Cum ai sărbătorit aniversarea celor 39 de ani?

Am filmat la „Next Star“ și, imediat ce s-au terminat filmările, am plecat din București spre locul unde a doua zi am avut concert. M-am sărbătorit după ziua mea.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învăţat până acum?

Eu învăț în fiecare zi câte ceva. Am învățat să fiu pozitiv, să văd partea plină a paharului, chiar dacă de multe ori viața bate filmul, am învățat că orice are o rezolvare, să nu iau niciodată decizii la nervi, să fiu echilibrat. Sunt doar câteva exemple.

Cum gândeai la 20 de ani, cum erai la 30 şi cum eşti la 39?

La 20 de ani, eram în Latin Expres, făceam cunoștință cu celebritatea, voiam să fiu iubit, adorat, să confirm în timp. Plecam foarte încrezător în “lupta” cu tot ce înseamnă viața publică și nu mi-a fost greu, pentru că aveam dragostea oamenilor. Voiam să demonstrez în timp ce pot și am reușit. La 30 de ani, după zece ani de activitate, aveam o siguranță financiară și îmi doream copii și familie. Acum, la aproape 40 de ani, am copii și am tot ce vreau. Îmi doresc să le asigur viitorul, să-i responsabilizez dar, în același timp, să nu le lipsească nimic. Îmi doresc să-mi continuu viața artistică cât de mult se poate, să-i fac mândri de mine, să se folosească de experiența mea ca să le fie bine dar, cum spuneam, să îi și responsabilizez. De acum încolo viața mea e dedicată copiilor și familiei, dar asta nu înseamnă că o să uit să trăiesc.

Cum e să lucrezi cu copiii? Ce înveţi tu de la ei?

Generația de copii din ziua de azi e mult mai inteligentă, talentată și evoluată din toate punctele de vedere decât eram noi la vârsta lor. Îmi dau seama cât de înapoiați eram noi, pentru că nu aveam acces la atâta informație. În schimb, noi puteam avea mai multe performanțe, pentru că nu pierdeam vremea la televizor, pe internet ori în mall-uri și parcuri de distracții.

Ce caracteristică de-ale tale, de când erai copil, ai fi vrut să mai ai şi acum, la maturitate?

Cred că am păstrat toate acele caracteristici, doar că am evoluat, mi-am dezvoltat acele caracteristici. Pe deasupra, îmi plac aceleași feluri de mâncare și am aceleași pasiuni din copilărie. Sunt și acum ca un copil și îmi place să mă joc.

Ce cauţi să vezi în copiii de la „Next Star“?

Caut să văd în ei viitorii profesioniști ai țării, în toate domeniile, să fie oamenii cu care  să mă mândresc.

Când ai dat tu ultima dată în mintea copiilor?

Cred că zilele trecute, când am intrat în jacuzzi cu fetițele mele. Ne-am bălăcit și ne-am jucat cu multă spumă.

Ce înseamnă un bărbat matur, în opinia ta?

Un bărbat responsabil de tot ceea ce face, care își asumă tot ceea ce face, care știe să aibă grijă de tot ceea ce are.

Ce fac fiicele tale? Cu ce te-au suprins cel mai recent?

Fiicele mele mă surprind în fiecare zi. De exemplu, ieri, la film, Rosa a plecat de lângă mine, pe întuneric, ca să se așeze zece scaune mai încolo lângă niște fetițe pe care nu le cunoștea. Le-a întrebat dacă poate sta lângă ele și s-a așezat. Trei sferturi din film, m-am uitat după Rosa.  La sfârșitul filmului, mi le-a prezentat ca fiind prietenele ei. Tot zilele trecute, Maria mi-a spus că știe să deseneze și că îi place foarte mult și că ar vrea să studieze desenul și acasă, nu numai la grădiniță, pentru că ea vrea să se facă pictoriță.

Un lucru imposbil pe care ţi l-au cerut?

Acum o săptămână când le-am spus că o să mergem unde vor ele să ne jucăm, Maria mi-a zis: „Eu vreau să mergem la Polul Nord! Azi!“

Care e cel mai frumos lucru care s-a spus despre muzica ta până acum?

Că e medicament pentru suflet. E un compliment pe care l-am primit de curând. Unii oameni mi-au spus că preferă să asculte muzica mea atunci când șofează, pentru că îi relaxează, alții că nu concep o petrecere fără cântecele mele, alții că muzica mea le transmite o stare bună, pozitivă.

Spiritul pasional ți-l manifești mai ales prin muzică. În ce alt mod îți place să te exprimi, sa-ți arăți sentimentele?

Prin muzică, în primul rând, dar cred că și prin gesturile, prin atenția și devotamentul pe care le am față de persoanele la care țin.

Care e cel mai frumos lucru pe care ți l-a spus soția ta până acum?

Nu mi l-a spus spus direct… I-a mărturisit cuiva că s-a rugat la Dumnezeu să-i dea un bărbat bun și că i l-a dat pe cel mai bun din lume!

 

Crezi în criza vârstei, Pepe? Psihologii spun că nimeni nu scapă de ea…

Nu, consider că un om echilibrat nu trebuie să treacă prin nicio criză de vârstă. Criza de vârstă apare atunci când nu ai făcut unele lucruri la timpul lor. Consider că eu le-am făcut pe toate cele potrivite vârstei mele, iar de acum încolo voi face ceea ce se potrivește vârstei mele.

 

Fără ce nu poate trăi Pepe?

Copii, familia, muzica. Și dragostea. Fără dragoste trăiești degeaba. Iar eu am nevoie de ea în permanență. Vreau să mă simt iubit, am nevoie de confirmări, poate din punctul ăsta de vedere pot spune că sunt precum un copil.

 

Citește și Interviu EXCLUSIV Mirabela Dauer: „Sunt un Rac înaintaş!“