Credeți că romatismul are de suferit dacă doi oameni se întâlnesc prin intermediul internetului sau într-un show de televiziune?

Romantismul ți-l creezi tu, ca individ, prin percepția și acțiunile tale față de cel de lângă tine, așa că media te poate doar “încurca” un pic, dar în niciun caz nu-ți poate lua romantismul. Și-apoi, eu cred că e super-tare această micșorare a distanțelor dintre oameni prin social-media și, bineînțeles, apariția oportunității de a ne cunoaște mai ușor!..

Ce fel de mireasă ați fost dv? Cum ați fost cerută în căsătorie?

Am fost o mireasă frumoasă, tânără și foarte fericită! Nu cererea în căsătorie a fost specială pentru noi, ci momentul în care i-am spus mamei mele că vrem sa ne căsătorim!..

A fost cumva:

”Vrem sa ne căsătorim!”

”OK, poate anul următor sau peste doi ani.”

”Nu, e prea mult, noi vrem peste două luni!”

Credeți că în ziua de azi se mai pune preț pe căsătorie?

“Preț” pe căsătorie pun cei care vor un parcurs firesc și echilibrat, dar asta nu înseamnă că cei nonconformiști nu au rolul lor în a face diferența. Loc este pentru toți.

niculina stoican

Pe ce fundamente se clădește un mariaj reușit, în opinia dv?

Un mariaj reușit îl clădești pe răbdarea de a căpăta experință prin trăiri. Începi spectaculos cu pasiunea, după care adaugi înțelegerea, toleranța…

Această perioadă ne-a permis să ne cunoaștem pe noi înșine mai bine, ne-a dat timp să ne adunăm. În ceea ce vă privește, cum v-ați redescoperit, ce întrebări v-ați pus și ce raspunsuri ați găsit?

Eu îmi pun întrebări de-o viață, așa că în perioada asta de STOP am avut timp pentru un bilanț al întrebărilor și al răspunsurilor, iar rezultatul se va vedea curând…

Un gând care vă încurajează în prezent care este?

Cel mai frecvent gând încurajator este sănătatea, restul sunt doar artificii ale vieții.

Ce vă inspiră în prezent în muzica dv?

Dragostea, în toate formele ei de manifestare, este sursa supremă de inspirație în piesele mele!

niculina stoican

Ce i-ați recomanda unui străin interesat de folclorul românesc să vadă, să experimenteze, să guste, să simtă?

 Un străin trebuie să experimenteze o nuntă tradițională românească, să poată înțelege de ce am reușit să dăinuim peste veacuri, să guste din mâncărurile și băuturile tradiționale ca să înțeleagă de unde vine o parte din esența acestui popor, să simtă mirosul fânului cosit și să vadă România neaoșă, plină de bogății pe care Occidentul nu le mai are… Eu consider că fiecare părticică din mine și din tot ce fac aparține României!  

Care este tradiția, sărbătoarea dv preferată?

Am trei sărbători pe care le ador: Crăciunul, Paștele și Sărbătoarea de Sfânta Maria pe data de 15 august. Niciodată nu muncesc în zilele acestea și întotdeauna le petrec împreună cu familia!

Un lucru care va face să priviți cu optimism spre viitor care ar fi?

Frumusețea fiecărei clipe pe care o poți construi singur!

Dacă ați inventa o sărbătoare, cărui eveniment, prilej i-ar fi dedicată?

Hm… Interesantă întrebae… Pă,i dacă tot sunt româncă neaoșă, să zicem “SĂRBĂTOAREA DORULUI”. Știați că “dor” există doar în limba română? Este cuvântul care definește atât de frumos trăirile și sentimentele oamenilor.

Fără ce nu poate trăi Niculina Stoican?

Telefon, mașină, televizor! Dar dacă aș fi nevoită, sigur aș trăi și fără ele…