Lidia, dacă ai compune acum un cântec de dragoste care să-ți reflecte starea actuală, cum s-ar intitula acesta și ce cuvinte cheie ar mai conține?

Prefer să las compozitorilor pricepuți această activitate. Majoritatea pieselor mele vorbesc despre experiențele trăite de mine și tocmai de aceea le cânt atât de asumat. Cuvintele sunt cam aceleași… Dar, iată, intensitatea cu care sunt spuse… diferă.

Cel mai recent single al tău se intitulează INTENS. Ai trăit dintotdeauna intens? Cum se manifestă această intensitate în ce te privește?

Lucrurile care-ți aduc placere cred că sunt cele pe care le faci intens. Nu poți să ai împliniri dacă nici măcar gândul nu a fost intens și, în general, nu fac lucrurile cu jumătăți de măsură.

lidia bubleSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Nu mai ești cea care erai în urmă cu doi ani și nu vei fi cea care ești azi. Cum ești azi, cu bune și cu rele? Ce ai învăța din trecut și ce vrei să înveți în viitor?

Am învățat să mă iubesc pe mine. Să pot să fiu prioritară în viață mea. Am învățat să am răbdare și să fac lucrurile așezat și pe termen lung. În viitor sper să reînvăț să am încredere în oameni și să-i văd din nou… fundamental buni.

În piesa ta descrii ”pasiunea, dragostea, vulnerabilitatea, dar și dorința arzătoare pe care o femeie o simte atunci când iubește”. Cum ești tu când iubești ? Când și cui ai spus cel mai recent Te iubesc?

Nu cred în „te iubesc” ca o formă de salut. Când se întâmplă așa lucrurile sunt deja consumate. Chiar cred că „te iubesc” e o chestiune intimă doar între tine și el. Ca formă de mulțumire, de recunoștință, „te iubesc” îl folosesc doar pentru părinții mei și pentru Tatăl Ceresc.

Care sunt calitățile înnăscute de care ești cel mai mândră (în afara de talentul artistic) și care sunt cele dobândite în timp, de care te bucuri?

Sunt veșnic optimistă. E o calitate cu care am venit pe lume și pe care o și impregnez celorlalți. Uitandu-mă în jur, în ultimul an, am constatat că mie-mi vine natural și am să continui să lucrez la ea.

Puterea unei femei, în opinia ta, stă în…

Tăria cu care se iubește, se apreciază și se validează. Doar o femeie echilibrată poate la rândul ei să-i echilibreze pe cei din jur. Ea duce viața mai departe pe Pământ. „Fără ea Planeta s-ar răci..” spune versul. Aici e super-puterea ei. E cea care dă viață dar trebuie întăi să se îngrijească de viața ei.

lidia buble

Care e cea mai recentă extravaganță pe care ți-ai ”permis-o”?

O vacanță-lucrativă la Madrid. Din păcate, vacanțele au ajuns să fie o extravaganță.

Care sunt cele mai greu de îndurat emoții pentru tine? Ce te scoate din zona de confort emoțional?

Tot ce tine de suferința copiilor sau a bătrânilor. Indiferent că-mi sunt apropiați sau nu. Mi-e greu să văd oameni plângând altfel decât de fericire. Orice urmă de întristare mă dă peste cap și mă dărâmă emoțional.

Care e cel mai des folosit cuvânt de tine, din ultimul timp?

Bombitză. Și Punct (în engleză sună ”dubioșel”).

Pentru ce nu te simți pregătită niciodată?

Nu cred că am să fiu pregătită vreodată să mă despart de părinții mei. Am momente când doar un astfel de gând mă dărâmă chiar dacă știu că o să stam toți, cândva, la masa Tatălui. Nu cred că e pui pe lumea asta care să fie pregătit pentru marea despărțire.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Telefon, paste cu ciuperci și trufe și fără ”detașamentul” meu de nepoței.

Foto: Cat Music