Iuliana, aniversezi 20 de ani de televiziune. E mult, e puțin?

 

E mult pentru cât am trăit în ei. E puțin pentru că sunt doar primii 20 de ani…
În tot acest timp, am avut parte de multe momente frumoase, de experiențe unice, de trăiri pe muchie de „respirație”, când simțeam efectiv că îmi plesnește inima de emoții. Am întâlnit oameni noi, am lucrat cu profesioniști, am învățat continuu și m-am perfecționat în acest domeniu fabulos al televiziunii.

 

Dacă ar fi să faci o retrospectivă a carierei tale în televiziune de până acum, care au fost momentele definitorii? Ce te-a împins înainte în tot acest timp?

 

Prima emisie. Primul Cerb de aur. Prima Sala Palatului. Prima emisiune O dată-n viață. Prima gală umanitară de strângere de fonduri. Primele aplauze. Primul Summit. Prima Conferință Internațională, ca Maestru de ceremonii, la Geneva, Federația Internaționala de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, unde au participat reprezentanții a 196 de state.

În tot acest timp, motorul meu a fost plăcerea pură de a face ceea ce fac. Apoi mentorul meu, Elise Stan, echipa mea, părinții și familia mea. Însă, cel mai important este să știu că Cineva acolo Sus mă iubește. E tot ce-mi trebuie pentru a merge înainte!

 

Întalniri providențiale cu oameni care ți-au schimbat viața?

 

Întâlnirea cu doamna Elise Stan, care mi-a oferit tot ce știe în materie de televiziune. Toți profesorii mei din liceu și cei de la facultate. Fiecare om de televiziune de la care am avut ce învăța.

iuliana tudor

Cu ce ganduri revii în grila de toamnă a TVR, cu noul sezon ”Vedeta populară”? Ce vom vedea?

 

E mare bucurie proiectul „Vedeta Populară”, pentru că va asigura generația viitoare de artiști promotori ai tradițiilor românești. Faptul că mergem în toată țara și căutăm talente mă aduce în contact cu realitatea de azi a fenomenului. Vedeta Populară este un proiect necesar și mă bucur că vin tot mai mulți tineri valoroși,  majoritatea cu studii muzicale universitare. Sezonul 4 este extraordinar prin personajele, vocile și momentele senzaționale pe care le veți urmări. Juriul își păstrează aceeași componență din sezonul trecut, iar Orchestra Națională Valahia, condusă de Marius Zorilă, ne este în continuare alături. La fel și co-prezentatorii Lucian Ghimiși și Dan Clucinschi.

 

În opinia ta, ce înseamnă o vedetă populară, extrapolând sensul sintagmei binecunoscute?

 

O vedeta populară este un om iubit de public pentru ce este în întregul său. Ca artist și ca om. Credibil, talentat, carismatic, educat, disciplinat…

 

Care sunt vanitățile tale de femeie? Ce îți place să faci numai pentru tine? Ce-ți spui, ce-ți dorești?

 

Am învățat la timp că vanitatea nu mi-e de folos. Aleg să fiu în echilibru cu mine, bucurându-mă de tot ce am și de tot ce îmi oferă viața, zi după zi. Fără să mai doresc eu neapărat ceva anume pentru mine.

 

Pentru ce ți-ai dori să ai mai mult timp, dar niciodată nu reușești?

 

Reușesc să am exact timpul pe care mi-l doresc. Atunci când simt că neglijez ceva sau pe cineva acționez și repar. Timpul e exact cel pe care noi alegem să îl împărțim cum vrem, pentru ce vrem, cât vrem și cu cine vrem.

 

Un lucru pe care l-ai învățat de la fiul tău?

 

De la Tudor și cu Tudor am învățat să am răbdare. Infinită răbdare…

 

Un moment în care nu ți-ai fi dorit să fii o celebritate? Ți s-a întamplat vreodată să simți că e o povară faptul că te recunoaște toată lumea?

 

Niciodată. E un privilegiu. Și mă bucur de asta în fiecare zi.

 

Fără ce nu poate trăi Iuliana Tudor?

 

Nu pot trăi fără oameni. Nu aș putea trăi fără familia mea și fără toți cei dragi.