Pepe, apropo de ”Te cunosc de undeva!”, dacă cineva te-ar întruchipa pe tine în cadrul unui show, ce trăsături crezi că ar trebui să scoată în evidență?

În primul rând, interpretarea vocală, care este specifică stilului flamenco pop latin, inflexiunile tipice spaniole pe care le-am promovat și mi le-am asumat; atitudinea fizică,  de la mers până la gesturi. Toți mi-au spus de-a lungul timpului că am un mers anume, am o poziție anume a corpului, că vorbesc într-un anume stil, cumva am o personalitate care ar trebui urmărită de cel ce mă interpretează. E important să fie spontan și să aibă același stil de glume pe care îl am eu, pentru ca sunt efervescent în felul meu. Mna, ați observat și voi!

Incertitudinile ne marchează viața de mai bine de un an. Cu care dintre ele te-ai împăcat cel mai greu?

Suntem cu toții curioși să aflam o realitate care va rămâne sigură. E greu să ma obișnuiesc cu ideea că nu voi mai susține cncerte pentru lume multă și că, de câte ori mă voi duce la un eveniment, care sper să mai existe, va trebui să existe o distanțare și că nu vor mai veni oamenii la poze și că nu ne mai adunăm cu sutele, cu miile și nu se mai întâmplă lucruri atât de frumoase care ne umpelau sufletele și inimile de energie și de dragoste, când cântau și se bucurau mii de oameni odată cu tine, dansau pe muzica ta, atunci e o problemă. Eu m-am adaptat la partea cu online-ul, ok, simt dragostea oamenilor prin mesaje, like-uri, share-uri, dar mi-e dor de ceea ce înseamnă realitatea de dinainte.

Care sunt certitudinile tale de acum, despre tine, omul – și nu neaparat artistul Pepe?

Sunt copiii mei și familia, dragostea necondiționata pe care le-o port și pe care o primesc și, în rest, lucrurile sunt mișcătoare, pentru că nu mai înțelegem nimic din ce se întâmplă. Așteptam o nouă certitudine. Începem să ne îndoim de tot ceea ce credeam noi că e normal sau la care ne-am adaptat la ceva. E totul schimbător. Și dragostea fanilor e o certitudine și le mulțumesc pentru asta.

Anul trecut ai luat niște decizii cu greutate legate de viața personală. Ești împăcat cu ele?

Sunt foarte împăcat cu toate deciziile din viața personală pe care le-am luat, pentru că e bine să gândești pozitiv și să iei lucrurile așa cum sunt și să vezi partea frumoasă și bună a lucrurilor, indiferent de greutatea situației în care te afli. Sunt un om asumat, am luat niște decizii cât se poate de siguri pe noi și pe mine, mai ales. Când nu ai încotro și trebuie să te adaptezi la nou, o faci, asta am facut, m-am adaptat la nou, a fost o situație nouă pentru mine, neașteptată și m-am adaptat foarte bine la ea și în momentul ăsta sunt foarte bine. 

Ai acordat timp de reflecție asupra noului de statut? Care sunt lucrurile care îți compun acum viața, în afară de proiectele profesionale?

Foarte mult timp nu am avut la dispoziție inițial până am luat hotărârea, am fost cumva surprins și pus în fața faptului împlinit și a fost o realitate pe care a trebuit s-o accept și, ușor, ușor, am acordat timp și am găsit soluții să fie bine nu numai pentru mine, ci în primul rând copiilor și chiar și fostei soții. Cred că lucrurile s-au așezat, suntem împliniți și mulțumiți cu poziția noastră de acum și cu tot ce se întâmplă în viața noastră. Familia e pe  primul loc, dar e foarte importantă caiera, totdată, că a susținut și susține siguranța familiei. Fetițele sunt pe primul plan, educația lor, activitățile de zi cu zi, timpul acordat bucuriei copiilor. Eu trebuie să fiu prezent cât mai mult. Mi se pare mult mai important să te duci personal cu copilul la o activitate – sport sau la o plimbare- decât să trimiți un șofer. Timpul acordat copiilor e mai prețios decât orice altceva. Faptul că trebuie să aibă încredere în tine e mai important decât orice susținere din afara familiei, cumva. Mai departe, lucrurile se așază. E o situație la care a trebuit să ne adaptăm – și cu divorțul, și cu separarea, și cu Covidul, se întamplă lucruri noi în permanență.

În ce aspect îți seamănă cel mai mult fetițele tale?

Fetițele îmi seamănă și mie și Ralucăi.Rosa poate e mai îndrăgostită de muzică, exact așa cu sunt eu, asta nu înseamnă că Maria nu e. Mariei îi place sportul, la fel de mult cum îmi place mie, dar sunt încă prea mici, din punctul meu de vedere, vor descoperi activități noi de acum încolo și sper din suflet să evolueze în direcția în care își doresc ele și în zona care să le facă fericite pe viitor și care să scoată tot ce e mai bun din ele. Nu vreau să-mi copieze statutul de artist niciuna. Dacă își vor dori, mă voi bucura, dar fiecare om are drumul lui în viață.

Ce vă place să faceți cel mai mult împreună?

Noi facem toate activitățile împreună, mergem în vacanțe împreună, sunt foarte fericite că le fac toate poftele, descoperim locuri noi, le duc să descopere natura, am grijă să cunoască tot ce e nou din punct de vedere tehnologic, încerc să le adaptez la viața asta nouă. E bine să lași copiii să aibă acces la informație. Poate acum trei ani spuneam că nu sunt de acord să aibă telefoane, tablete, că pierd prea mult timp pe jocuri, le-aș fi zis să se joace șotron. Eu cred că e bine să le știe pe toate. Încerc să mă joc cu copiii mei, să le dezvolt tot ceea ce am dezvoltat eu și noi, în copilăria noastră, dar, totodată, să aibă acces la nou, să nu fie cumva pe lângă tot ce întâmplă.

Unde vei merge cu ele imediat ce vom scăpa de restricții? Aveți un loc preferat sau unul la care visați?

Am încercat să le duc unde a fost voie, la munte, vom merge și la mare, cu atenție, cu distanțare. Logic că mi-aș dori să le duc la Disneyland. Să avem și resursele financiare, că lucrurile nu mai stau ca înainte, să avem și timpul necesar și voie.

Ca bărbat singur, spre ce aspiri? Care sunt emoțiile și momentele la care visezi?

În momentul de față, prioritățile mele sunt copiii și cariera. Ca bărbat singur, îmi trăiesc viața așa cum consider eu. Nu aspir spre ceva anume, mi-am trăit viața foarte frumos și foarte echilibrat și așa voi face și în continuare. Nu sunt genul care să mă arunc cu capul inainte și să fac greșeli. Nu prea visez eu rufe întinse, așa cum îmi place mie să spun. Am căpătat o experiență de viață și iau lucrurile ca atare și mă adaptez foarte repede la realitate. Sunt conectat și încerc să rămân cât se poate de actual și de normal la cap și să nu intru în depresie, cum au făcut-o alții. Întotdeauna se pot găsi soluții și putem să zâmbim și să ne bucurăm de ceea ce încă avem.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Cred că putem trăi fără orice lucru. Că nu traiesti fericit, e cu totul și cu totul altceva și nici nu vreau să mă gândesc. Am învățat să trăim fără lucruri extrem de importante și cred că omul este construit să se adapteze la tot ce e nou. Cele mai importante persoane pentru mine sunt copiii, părinții și dragostea oamenilor, fără de care credeam că nu pot să traiesc. Mi-am creat scena acasă. Sunt închise sălile, fac sport acasă. Pot trăi fără telefon mobil, pot trăi fără multe lucruri, dar nu-mi doresc asta. Îmi doresc să trăiesc cum îmi place.

Foto: Antena 1