Liviu, ești un veteran al TCDU, cu ce arme ai intrat în competiție, în sezonul 14?

 

Nu ştiu exact dacã pot sa zic veteran, dar dacã e sa fiu așa, înseamnã cã ştiu exact cu ce se mãnâncã acest spectacol. Ştiu, dar n-am sã şi spun, pentru că aş vrea sã ţin secretul pentru mine, pentru cã, cine ştie, poate în sezonul cu numãrul 20 voi reveni şi atunci sã am armele mele.

 

Te temi de cineva anume dintre colegii tăi de la TCDU?

 

Pãi am eu colegi de care pot sã mã tem? (râde). Nu mã tem de nimeni! Cu vocea mea, cu pregãtirea mea muzicalã (râde), sunt prea mare şi la un nivel foarte ridicat, cum aş putea eu sã mã compar cu Monica sau cu Cezar? (râde zgmotos).

Liviu Vârciu - Te cunosc de undeva

Cât de bine ați ajuns să vă cunoașteți, să vă completați, tu și cu Andrei Ștefănescu?

 

Foarte bine! Chimia a fost de la început, de când am fost la primul sezon Te cunosc de undeva!. Andrei este prietenul meu foarte bun, suntem yin şi yang, alb şi negru, ne completãm mereu, când sunt eu nervos el e calm şi când el e calm, eu sunt nervos (râde).

 

Pe ce mizați voi acum?

 

Am mâncat ceapã, ciorbã de fasole cu salatã de ceapã, mai exact, şi o sã mizãm pe statul foarte aproape de ceilalți concurenți, ca sã îi terminãm psihic. Ceapa este noua noastrã armã de la ”Te cunosc de undeva!”

 

Ce te motivează pe tine în fiecare proiect artistic din care faci parte?

 

Publicul de acasã. Ma gândesc cum m-aş simţi eu în locul lor, sã stau pe canapea şi sã mã uit la cineva care poate la un moment dat mã plictiseşte sau nu reuşeşte sã îmi capteze atenţia deloc. Atunci, încerc sã fac cumva sã mã pun în locul lor şi sã le ofer zâmbetul ãla, bucuria de a se relaxa acasã.

Sigur, vorbesc cu prietenii mei, cu oamenii care mã urmãresc pe reţelele de socializare şi, din fericire pentru mine, pânã în momentul de faţã îmi trimit doar mesaje de laudã, de genul: “Ne bucurãm mult cã ne relaxãm sâmbãtã seara privindu-vã la tv!”, “continuaţi ceea ce faceţi” etc… iar eu nu pot decât sã mã gândesc cã am fãcut bine ce am fãcut pânã acum.

Liviu Vârciu - Te cunosc de undeva

 

În cine ai vrea să te transformi și nu ai apucat până acum?

 

Mi-ar pãcea mult ca ruleta sã mi-i aducã pe Aurelian Andreescu sau pe Dan Spãtaru. Îi ascult şi cred cã aş face o imagine bunã dacă aş face unul dintre personajele astea, foarte îndrãgite de mine.

 

Un vis legat de cariera ta pe care nu ai apucat să-l materializezi până acum care e?

 

Am produs un film, cu care nu ştiu momentan exact ce o sã se întâmple mai departe. Ştiu însã cã eu asta vreau sã fac în continuare – producţie de film şi sã joc în filme de lungmetraj.

 

Noi te vedem pe ecrane plin de energie, de umor și raspândesti buna-dispoziție peste tot. Ce se intampla cand tu, la randul tau, ai nevoie de aceeasi energie? De unde o iei? Cine iti ofera acest lucru?

 

În general, eu mã încarc singur cu energie. Sunt precum bateriile solare, însã eu mã simt cel mai bine când plouã. Din pãcate, nu prea a plouat în perioada asta, dar m-am uitat la meteo şi înţeleg cã încep ploile, aşa cã o sã vedeţi un Liviu Vârciu plin de energie. Pentru mine, perioadele în care am cea mai bunã energie sunt cele în care plouã, în schimb, când e soare sunt mai apatic.

Desigur, este şi fiica mea cea micã cea care îmi mai dã un pic de energie seara când ajung acasã şi o vãd cât e de activã, vorbeşte singurã, se uitã la mine, îmi face pa-pa, danseazã rock, ca şi cum ar fi într-o scenetã… şi îmi dau seama cã e chiar copilul meu. I-am luat un cãţel acum, pe care îl îndrãgeşte foarte tare, un American Bully, un puiuţ de 4 luni, cãruia i-am pus numele Aris. Cum se trezeşte dimineaţa, fuge la el.

 

Pe plan sentimental, primești la fel de mult pe cât oferi?

 

Nu ştiu dacă ofer și nu știu dacă primesc. Mã mai gândesc la întrebarea asta şi rãspund într-o ediţie viitoare.

 

Care este cea mai recentă lecție de viață învățată? În ce context?

 

Am învãţat cã uneori e mai bine sã îţi ţii pãrerile pentru tine, mai ales când eşti într-un colectiv, pentru cã este posibil sã ai pe lângã tine oameni care sã nu te înţeleagã şi sã ajungi tu sã fii luat de prost.

 

Ai două fiice și ai declarat că vrei să ai și un băiat. Ce ai vrea să moștenească de la tine?

 

Sã nu moşteneascã nimic, sã le aibã pe ale lui, sã fie doar sãnãtos şi norocos.

 

Cât de mult îți seamănă fiicele tale?

 

Ai sã râzi, dar nu prea îmi seamãnã. Din punctul meu de vedere e rãu, cã eu am o pãrere foarte bunã despre mine, acum din punctul lor de vedere, este tot rãu, cã şi ele au o pãrere foarte bunã despre ele, aşa cã lucrurile sunt cumva la mijloc. Cea micã seamãnã cu mine la nervi, are uitãtura mea, ridicã imediat sprâncenele, se supãrã instant. Deocamdatã e amuzant, vedem mai încolo (râde).

 

Cel mai recent, ai râs la…

 

Am râs la cinema. Şi o sã râdeţi voi acum, pentru că am râs la Venom.

 

Ai învățat până acum că în dragoste…

 

Nu e bine sã faci compromisuri.

 

E ceva la care nu te pricepi? Ești un artist apreciat, ești gospodar, ai succes la femei… Ce-i lipsește unui bărbat tânăr și de succes ca tine?

 

Tot ce aţi menţionat pânã acum 🙂 am fãcut cumva sã fiu plãcut, eu nu sunt un tip talentat, pur şi simplu încerc sã vãd lucrurile prin prisma mea. Din punctul meu de vedere nu sunt un cântãreţ extrem de talentat. Lãsând gluma la o parte, mai degrabã mã vãd de o nişã medie ca şi actor, cântãreţ, ca şi prezentator sau ce aş mai putea fi eu. Doar cã înţeleg ce îmi cer producãtorii, ce îmi cere angajatorul şi cred cã fac cumva sã îl mulţumesc. Înţeleg ce mi se cere, ãsta e secretul. Sã zicem, singurul meu secret e cã nu am jucat niciodatã “teatru” în faţa camerei. Asta le zic şi colegilor mei cã eu sunt Liviu Vârciu şi în faţa şi în spatele camerei. Nu mã schimb când se dã ”Rec”.

 

Fără ce nu poate trăi Liviu Vârciu?

Copiii mei, copiii mei, copiii mei!

 

 

Foto: Antena 1