Monica, tu și cu sora ta, Ana, sunteți doua dintre cele mai cunoscute și îndrăgite surori ale României. Vă merge mai bine împreună sau separat?

Nu știu cum ne merge mai bine. Noi avem și proiecte separat, însă ce știu și ce am observat de-a lungul timpului este că, oricât de bine ne-am descurca pe cont propriu, împreună suntem o forță. 

Care credeți că sunt cele mai mari asemănări, dar și diferențe dintre voi? Unde sunteți ca două picături de apă și unde ați spune că nici macar n-ați fi înrudite?

Asta e o discuție foarte lungă (râde), însă pot să-ți spun că nu ne asemănăm deloc când vine vorba de mâncare. Soru’ adoră dulciurile, iar eu nu mai mananc ciocolată de ani de zile. 

Altfel, ne completăm foarte bine și învățăm  una de la cealaltă. De exemplu, dintre noi doua eu cred că sunt aia mai a naibii, iar Ana e jumătatea mea mai bună, lucru care m-a influențat și m-a făcut si pe mine să încerc să fiu mai înțelegătoare în anumite situații. 

monica odagiu

Sunteți amândouă două personalități solare, cel puțin așa vă vedem noi. Care dintre voi e sora cu picioarele pe pământ și care e cea mai visătoare? Care e pragmatică și care e romantică?

Fiind amândouă sub același semn zodiacal, și anume – rac, cred că suntem toate lucrurile pe care le-ai menționat mai sus, dar pe rând. Cu sincronizarea stăm noi mai prost. Când una e visătoare, cealaltă vrea să facă treabă și invers. 

Am făcut un efort real în ultimii ani să reușim să ne sincronizăm mood-urile, pentru a putea lucra și funcționa cât mai eficient în proiectele noastre. 

Cum e de fapt, să colaborați pe atât de multe planuri? Social media, în show-urile de televiziune etc. Simțiți nevoia să luați o pauză de suroritate, să faceți lucruri independent?

Ne iubim mult și lucrăm foarte bine împreună, practic cred că echipă mai bună ca a noastră nu există, dar, cum îi place Anei să spună “ca în toate iubirile mari există și multe certuri”. 

Ce e foarte special însă la relația noastră este faptul că discutăm absolut tot. Toate problemele, ciudățeniile, chiar și lucrurile pe care în mod normal nu îți este ușor să le vorbești, noi le vorbim. 

Revenind la întrebare despre lucrurile independente, da, mai avem și alți oameni, alte proiecte, alte contexte în care ne-nvârtim. Nu vă imaginați că facem chiar totul împreună (râde).  

monica odagiu

V-am urmărit la Te cunosc de undeva!, la Splash!Vedete la apă. Din fața televizorului pare distractiv, dar cât de greu vă e, de fapt, la cea mai recentă emisiune la care participați? Ce nu ați prevăzut niciuna dintre voi legat de acest show tv?

Și Te Cunosc și Splash au fost două proiecte foarte solicitante, dar foarte dragi nouă. La Splash ne-am simțit minunat, iar echipa din care am făcut parte a devenit ca o a doua familie. L-am descoperit pe Bănel Nicoliță, care ne este ca un frate. Om mai bun și mai muncitor eu n-am întâlnit.

Acum să-ți povestesc despre sărituri și despre ce nu am prevăzut: că o să murim de frică și de dureri de spate!

Eu sunt un om curajos, dar la Splash mi-a fost foarte tare pus la încercare acest curaj, n-a fost simplu, dar în final mi-a plăcut, iar acum mă gândesc serios să iau niște cursuri de sărit în bazin. 

Care e cea mai pregnantă amintire din copilărie?

Cele mai vii amintiri ale mele sunt cele din perioada sărbătorilor de Crăciun, care erau exact ca cele din filme. Perfecte! 

Surorile Ana și Monica nu erau foarte apropiate în copilărie, asta și pentru că… era mai mult copilăria mea. Între noi e o diferență de 10 ani, iar când eu eram un plod enervant cu chef de joacă și-atât, Ana era deja mare și avea alt ritm, alte nevoi. 

Relația noastră a început să devină mișto pe la 14 ani ai mei, respectiv 24 ani ai Anei. 

Care sunt lucrurile pe care vi le-ați construit, clădit, total independent una de cealaltă?

Fiind sora mai mică, pot să-ți spun că în aproape toate aspectele vieții mele, Ana mi-a fost într-un fel sau altul alături și întotdeauna a avut un cuvânt de spus. Recent însă, am lansat piesa ”Zbor”, cu care, cred că mi-am luat și eu zborul din cuib. 

Este primul proiect de care m-am ocupat singură-singurică. Eu am adunat oamenii, eu am gândit scenariul împreună cu regizorul Alberto Niculae, eu am găsit locația, eu am venit cu banii. Eu. Însă textul acestei piese superbe, este scris de soru’, deci, după cum vezi, mi-e echipă chiar și în proiectele “independente” 

Care este cea mai mare provocare pe care ați trăit-o împreună?

Sunt multe, dar cea mai recentă, care-mi și vine în minte este experiența de la Te cunosc de undeva!. 

Care e lucrul pe care vi-l reproșați cel mai des una alteia?

În detalii de-astea nu o să intru, că știu eu cum răstălmăciți voi tot ce spunem (râde).  

Care e provocarea la care visați amândouă?

 Un film în care să jucăm împreună. 

E ceva ce ți-ai dori să ai dintre caracteristicile Anei?

Cred că suntem amândouă tare bine așa cum suntem, de-aia și funcționăm. Deci nu. 

NU POT TRĂI FĂRĂ

Fără muzica și teatru. Întotdeauna am spus că nu aș mai vedea rostul, dacă n-aș mai putea să fac ceea ce fac.