Monica, concurezi la ”Te cunosc de undeva” alături de fratele tău. Ce fel de echipă veți forma, cum crezi că veți evolua împreună?

Vom forma o echipă foarte strâns legată, sudată, pentru că suntem frate și soră și e normal să fie așa. Sunt convinsă că vom face în așa fel încât lucrurile să arate și să sune bine, pentru că am acceptat această invitație de a fi împreună cu Alex la ”Te cunosc de undeva!”, dintr-un motiv foarte simplu:  ne-a plăcut extraordinar de mult provocarea aceasta de a face în fiecare ediție câte un alt personaj.

 

Ce fel de soră mai mare ai fost în copilărie și ce fel de soră ești acum? Ți se mai întâmplă  să-l tratezi pe Alexandru ca pe fratele mai mic?

Între noi doi este o diferență de 12 ani, așadar eu eram deja mărișoară când el era foarte mic. Am fost o soră care avea grijă de el, evident. Îmi aduc aminte că, la un moment dat,  a căzut și s-a lovit foarte tare la nas. Ne-am speriat îngrozitor de rău și am recționat într-o fracțiune de secundă, am fugit, l-am luat în brațe, l-am spălat.

Bineînțeles că mi se întâmplă și astăzi să-l tratez ca pe fratele meu mai mic, pentru că e normal acest sentiment și cât o să trăiesc pe acest Pământ o să fie așa. Întotdeauna voi fi atentă la ceea ce i se întâmplă, dacă Doamne ferește îi e rău sau dacă are nevoie de mine pentru ceva. E firesc să fie așa, îl iubesc, îl respect, îl admir, îl prețuiesc.

monica anghel Copyright Gabriela Arsenie_0017_1_1

Nu ești la prima apariție la TCDU. Cât de nerăbdătoare ești să intri în pielea personajelor de la ”Te cunosc de undeva”? Ce ți se pare cel mai incitant?

Sunt pentru prima dată la ”Te cunosc de undeva!” în calitate de concurent, cu ghilimele de rigoare, pentru că până la urmă nici unul dintre noi nu suntem concurenți acolo (râde).” Te cunosc de undeva!” e un show în care apărem cu toții în fața publicului, a telespectatorilor, pentru a face divertisment. Cu ani în urmă, am fost la ”Te cunosc de undeva!” în juriu. De data aceasta, mi se pare incitant faptul că la fiecare ediție am de făcut un alt personaj. Iar personajele sunt unele mai interesante, altele mai terne, unele mai dure sau mai firave, introvertite sau extrovertite. Sunt multe caractere, dar și multe informații de care trebuie să țin cont pentru fiecare personaj pe care îl am de făcut.

 

Pe cine îți place să interpretezi cel mai mult?

Nu m-am gândit la asta, pentru că ruleta nu ne oferă personajele care ne plac nouă, ci acele personaje care să ne pună în dificultate. Aici este vorba despre cum reacționăm noi în pielea unor personaje care, la prima vedere, ni se par imposibil de imitat. Dar am surprize extraordinar de mari să-mi iasă foarte bine personaje pe care nu credeam le voi putea imita vreodată.

 

Dacă cineva te-ar întruchipa pe tine, ce ar trebui să scoată în evidență?

Ar trebui să scoată în evidență emoția pe care o transmit eu, gesturile mele, calitatea cântatului live, adică să cânte perfect, să aibă o dicție impecabilă. Și multe altele (râde).

 

Dacă ai compune portretul solistului perfect, ce calități ai alege de la diverși interpreți români?

Nu dau nume, dar tocmai am spus câteva dintre calitățile pe care eu cred că ar trebui să le aibă un artist care apare pe scenă, care cântă, un artist interpret.

 

Ce-ți spun fanii tăi cel mai des? Ce ai vrea să auzi tu mai des de la ei?

În ultima vreme, fanii mei îmi spun cel mai des că arăt extraordinar de bine, că sunt minunată, o artistă desăvârșită și că mă iubesc foarte mult. Nu pot să spun că îmi doresc să aud ceva în mod special de la ei. Oamenii în general îmi spun exact ceea ce simt și ce gândesc despre mine. Sunt și oameni care îmi spun că nu mă plac și e normal să fie așa. Ar fi absurd să cred că toată lumea mă place. Nu mă deranjează să mi se spună asta, atâta timp cât nu există jigniri.

Monica la echitatie

Practici echitația de mult timp și investești timp și resurse în acest sport. Ce-ți oferă interacțiunea directă cu caii, ce ai învățat despre tine în tot acest timp?

Practic echitația de mulți ani, este un sport extraordinar de frumos. Este combinația perfectă să petreci timp în aer liber, să faci sport și să ai alături un cal. Se creează acolo un transfer de energie extraordinar de puternic între tine și cal. După ce descalec, mă simt liniștită, fericită, extraordinar de bine. Nu pot să descriu în cuvinte senzația pe care mi-o creează acest sport.

În tot acest timp, am învățat despre mine că, dacă vreau, pot să-mi depășesc limitele și să trec peste anumite temeri, dar și că dacă îmi propun un lucru, îl fac.

Dacă vrei și tu să practici călăria, uite o listă cu cluburi de echitație din București și împrejurimi!

 

Dacă ai desprinde un principiu din echitație în viața de zi cu zi, care ar fi acela?

Echilibru, concentrare maximă și atenție. Nu cum am pățit eu în urmă cu mai bine de o săptămână, când am încălecat, nu eram îmbrăcată adecvat, nu aveam nici toca pe cap, nici nu eram la clubul unde practic echitația, nu-l aveam alături nici pe Nelu Secheli, antrenorul meu… Am făcut de capul meu, nu am fost atentă și… am căzut de pe cal.

 

Care este întrebarea adresată de fiul tau la care nu ai avut un răspuns?

Nu pot să v-o spun (râde). În general, când nu am un răspuns pe moment, îl găsesc fie peste câteva ore, fie peste câteva zile, când mă întreabă din nou.

 

Fără ce nu poate trăi Monica Anghel?

Fără lucruri poți trăi, nu poți fără oameni. N-aș putea să trăiesc fără copilul meu, fără familie, fără prieteni, fără oameni, în general. Și nici fără animale, câini, cai… Nu cred că putem trăi fără ce ne-a dat Dumnezeu.

 

Foto: Antena 1, Gabriela Arsenie