Mircea, ai revenit acasă, la TVR…

Revenirea asta e cu dublu sens: este ce simt eu, pentru mine – și anume că sunt implicat într-o emisie cu un foarte mare potențial, cum nu s-a mai făcut, este o premieră în România, este întâlnirea cu o echipă de producție extraordinară, și al doilea lucru – un semnal pe care îl transmite TVR 1, și anume recuperarea mândriei care începe cu acest program, Down Tthe Road. Aventura, să-și reconsidere poziția în piața media din România.

 

Care e miza ta personală  față de acest proiect?

Să iasă. Adică telespectatorii să se uite și, atâta vreme cât, după genericul de final, telespectatorii vorbesc între ei despre ce au văzut, este un câștig. Telespectatorii vor avea de câștigat. Sunt situații extraordinare, sunt oameni extraordinari cu evoluții care nu se pot prevedea și are toate ingredientele unui film serial de succes. Down Tthe Road. Aventura are opt episoade și fecare episod are propria lui poveste, dar toate toate se înșiruiesc și duc către un final bun.

 

Câteva momente pe care le vei povesti copiilor tăi de la fimările acestei emisiuni?

Datul cu tiroliana, de exemplu. A fost foarte amuzant că eu încurajam oameni care nu voiau să se dea cu tiroliana, mai cu seama un participant, Andrei, care nici nu voia să audă, iar eu nu mă dădusem niciodată și aveam inima strânsă. Este o chestiune pe care o s-o povestesc copiilor mei pentru că sigur fiul meu, Tudor, care este mai mare, o să vadă că eu încercam să-i conving pe ceilalți, dar că eu nu m-am dat.

MIRCEA RADU

Ce alte lucruri ai mai învățat tu, despre tine, în urma acestui reality-show?

Nu știu dacă am învățat ceva, dar cu siguranță mi-am reamintit cât de importantă este iubirea, cât de importantă este înțelegerea, generozitata și să- ți faci meseria pe care o iubești.

 

Ce înseamnă în viziunea ta să-ți depășești limitele?
Să fiu astăzi mai bun decât ai fost ieri și mâine mai bun decât am fost astăzi. Să poți să faci lucruri și nu numai să faci, dar să te și gândești altfel – și asta înseamnă o depășire de limită. Telespectatorii care vor urmări Down The Road. Aventura sigur vor scăpa de prejudecăți.

 

Acesta este cel mai puțin regizat proiect de televiziune la care ai luat parte…

Nu a fost regizat absolut deloc. Să știi că la ”Din Dragoste” aveam o parte pe care nu aveam cum s-o regizăm: când mă duceam să iau la caravană pe cineva – acel lucru nu se putea regiza pentru că acea persoană putea să refuze să vină și atunci n-aveam ce să-i fac. Într-adevăr, Down the Road. Aventura este cel mai puțin regizat pentru că nu ai ce să regizezi la el.

 

Întotdeauna îți reușește să…

Să fiu fericit, dacă fac ceea ce îmi place.

MIRCEA RADU

Ce planuri ai în continuare cu pasiunea ta pentru gastronomie? În urmă cu câțiva ani ai lansat o carte de bucate, ”Povești cu gust”…

 

Nu era o carte de bucate, era o serie de texte care însoțeau niște feluri de mâncare. Continui să scriu.

 

Ce gătești cel mai des?

Paste!

 

Cum au arătat sărbătorile tale?

Biserică, prânz, mâncat. Vin roșu, sec, cabernet. Dormit dupa amiaza, seara uitat la televizor, o lâncezeală plăcută.

 

Ai gătit de Sărbători?

Nu,  doar friptura am făcut.

 

Trei lucruri pe care vrei să le faci în 2020?

Să-i fac pe ai mei fericiți, să îmi iasă profesional tot ce îmi doresc și să reușesc să alerg 10 000 de metri.

 

Copiii tăi îți spun cel mai des….

Că tata este cel mai bun.

 

Fără ce nu poate trăi Mircea Radu? 

Stilou, ceas, mașină, cărți și computer.

 

Foto: TVR