Jorge este prezentatorul noului show de la PRO TV, Masked Singer Romania, care trebuia să înceapă chiar când a lovit pandemia de Coronavirus. Pus pe hold până când filmările se vor putea face în siguranță, Jorge ne vorbește despre cum arată viața lui în carantină, despre dorul de fiica lui, Karina, care s-a mutat în SUA alături de mama ei și despre provocările de soț și de tată de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani.

Dacă tu ai încerca să te identifici față de cineva care nu te cunoaște, cum i te-ai descrie?

Sunt un călător în Univers, dornic sa excelez în tot ce fac. Ambițios, dar uneori infatuat. Încă mai lucrez la ultima parte (râde). Mi-am dorit mereu să am succes și să iau parte la proiecte mari și diferite. Masked Singer Romania mă ajută să mă dezvolt ca prezentator și înțeleg acum ce trebuia să fac anii trecuti în cariera mea. Este o mare răscruce pentru mine.

Care este cel mai intrigant lucru la tine?

Nu e nimic intrigant la mine. Sunt un om normal care ia viața ca fiind extraordinară și mă bucur de fiecare zi. Sunt un artist al oamenilor și mă dedic carierei și familiei așa cum pot eu mai bine.  Sunt un om simplu, îmi place să explorez și să învăț lucruri noi. Cred că la fel ca fiecare.

Cum arată o zi din viața ta acum, în condițiile date?

Acum stăm în casă cât mai mult timp. Ieșim doar la mici cumpărături, la ore la care ne imaginăm că nu e prea multa lume. Ne bucurăm de familie, petrecem timp cu copiii, citim, ne jucăm, ne uităm la filme. Parcă ne-am intors în ’98 (râde).

jorge

Ești o fire energică, iar umorul se numără printre atributele tale principale. Cum îți păstrezi tonusul bun?

Am un fel de a vedea viața într-un mod pozitiv, indiferent ce se întâmplă cu noi. Iau fiecare zi în parte, așa cum e și caut să mă distrez din orice. Îmi place să râd, să mă uit la comedii, la filme romantice. Sunt uneori melancolic, dar mă automotivez mereu și, indiferent de ce se întâmplă, vreau să cred că ceva bun iese din fiecare experiență.

Tu și soția ta formați un cuplu de invidiat. Totuși, care sunt subiectele care provoacă scântei între voi? Asupra căror lucruri nu cădeți de acord în familie?

Ne mai contrazicem și noi, că suntem oameni, dar niciunuia dintre noi nu ne place să ne certăm. Discutăm mai aprins (râde). Momentele când nu ne înțelegem sunt cele în care soției mele îi este foame. Atunci realizez că ne contrazicem aiurea, din nimic și o întreb “ai mâncat?”, iar în 90% din cazuri răspunde “Nu”.

Cum evoluează o relație de cuplu, în timp, și care sunt lucrurile care vă definesc pe voi doi, pe tine și pe Ramona?

Aici e un subiect din care poți scrie o carte. Rezum la: respect, înțelegere, compasiune și, ca să restrâng totul la două cuvinte: iubire necondiționată. Să-l iubești și să-l accepți pe cel de lângă tine, soț, soție, copil, parinte, așa cum e. Cu bune și cu toane. Suntem diferiți și funcționăm diferit. Este perfect că este așa, altfel nu am fi unici. Suntem amândoi dornici de a explora experiențe noi, lecții noi și ne dorim mereu să fim mai buni în tot ce facem. De la plan personal la plan profesional.

Care sunt provocările unui tată de copii cu diferențe de vârstă mai mari între ei?

Ca la oricare tată. Nu ești niciodată pregătit să fii parinte. Mereu te ia prin surprindere. La noi e nebunia mai mare în sensul că acum avem discuții existențiale cu Ilinca (18 ani), după jumătate de oră ne jucăm cu David (3 ani) cu mașinutele și ne uităm la desene, iar după o oră vorbim cu Karina (11 ani) despre cum să se integreze printre colegi în State. Fiecare părinte trece prin asta, la un moment dat, la timpul potrivit, la noi se întâmplă în același timp (râde).

jorge

Cum erai tu în adolescență și cum este acum fiica ta? Îți cere sfaturi, ce-i spui?

Eram un adolescent rebel. Mereu cu chef de distracție și să plec mereu de acasă. Îmi doream să fiu în gașca cea mai cool și mă integram mereu în orice grup. Karina este mai relaxată. Pe ea nu o interesează părerile celorlalți și se poziționează mereu detașată de unele situații. E sufletistă și își iubește prietenii și familia foarte mult.

Care sunt lucrurile din viața ta pe care nu le poți controla, dar ți-ai dori să poți s-o faci?

Mi-aș dori să pot să petrec mai mult timp cu Karina. Este ceva ce nu am putut controla – mutarea ei în Statele Unite. A fost o decizie de-ale mamei ei pe care am îmbrățișat-o necondționat, chiar dacă de multe ori doare. Distanța pot spune că ne-a apropiat și mai mult, însă de multe ori ne trezim nostalgici la vremurile când ne întâlneam mai des. Totul e spre bine. Există un plan măreț în spate, sunt sigur de asta.

Ai primit o nouă provocare profesională, aceea de a prezenta Masked Singer Romania, cum te simți în această ipostază, ce calități pui la bătaie?

Pun la bătaie toate calitățile și experiența mea.  De asta suntem implicați fiecare dintre noi în acest proiect. Toată lumea vine cu plus valoarea lui. Pentru mine este o onoare să prezint Masked Singer Romania, un show tv atât de savuros și de secretos, alături de patru ”detectivi” geniali și 12 celebrități ascunse în anonimat. Va fi cel mai tare show din Romania.

Ai parte de patru detectivi, unul mai diferit decât altul –  Ana Morodan, Inna, Codin Maticiuc și Horia Brenciu. Cum l-ai descrie pe fiecare în parte? Ce-ți place ție la fiecare dintre ei?

Cu toții îmi sunt foarte dragi. De la prima filmare, fiecare și-a pus amprenta lui în acest proiect. Ana Morodan a venit cu ineditul, te scoate din context și se simte entuziasmul primului proiect tv de acest gen, Codin Maticiuc are vorbele la el și aduce de multe ori un pic de sare și de piper celebrităților. Inna este “detectorul de accente”. Așa am numit-o noi pentru că are un auz fin la vocile vedetelor, iar Horia Brenciu este cireașa de pe tort. Vede mereu ce noi ceilalți nu depistăm. Este un detectiv-vultur, aș putea spune. Cu experiență și spontaneitate ieșite din comun.

Fără ce nu poate trăi Jorge?

Nu aș putea trăi fără copii și fără muzică. Sunt cele pe care le iubesc mai presus decât pe mine. Sunt capabil să stau 12 ore în studio să cânt și să compun, dar și să stau cu copiii la joacă și la distracție.