Chef Hadad, păreți un om greu de intimidat, dar care sunt lucrurile care vă inimidează pe dv? Ce vă face să nu vă simțiți sigur pe dv nici astăzi, indiferent de circumstanțe?

Sunt un om foarte sigur pe mine și, cu siguranță, nu sunt ușor de intimidat. Dar dacă ar fi să vorbesc despre lucruri care mă sperie, aș putea să menționez teama de a nu avea posibilitatea de a învăța lucruri noi, de a nu avea putere să cresc, să progresez, să perseverez.

Sunt lucruri pe care vi le reproșați, dv înșivă? În ce context?

Poate timpul redus pe care îl petrec alături de cei dragi. Însă acesta se datorează în mare parte meseriei pe care o practic și distanței.

Care este măsura succesului dv, ce vă face să priviți în oglindă cu mândrie sau cu mulțumire?

Mulțumirile și aprecierile clienților care trec pragul restaurantelor mele.

Chef Joseph Hadad

Ce vă intrigă și vă incită cel mai mult la MasterChef? Cum arată discipolul alături de care ați lucra în bucătărie și pe care l-ați învăța meserie?

Să fie pasionat de bucătărie, creativ, să își dorească să învețe și să țină cont de sfaturi. Să fie organizat și să lucreze curat – este foarte important.

Cât de greu se învață această meserie și cum ajungi un Chef recunoscut?

În afară de pricepere în bucătărie, ce alte calități sunt necesare pentru a deveni cineva?

Talent, pasiune, creativitate, organizare și răbdare.

Care au fost lucrurile care v-au scos pe dv din rând, la începutul carierei?

A fost un drum greu, dar sprijinul părinților și pasiunea pentru bucătărie m-au ajutat extrem de mult. Pasiunea am moștenit-o de la părinți, amândoi gătind extraordinar. Însă tata a fost, de fapt, cel care mi-a trasat această traiectorie, iar noi nu ieșeam din cuvântul lui. M-a trimis la Școala de Bucătari din Haifa. În momentul împlinirii vârstei de 19 ani, m-am înrolat în armată, pentru o perioadă de trei ani, urmând ca apoi să mă angajez ca ajutor de bucătar. Armata ajută în formarea disciplinei, pentru un bărbat cred că este esențială.

Daca v-ați descrie colegii din juriu într-un cuvânt, ați spune despre Chef Foa și despre Chef Radu Dumitrescu ca sunt…

Ambii sunt profesioniști.

Dacă ați alege să mâncați un singur preparat din bucătăria românească, acela ar fi…

Ostropel de pui. Aproape de stilul nord-african, mi-a mers la suflet de când am gustat prima dată. Îmi place mult mâncarea de casă!

Care e proporția de creativitate și de pragmatism în bucătăria dv? Merg ambele mână în mână?

Aș merge mai degrabă pe o proporționalitate între creativitate, talent și muncă, iar aceasta ar fi undeva la 20%/30%/50%. Aceste trei aspecte se împletesc perfect în domeniul gastronomiei.

În acest nou sezon MasterChef, concurenții vă impresionează prin… și prin… și ați fi vrut să vedeți mai mult…

Talent și dorința de a învăța lucruri noi. Ca în orice competiție, cel mai important este să pui suflet în ceea ce faci și asta încerc să le transmit tuturor concurenților.

Un lucru incompatibil din punct de vedere moral cu Chef Jospeh Hadad?

Minciuna și indolența.

NU POT TRĂI FĂRĂ

Dragostea familiei mele, posibilitatea de a crea și prepara rețete, nu pot trăi fără legume și fără condimente!

Foto: PRO TV