

Sorin Bontea: Speak și Ștefania sau frații Ristei. Nu sunt subiectiv când spun asta, dar cred că au fost două echipe foarte puternice. Ștefania este foarte competitivă, și-a dorit foarte mult să plece în cursa asta și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a merge mai departe. Deși s-a mobilizat mai greu, Speak a fost și el prins de joc, a scos la luptă resurse pe care nici nu bănuia că le are. Frații Ristei sunt definiția competitivității. Cred că dezavantajul lor a fost că s-au concentrat prea tare.

 

În ce situații ipotetice, complicate, te-ai vedea descurcâdu-te de-acum înainte, în urma experienței Asia Express. Ce a scos la iveală din tine?

 

Sorin Bontea: Mi-e greu să mă gândesc la niște situații ipotetice… După experiența asta am aflat că și la 50 de ani e OK să ieși din zona de confort, încă mai ai lucruri de aflat despre tine.

asia express fodor bontea

Care e lucrul de care ești cel mai mândru, în afară de faptul că ai câștigat o competiție strânsă?

 

Sorin Bontea: Că încă mai duc! Aveam mari semne de întrebare legate de condiția fizică înainte de a pleca în Asia Express. Și sunt mândru de felul în care, împreună cu Răzvan, ne-am bucurat de această călătorie.

 

Dacă ar fi să mai luați aventura o dată de la capăt, cu cine v-ar plăcea să faceți echipa dintre colegii de la Asia Express?

 

Răzvan Fodor: Cred că în combinație cu Speak ar ieși ceva super interesant… Părerea mea e că ne-am pierde efectiv de emisiune și am apărea după vreo lună, direct la finală.

 

Sorin Bontea: Eu aș spune Miruna (fiica mea), dar mi-e și teamă să o întreb.

 

Fără ce nu puteți trăi?

Sorin Bontea: Tocmai asta am realizat și mai mult – că poți să trăiești fără lucruri. Cel mai important e să îi ai pe cei dragi aproape.

 

Răzvan Fodor: Am trăit fără lucruri. Sau cu lucruri foarte puține. ”Moțatele” mele sunt tot ce am nevoie în viața asta.

 

 

Foto: Diana Oros/Antena 1