Serialul ”Vlad” a ajuns la final, cum a fost această experiență pentru tine, Olimpia?

 

A fost un rollercoaster care mi-a adus o paletă întreagă de emoții, m-a ajutat să-mi împart rolurile, cu mult mai multă lume, mi-a adus vizibilitate, m-a călit, pentru că nu toată lumea te iubește și atunci trebuie să le faci față și celor care nu-ți respectă munca. Dar, cel mai important, mi-a oferit acest dar frumos, complex și complicat care este Eliza.

 

Dacă ai fi un simplu telespectator – să presupunem că nu ai fi fost una dintre protagonistele serialului – ce te-ar fi atras atras la această producție, ce te-ar fi ținut cu sufletul la gură?

 

Probabil aș fi fost curioasă să văd cum evoluează relația Vlad-Eliza și dacă ea o să-și dea seama cine este el. Asta cred că m-ar fi cucerit, așa cum s-a întâmplat în adolescență și cu romanul ”Contele de Monte Cristo”, de Alexandre Dumas.

 

Vom urmări o continuare a aventurilor lui ”Vlad”, va fi o nouă serie?

 

Da, ne pregătim intens pentru sezonul doi!

 

Serialul ”Vlad” a început cu motto-ul ”Cine iubește nu iartă!” Ce motto ai alege pentru finalul serialului?

 

Dragostea nu moare niciodată!

 

Cu ce ai rămas după filmările serialului? Prietenii, experiențe memorabile…?

 

Am rămas cu o familie formată din toți colegii care au fost pe set la realizarea acestui proiect. Cu hotărârea și cu determinarea lui Jesus, regizorul nostru care a reușit să facă o bijuterie din acest proiect, cu încăpățînarea și umorul lui Aradits, cu seriozitatea și devotamentul lui Anghel, cu bunătatea și complexitatea lui Adi, cu emoțiile și căutarile Dianei, cu frumusețea, nebunia, candoarea Victoriei. Cu toate aceste daruri și… cu multe altele!

 

Dacă ai judeca-o pe Eliza, i-ai reproșa că…

 

N-are curaj să o ia de la capăt, să iasă din mocirla asta care o îngroapă din ce în ce mai mult, de la zi la zi. Dar dacă ar face asta… n-am mai avea serial, așa că face bine ce face!

 

Ce titlu ar purta cartea despre viața ta de până acum și ce capitole ar conține volumul?

 

Poate că s-ar intitula: ”Viața dincolo de prejudecăți”. Ar conține capitolul în care mi s-a spus că pistruii nu ajută în meseria asta, ba dimpotrivă, te îngroapă ca actor, capitolul în care am născut natural, deși toată lumea îmi spunea că e un chin inutil, capitolul în care am reușit să fac și teatru, și film, deși mulți n-au crezut în mine, capitolul în care frumuseșea înseamnă obligatoriu și prostie… da, astea ar fi doar câteva dintre multele și savuroasele experiențe trăite până acum.

Olimpia Melinte

Cea mai recentă declarație de dragoste care ți s-a făcut acasă cum sună?

 

Mami, te iubesc până la lună și înapoi!

 

Un lucru pe care ți l-a spus recent fiul tău, Sasha, și care te-a surprins…

 

Mi-a spus de curând că el vrea să iasă la vot, ca să faca un București mai frumos și mai curat! M-a surprins foarte tare și i-am explicat că poate vota doar de la 18 ani și atunci a început să plângă și să-mi spună că „nu e corect, ca și noi avem cuvinte de spus.” Are 4 ani…

 

Tu, când erai copil, îți doreai să…

 

Să fiu actriță și să joc alături de Leonardo Di Caprio.

 

Ai fost un copil și un adolscent cuminte? Cum te-ai răzvratit tu, Olimpia, pănă acum?

 

Am fost o mare răzvrătită, am luptat pentru drepturile colegilor mei când era cazul, m-am certat cu profesorii când simțeam că se facea o nedreptate, am ieșit în stradă  când am vrut să schimb ceva, m-am afișat fără machiaj când am realizat că suntem conduși de niște principii care nu au legătură cu realitatea, mi-am tăiat și donat părul,  am făcut multe lucruri care pot aduce a răzvrătire, dar eu de ceva timp numesc aceste lucruri ”normalitate”. Iar în copilărie eram o fetiță incomodă, puneam multe întrebări și riscai să ai un conflict cu mine dacă simțeam că oamenii mari încercă să mă păcălească.

 

Adulții au voie să se răzvrătească?

 

Cu sens, da!

 

Când te-ai simțit cea mai frumoasă femeie din lume, în ce împrejurare?

 

În toată perioada în care l-am alăptat pe Sasha.

 

Care e cel mai greu lucru la meseria de actor? Ce nu știu ceilalți oameni despre viața de artist?

 

Ce nu știu? Că ești mai mult respins decât acceptat și asta poate deveni obositor și dureros, că uneori regizorii și producătorii te privesc doar ca pe un ambalaj și nu se uită la ce contează, de fapt, la cine ești, cum ești și cum joci, că e destul de greu să te privești jucând și poți deveni foarte critic și așa îți scade mult încrederea în tine, că actorii sunt fragili și puternici în același timp, că au nevoie de spațiu și de viață personală ca să poată crea ceea ce se vede pe scenă sau pe sticlă. Așa că, atunci când vedeți un actor care vă place pe stradă, e suficient un zâmbet și poate o vorbă, pentru că fotografiile ne pot stânjeni uneori, chiar dacă, de cele mai multe ori, nu refuzăm.

 

Pentru un rol, ai renunța la…

 

Am renunțat deja la multe pentru rolurile mele, așa că nu mă mai sperie nimic!

 

Fără ce nu poate trăi Olimpia Melinte?

Mașină, corector cosmetic, sticla cu apă, o carte bună!

 

 

Foto: PRO TV