Care e cea mai recentă piesă de-ale tale inspirată de dragostea pentru o femeie?

Toate piesele mele se nasc din sentimente, însă majoritatea sunt induse, imaginare, situații pe care le creez în mintea mea ca să deschid ușa către inspirație. Din dragostea pentru o femeie, în ultimii ani nu am făcut piese, dar sunt îndrăgostit de viață și de sentimente și asta mă ajută să mă transpun și să ajung în locuri unde doar îndrăgostiții ajung!

Când îți vine mai repede inspirația să compui? Când ești nostalgic sau când ești fericit?

Cred că orice om trece printr-o mulțime de stări în fiecare zi și fiecare stare, emoție se poate transforma în artă dacă ești deschis și exploatezi momentul. Eu pot fi fericit și în același timp îmi pot induce o stare melancolică pentru a putea scrie. Orice sentiment poate aduce inspirația, așa că natura lui pentru mine nu contează atât de mult!

Ne poti spune o emoție, un sentiment pe care nu l-ai mai trăit de mult și de care îți este dor?

Cred că e evident că sentimentul îndrăgostirii nu l-am mai avut de mult și dacă îmi lipseste unul, acesta ar fi. Suntem uneori, poate, prea trecuți prin viață, plictisiți, cerebrali sau poate doar fricoși și uităm să ne lăsăm duși de euforia acelui sentiment. Începem să calculăm tot și ne scuzăm incapacitatea de a ne îndrăgosti spunând că acum dragostea trece mai întâi prin creier și apoi ajunge la inimă. Cam așa am fost eu în ultimii ani.

Care sunt lucrurile care te incită, legate de viitorul apropiat?

Pentru mine fiecare zi vine cu câte o surpriză, pentru că dacă în dragoste nu mă mai las dus de val, atunci în creație o fac zi de zi și asta îmi ține flacăra aprinsă. Am două proiecte la care lucrez cu mult spor și implicare și simt că în curând o să înceapă un nou capitol profesional pentru min. O să las, pentru o perioadă, muzica ușoară, comercială, pe planul doi și o să lansez un proiect de muzica electronică, unde am libertatea să fac, să creez divers, fără limite!

Ai privit vreodata latura romantică, sensibilă, ca pe o slăbiciune? Care sunt ”slăbiciunile” tale, de fapt?

Și dacă ar fi sau deveni în anumite situații o slăbiciune partea aia sensibilă, până la urmă suntem oameni și avem nevoie și de fericire și de suferință ca să fim compleți și pregătiți pentru viață. Cred, însă, că fără sensibilitate, lumea ar fi gri și lipsită de pasiune! Da, am avut momente în care am suferit din cauza oamenilor care profită de punctul asta sensibil, însă nu am văzut-o niciodată ca pe o slăbiciune. Pentru mine e ca un filtru prin care poți da magie lumii în care trăiești. Așa că da, slăbiciunea mea, ”sensibilitatea”, îmi dă sens și mă ajută să văd frumosul.

Spune-ne, te rugăm, un vers dintre piesele tale care să reflecte starea ta actuală.

 “Visător, dar lasă-mă așa, te rog nu mă schimba!”

Am ales versul acesta pentru că dacă nu aș visa, nu aș putea să fac lucrurile să se întâmple. Am multe planuri pe care le visez aproape zilnic, cu ochii deschiși.

Un lucru care lipsește din ”universul” tău, ca acesta să fie complet?

Universul meu este complet! Dacă aș gândi altfel, atunci aș fi nemulțumit, lipsit de recunoștință și aș avea de suferit. Cred că tot ce o sa vină de acum încolo sunt niște bonusuri sau niște daruri pe care am ajuns să le merit.

Spui despre tine că ești un introvertit, crezi că acesta este un avantaj pentru un artist? Te exprimi și te deschizi mai ușor prin muzica ta?

Cu siguranță arta e ceva care ne lasă să spunem lucrurile pe care nu am avea altfel curaj să le exprimăm. E un fel de teribilism al introvertiților. E o stare pe care o are orice artist atunci când se lasă dus de inspirație și cade în transa creației. Ce sens ar mai avea să fiu extrovertit când muzica o face pentru mine?

Ce te determină să te deschizi mai repede față de cineva și cum ți se câștigă încrederea?

 Eu sunt genul ăla care tratează cu încredere inițială orice persoană nouă care apare în viața mea. Îmi este mai ușor să trăiesc așa, decât cu îndoieli, căutând mereu substraturi și sensuri ascunse. Acest sentiment se câștigă, cel puțin pentru mine, prin sinceritatea și bineînțeles, reciprocitatea vizavi de încredere. Când un om se deschide în fața mea, e aproape imposibil să nu fac și eu același lucru.

Familia este foarte importantă pentru tine, visezi la propria ta familie, îți imaginezi cum ai fi într-o zi ca soț și tată?

Îmi imaginam chestiile astea când eram mai mic, după care am pus gândurile alea pe locul doi și am făcut din carieră o prioritate. Nu știu dacă am făcut asta doar dintr-o incapacitate, teamă sau doar ca să am un argument, însă cu siguranță muzica e la fel de importantă pentru mine ca și ideea unei familii!

Un lucru bun cu care ai rămas în urma unei experiențe mai puțin plăcute?

Mereu rămân cu lucruri bune după orice situație, chiar și în cazul în care o situație, întâmplare, la început pare să nu aibă sens. Am ajuns la concluzia că orice mi se întâmplă poate avea o semnificație profundă și constructivă din momentul în care trec peste revoltarea aceea de moment. La început poate să pară fără sens, însă cu timpul, am învățat că pe un drum pe care am suferit, a doua oara o să defilez cu ochii închiși, pentru că îl știu deja, și nu o să mai repet aceleași greșeli.

NU POT TRĂI FĂRĂ  

Familie, prieteni, muzică și sentimentul sensului într-o lume care, aparent, este fără sens!