Pavel, revii cu un nou sezon Vocea României, dupa o pauză mai lungă. Ce îți lipsea cel mai mult de la ”Voce”?

Adrenalina, emoția concurenților, muzica și vocile de bună calitate. De fapt, cred că întoarcerea scaunelor mi-a lipsit cel mai mult. Acel moment pe care, până și eu, ca prezentator, îl trăiesc cu maximă emoție și-mi dă o super adrenalină. ”Vocea României” e un format aparte. Și pentru că susținătorii, concurenții, antrenorii fac în așa fel ca totul să fie într-o dinamică și o tensiune aparte. Cred că în niciun show nu am parte de acest lucru.

Pe lângă antrenorii consacrați, avem figuri noi. Cum îi vei întampina pe nou-veniți, ce le vei arata din arsenalul farmecului lui Pavel?

Îi întâmpin cu drag. Tot timpul am considerat că dacă suntem o echipă bună, atunci funcționăm bine și este în beneficiul formatului. Ajut cu cât pot, dar în primul rând ei trebuie să fie pregătiți pentru acest show și să-l iubească, dar nu are cum să nu fie așa.

Mă aștept și la niște revelații. Denis (The Motans) cred că va fi marea surpriză a acestui sezon, pentru că nu știi care e strategia lui, cum antrenează și cum acționează. De fapt, pe el îl descoperim cu toții și sunt și eu nerăbdător în această privință.

Ce mesaj ai pentru fiecare dintre cei cinci antrenori?

E un sfat pentru toată lumea: să se simtă bine și să iubească să fie în scaunul de antrenor.

Ce parere ai de foua freză a lui Smiley? Îți vei lăsa tu acum părul lung?

Am o părere foarte bună, eu așa l-am cunoscut, așa îl am acum. Îmi place de el oricum pentru că, dincolo de asta, apreciez calitatea omului, iar aici nu avem ce să-i reproșăm.

Ce s-a schimbat Pavel la tine, între două sezoane de Vocea?

Pentru mine, ”Vocea” are o adrenalină aparte, tot timpul asociez proiectul cu un sport extrem și îmi face tare bine.

”Vocea României” nu e singura noutate, pregătești și un film nou, Ramon. Despre ce e vorba și ce e cu atâtea celebrități angrenate în proiect?

Da, e o comedie, cu multe accente de comedie romantică. Este povestea unui om simplu care intră în niște încurcături căutându-și marea iubirea pe care toți cei din jur o cred imposibilă. Și, bineînțeles, că de aici trece prin tot felul de acțiuni, momente care mai de care mai haioase, mai emoționante, mai dramatice. Sunt foarte încântat de filmările care s-au efectuat până acum. Mai ales că echipa este una într-adevăr minunată, regia Jesús del Cerro, D.O.P. Adrian Silişteanu, toți cei implicați. Smiley, Andreea Esca, Carmen Tănase, Andreea Vasile, Elvira Deadcu, Bogdan Farcaș (câștigătorul premiului Gopo și actor în serialul CLANUL), Iulian Postelnicu, Gabriela Iliescu, Ionuț Rusu, Doru Cătănescu, Bogdan Horga – nu vreau să ratez pe cineva, dar sunt foarte mulți și foarte buni actori. Filmul cred că va fi o surpriză pentru toată lumea. Văzând filmările este o surpriză și pentru mine și mă bucur că iese așa cum mă așteptam. Mai am două zile de filmare și din februarie 2023, filmul va fi în cinematografe.

Romanian_Tradition_Pavel_Bartos

Cum a luat naștere filmul, ce resurse ți-a consumat, ce sentimente noi ți-a trezit?

Ideea filmului cred că o am de 4-5 ani, scenariul a suferit modificări și am ajuns la această formulă definitivată de Anghel Damian, la care ne-am adus și eu, și Jesus contribuția, dar el a fost „vinovatul” principal și a ieșit o chestie extraordinară și mă bucur pentru că este foarte important să ai un scenariu bun pentru un film.

A fost un challenge extraordinar pentru mine pentru că sunt și producător și asta implică cu totul alte lucruri. Mi-am consumat multă energie, dar cu folos și sper ca cei care vor veni la film să se bucure din plin, iar tot efortul meu nu a fost în zadar. De fapt, asta este, să se bucure lumea și să vină în număr cât mai mare pentru că este un film pentru toată familia – de la 8 la 108 ani.

Ce ne va surprinde cel mai mult?

Este un film foarte cinstit și bine jucat, cu actori foarte buni și scenariul, de asemenea. Am filmat în foarte multe locații, de la o podgorie, până la aeroport, centrul vechi, iar asta implică foarte multe resurse, din multe puncte de vedere. Asta dă și o dinamică aparte filmului și mă bucură. Va fi o nebunie frumoasă. Într-adevăr, ce ne va surprinde este că vom vedea și un alt tip de București, pentru că am ținut să filmez în locații cool. Filmul te va binedispune, vorba personajului principal, Ramon: „E faină viața!”.

Cu cine și cu ce te-ai luptat cel mai mult pentru/ la acest film?

În primul rând, cu mine pentru că implică o muncă titanică să fii producător, e altceva decât să fii actor. Să găsești sponsori, finanțări, oameni care să te ajute în condițiile astea în care nu e ușor pentru nimeni. Este foarte important să ai și echipa potrivită, de la regizor, DOP, grip, actori, casting. Și cred că avem echipa cea mai bună.

În 2019, ți-ai facut debutul ca regizor prin ”Romanian Tradition”, o comedie spumoasă ce reflecta tradițiile românești de nuntă, de la sat. Poate e prea devreme să te întrebăm acum, dar ce te-ar inspira pentru un al treilea film?

Viața mă inspiră, tot ce se întâmplă în jur. Mi-am propus că dacă voi face ceva, film sau în general, să fac pentru public, pentru oameni, mă gândesc în primul rând la ei. Viața îți dă atâtea subiecte, crede-mă, doar să avem răbdare să le punem într-o poveste faină.

Pavel, noi te cunoaștem ca pe o persoană solară și plină de bonomie, dar ce te scoate din sărite cel mai tare?

Nesimțirea și mitocănia. Câteodată, nici nu știu cum să reacționez la ele.

Cum se schimbă provocările parentingului pentru tine de la un an la altul? Copii mici, probleme mici, copii mari probleme mari. E adevărat?

Niciodată nu mi-am pus așa problema. Deja de când se naște un copil apar grijile, ai responsabilități. Când se îmbolnăvește un copil ți se pare că se prăbușete lumea, tot timpul sunt aceleași probleme. De aceea și când mă întreabă cineva: „Cum ești, Pavel?”, spun: „Copiii sunt sănătoși și atunci eu sunt foarte fericit”.

Ne poți aminti o cerință din partea fiicelor tale care nu a putut fi îndeplinită? 

În familia noastră, se merge pe principiul: „în măsura bunului simț”. Dacă au fost cereri, am încercat să le rezolvăm sau să vedem alte oportunități, dar nicio cerere nu a rămas neanalizată și nerezolvată. Noi credem că dacă discutăm în familie, găsim soluții. E foarte importantă comunicarea.

Viitorul te sperie sau te incită?

Din perspectiva a ceea ce se întâmplă acum, îmi doresc să fie pace, în primul rând. Îmi doresc să fie normalitate, pentru că în acești ani mi-am dat seama cât de subțire este limita dintre siguranță și nesiguranță. Restul, le rezolvăm noi cumva, dar e foarte important să trăim o stare de normalitate, așa cum era înainte, și să fie pace.

NU POT TRĂI FĂRĂ

N-aș putea trăi fără familia mea. Probabil că lumea se așteaptă să zic de telefon sau așa, dar nu am nicio treabă. Ba din contră, dacă se poate, aș face un sport: „aruncarea telefonului”.