În aprilie veți implini 52 de ani. Care sunt lucrurile pe care le-ați învățat după 50 de ani? Care e frumusețea celei de-a cincea decade a vieții?

 

Am învățat că viața e frumoasă indiferent de vârstă. Și că fiecare zi poate fi un nou început. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu în fiecare clipă pentru toate câte mi le-a dat și mai ales că a fost și este atât de răbdător cu mine.

 

Ați fost considerată întotdeauna una dintre cele mai frumoase actrițe din România. Cum ați perceput dv aceste complimente? Ce rol a jucat frumusețea în parcursul dv personal și profesional – v-a ajutat sau mai mult v-a încurcat?

 

Nu am luat niciodată astfel de complimente drept mai mult decât sunt. Și nu mi le-am îngrămădit în bagajul personal! Felul în care arăt este ceva cu care m-am născut, nu este un merit al meu, drept care nu văd de ce m-aș împăuna cu asta. Cum nu am înțeles niciodată de ce frumusețea exterioară poate fi de cele mai multe ori o piedică în a cunoaște cu adevărat un om. De ce este mult mai ușor să pui etichete în loc să vezi, să asculți, să simți. La aproape 52 de ani am încetat să mă mai întreb. Trage tu concluziile (râde).

 

Dacă viața dv ar fi fost un film, ce titlu ar fi purtat acesta?

 

”Trepte”.

Manuela Harabor - VLAD

Continuând în aceeași notă, dacă ați putea să vă creionați destinul de-acum înainte, cum ar arăta acesta?

 

Habar nu am. Nu am nici cea mai mică dorință sau intenție de a-mi creiona destinul. Are cine să facă asta. Și mă încred în El cu toată ființa mea.

 

Sunteți o femeie puternică, cum v-ați menținut până acum spiritul optimist și puterea de a înfrunta provocările vieții?

 

Nu m-am încrâncenat și nu am intrat în panică niciodată. De fiecare dată când m-am aflat în impas, am ridicat ochii către Cer. Și nu m-am simțit niciodată singură pentru că de fiecare dată am simțit prezența Lui Dumnezeu.

 

Frumusețea unei femei stă, de fapt, în…

 

Nu doar o femeie, ci un om frumos e frumos, prin ceea ce gândește, prin ceea ce transmite celor din jur, prin dragostea pe care o emană!

 

Ați trecut din ipostaza de telespectator al serialului ”VLAD” în cea de actriță.  Cum e să fiți direct implicată acum în povestea captivantă a producției?

 

Orice actor își dorește la un moment dat să facă parte din distribuția unui serial tv de succes. Invitația primită de a mă alătura echipei m-a bucurat și m-a onorat și îmi doresc ca personajul meu să evolueze pe viitor.

 

Cu ce fel de energie vă încarcă platourile de filmare față de scena de teatru?

 

Filmul a fost prima mea dragoste, încă de la vârsta de trei ani, iar platoul de filmare a doua mea casă. Lucrurile s-au mai schimbat în ultima vreme. Teatrul îmi oferă acum mai mult decât am visat vreodată, iar întâlnirile cu filmul au devenit tot mai rare. Tocmai de aceea orice prilej de a mă afla pe un platou de filmare mă  încarcă cu o energie fantastică pe care încerc s-o păstrez în minte și în inimă cât mai mult.

Manuela Harabor - VLAD

Cu care dintre rolurile pe care le-ați interpretat de-a lungul timpului v-ați identificat cel mai mult? Care vă seamănă, într-un fel sau altul?

 

Fiecare rol cu care m-am întâlnit mi-a fost tare drag și am încercat să  mă apropii cât mai mult de fiecare personaj în parte. Dar nu m-am identificat cu nici unul dintre ele. M-am îmbrăcat de fiecare dată în personaj ca într-o haină croită de mine însămi din materialul dat de text, dar cusută cu gândurile, sentimentele și amintirile mele.

 

Care sunt personajele-cheie din viața dv de zi cu zi?

 

Evident fiecare membru al familiei mele. Băiatul meu, Andrei, în mod special, care mă ajută  în fiecare zi să devin mai bună, mai atentă, mai înțelegătoare, mai răbdătoare.

 

 

Cea mai mare dorința a dv, pe termen scurt este…

Să fim sănătoși!

 

Fără ce nu poate trăi Manuela Hărăbor?

Dacă te referi la lucruri materiale sau la ceea ce ne hrănește ego-ul, nu am lucruri fără de care nu pot trăi.