Magda, împlinești o frumoasă vârstă luna aceasta– 41 de ani pe 20 august. Te poți descrie ca fiind o leoaică adevărată? 

Vreau, nu vreau, astrele spun că da (râde).

Când și de ce și-a arătat ultima dată Magda Pălimariu colții?

Colții cred că cel mai bine îi arăți atunci când.. nu o faci. Cred că e important să te îndepărtezi de oamenii din jur care nu împărtășesc aceleași valori ca tine sau să nu intri în conflicte care nu duc nicăieri.

Crezi în aspectele ezoterice, acorzi atenție misticului, ți s-a întâmplat vreodată să treci prin experiențe aflate la limita explicabilului? 

Nu-mi amintesc să fi fost în vreo astfel de situație și cred că există o explicație pentru orice. Fie că o găsești în istorie sau în viitor, prin știință. Poate sunt lucruri, fenomene care ni se pot părea inexplicabile acum, dar, peste ani, își vor găsi răspunsurile.

4 lucruri învățate până la 40 de ani și 4 lucruri pe care vrei să le înveți în următorii 40?

Am învățat că fiecare om are dreptul să fie așa cum dorește și că e de datoria mea să mă retrag când ceva nu mi se potrivește. Am învățat să mă accept și să mă iubesc, să fiu empatică, să fiu o profesionistă în meseria mea și să mă ghidez după valori.

În următorii ani vreau să mă dezvolt, să descopăr, să învăț mereu câte ceva, să nu treacă o zi fără să bifez o reușită personală, cât de mică, sau fără să fi făcut ceva pentru cei din jurul meu.

Ești mai degrabă o pragmatică sau o romantică? Ce latura este dominantă? 

Nu cred că mă poziționez stânga sau dreapta. Este un echilibru acolo și încerc să mețin balanța.

Care a fost cel mai romantic gest pe care l-ai făcut pentru cineva?

Gesturile romantice cred că diferă mult de la persoană la persoană. Pentru mine, romantic poate fi și atunci când îi spui partenerului „poți”, „am încredere în tine”, „o să reușești”.

Ultima fapta bună pe care ai făcut-o fără să știe nimeni?

Cel mai tare în viața asta mă emoționează copiii și vârstnicii care au probleme. Nu pot să fiu indiferentă la poveștile lor – dar nu vreau neapărat să vorbim despre asta. Cred că important e ca fiecare să-i ajutăm, cum putem, pe cei din jur. De multe ori, și câteva cuvinte de încurajare contează pentru un om care este doborât.

Care a fost cea mai lungă perioadă în care ai stat departe de Sibiu, orașul tău natal?

Cred că la începutul pandemiei, când a fost și perioada de lockdown.

Cand spui „acasă”, spui…

Spun familie, cu siguranță. Spun amintiri, copilările, frumos.

Care e primul lucru pe care îl faci când ajungi la serviciu? 

Vorbesc cu producătoarea rubricii, verific la ce oră este prima intrare și mă pun la curent cu ultimele update-uri legate de vremea din ziua respectivă.

Studioul de știri e ca a doua casă pentru tine, care sunt cele mai valoroase lucruri învățate de tine în decursul carierei tale?

Punctualitatea – nu este un loc de muncă unde îți permiți să întârzii. Aici timpul este calculat în secunde. Profesionalismul. Lucrez alături de o echipă profesionistă, lucru care s-a văzut de-a lungul timpului și a fost răsplătit de public. Ar mai fi și pasiunea. Nu poți face ceva la un nivel atât de înalt dacă nu există persoane pasionate de ceea ce fac – și aici mă refer la fiecare coleg în parte. Și respectul. Sunt multe.

De unde ți-ar plăcea să prezinți vremea, dacă ai putea să faci asta de oriunde?

Sincer, nu cred că aș vrea să prezint din altă parte. Aș fi fost tentată să zic din Sibiu sau vara de undeva, de la mare, dar nu. Cred că vacanța trebuie să rămână vacanță, timpul petrecut acasă, în ardeal, la fel, iar rubrica meteo să fie prezentată din studioul Știrilor PRO TV.

Un lucru care te trădează că ești ardeleancă?  

Sunt o persoană calmă, știu să ascult. Dar nu știu cât ține asta de specificul regiunii din care vin.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Nu aș mai putea trăi cred că este un pic mult spus, ar fi bine să încercăm, pe cât posibil, să nu fim dependenți de lucruri. Însă, pot să zic trei lucruri pe care le folosesc (aproape) zilnic: telefonul, pantofii cu toc și echipamentul pentru pilates.