Pavel, cum te pregătești pentru cel de-al 11-lea sezon Românii au talent? Telespectatorii sunt nerabdători să te vadă, ție de ce/cine ți-e dor?

Mi-era dor de această senzație, mi-era dor de emisiune, mi-era dor de reîntâlnirea cu oamenii faini din echipă și mi-era dor de reîntâlnirea cu telespectatorii. Tare dor!

Aveți și o nouă vedetă în componența juriului, pe Alexandra Dinu. Care va fi dinamica acestui nou sezon?

Ca de fiecare dată când am avut câte un nou jurat, acesta a fost primit cu brațele deschise. Și ne-am bucurat împreună de tot ce ni se întâmplă la ”Românii au talent”.

pavel bartos

Ti-a lipsit ”Vocea Romaniei”” în 2020? Cum a fost să întrerupi prezentarea unui șir lung de show-uri de succes?

Clar mi-a lipsit tare mult și m-am bucurat să ne reîntâlnim pentru ediția specială care a avut loc 1 pe decembrie ”Reuniunea”. Pot să-ți spun că îmi doresc tare mult să spun, din nou: ”Sa fie voce” sau ”Popor de voce însetat, noapte buna, te-am pupat”.

Ce i-ai urat lui Smiley când ai aflat că va avea un copil? Cum îl vezi în ipostaza de părinte?

Să se bucure de fiecare clipă la maximum, deoarece este un moment extraordinar, este ceva ce nu poate fi definit și ceva ce înveți să faci tot mai bine cu fiecare zi. Și i-am recomandat să aibă răbdare, eu încă învăț la acest capitol.

Tu ești tatăl a trei fete, de vârste diferite… Ce discuții ai cu fiecare în parte și cum te adaptezi ”problemelor” fiecărei vârste? Cum va împărțiti rolurile, tu și cu soția ta?

Am învățat și învăț să mă adaptez. Nu te naști cu aceste lucruri, dar ca părinte de copil de 16, 12 și 6 ani, în primul rând, înveți că răbdarea este o calitate extraordinară. Este foarte importantă deoarece atunci știi să asculți și să comunici real cu ai tăi copii. Atunci vei găsi și resursele să te adaptezi oricărei situații și să reacționezi în orice context, dar recunosc sunt un tătic care învață în fiecare zi să fie cel mai bun tătic pentru copiii lui. 

pavel bartos smiley

În timpul vacanței de iarnă ai apucat să lucrezi la noi proiecte profesionale? Pregătești un nou film, după Romanian Tradition. Ne poți spune mai multe?

Pregătesc lungmetrajul meu, ”Ramon”. Pentru că pandemia a dat peste cap lucrurile, sper ca anul acesta, în toamnă, să pot filma acest film și să venim cu el în fața celor de acasă.

Totodată, mă bucur că ”Romanian Tradition” participă online în cadrul festivalului de film românesc de la Chicago. În mod normal, s-a desfășurat între 20 – 30 decembrie, dar datorită accesărilor numeroase, au decis să prelungească cu încă o lună, așa că dacă cei din afară nu au apucat să-l vadă… încă mai au timp.

Care e modalitatea ta preferata să te manifești din punct de vedere artistic? Direct pe scenă, în fața publicului, în spatele camerei, în fața camerei, pe canalele de social media?

Este interacțiunea directă cu publicul pentru că emoția pe care o trăiești în contactul direct cu publicul și schimbul de energie care se realizează este ceva unic. Și este și un examen direct și de fiecare dată al tău în fața publicului. Dar este ceva colosal, lucru după care am tânjit în toată această izolare… și tânjesc!

Un lucru care ți-a adus recent zâmbetul pe buze și o rază de optimism în suflet care e?

Fiecare dimineață în care mă trezesc îmi aduce zâmbetul pe buze. Eu zâmbesc destul de des. Mă bucur să îmi beau cafeaua dimineața, să mă joc cu fetițele mele, mai ales cu cea mică. Toate aceste lucruri mă fac să zâmbesc, nu vreau să fac asta doar la un eveniment sau o sărbătoare anume. Eu sunt un om optimist și zâmbitor.

Câteodată, uiți că…

Câteodată îmi caut telefonul, uitând că eu vorbesc la el (râde)!… Iar câteodată uit sau vreau să uit că există această pandemie.

Cum te găsește vârsta de 45 de ani? Ești mai bogat în… și mai sărac în…?

Sunt mai bogat în ani, în experiența de viață… și mai sărac în spectacole, interacțiunea cu oamenii pentru că trăim aceste vremuri teribile. Dar eu sunt foarte optimist. Și cred că vom reveni, într-un viitor destul de apropiat, la normalitate.

S-au produs multe schimbări și au aparut multe noutăți în ultimul timp, iar unele sunt de bun augur… Prietenul și nașul tău, Smiley, va deveni tată. Crezi că te va depăși în numărul de copii?

Eu, în primul rând, mă bucur că Smiley va fi tată pentru că mi se pare lucrul cel mai tare din lume care i se poate întâmpla unui bărbat. Cred că să fii tată este împlinirea de care fiecare avem nevoie, dă adevăratul sens al vieții.

M-aș bucura să aibă cât mai mulți copii pentru că știu că îi plac și sunt sigur că va fi un tătic grozav.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Dacă ar fi să o iau generic, este familia mea. Lucrul fără de care nu pot trăi este profesia mea. În rest, nu am obiecte mici fără de care nu pot trăi pentru că nu investesc sentimental în ele. Îmi pare rău, pe moment, dacă am pierdut sau am uitat ceva, dar mă adaptez foarte ușor.

Foto: PRO TV