Iuliana, un om activ și dinamic ca tine a avut timp să se plictisească în această perioadă?

Câtuși de puțin. Timpul acesta a însemnat implicarea directă în pandemie alături de Crucea Roșie, derulând campania România salvează România prin care organizația a reușit să adune peste 7 milioane de euro, fonduri destinate susținerii spitalelor suport COVID 19, din România. Apoi, mult timp valoros oferit educației lui Tudor, dar și activităților de timp liber dintre cele mai diverse. Au urmat filmările pentru sezonul 5 Vedeta Populară pe care îl vom difuza în grila de toamnă a TVR1.

De asemenea, un proiect drag mie Festivalul Internațional Cântecele Munților,  desfășurat la Sibiu, pe care îl vom difuza la TVR tot în toamnă. 

Și câteva zile de vacanță în țară.

 La ce ai renunțat, material și spiritual, în ultima vreme?

Viața mea a decurs normal, chiar și în noile condiții, pentru că m-am adaptat,  am stat acasă atât cât ni s-a spus, apoi am respectat recomandările autorităților, dar nu pot spune că am renunțat neapărat la ceva anume. Poate doar călătoriile în străinătate, la care am renunțat pentru anul acesta.

 Vei reveni la TVR cu emisiunea ta de succes,  „Vedeta Populară”, care ajunge la sezonul cinci… Cum decurg filmările în actualele condiții de siguranță?

 Este dificil, este diferit, ne lipseste foarte mult prezența publicului, care pentru un spectacol muzical este esențială, dar ne-am adaptat noilor reguli pentru ca toată lumea prezentă în platou să fie în siguranță. 

Cu ce alte noutăți revine emisiunea?

Formatul este o licență a casei de producție Zucchero Media realizată în parteneriat cu TVR, prin urmare, nu pot fi operate modificări. Regulamentul concursului este același, doar conținutul artistic al probelor poate fi diferit. Anul acesta sperăm să vă aducem muzici tradiționale dintre cele mai diverse și originale într-un spectacol unic în piața media din România. 

iuliana tudor

Cât de nerăbdătoare ai fost să reiei filmările, cât de dor ți-a fost de adrenalina unui talent-show?

Exact atât cât simte orice om pasionat de ceea ce face! Până-n ADN! 

Ce altceva a ținut locul dinamicii unei emisiuni de succes de televiziune? Lucruri diferite de cele care se petrec în fața unei camere de filmat?

În opinia mea, nimic nu poate ține locul acelei dinamici și nici adrenalinei din cadrul unui program atât de complex.

Ai petrecut mai mult timp cu familia, cu fiul, cu soțul tău… Ce lucruri ați făcut acum, pe care nu reuseati sa se indepliniti impreuna inainte de pandemie?

Grădinărit, joacă, gătit, tot ce ține de activitățile domestice de care nu am avut timp înainte.

Dacă ți-ai descrie familia în trei cuvinte, ai spune…

Dragoste, prietenie, joacă. 

Ce latură spirituală ți s-a accentuat în ultimul timp și ce anume s-a diminuat?

O astfel de experiență planetară ar trebui să readucă oamenii mai aproape de rugăciune și mai aproape unii de alții, în ciuda distanței necesare în această perioadă.

Ție îți plac schimbările? Dacă da, de ce fel?

Nu. Și mai ales schimbările de dragul schimbării. În zona profesională, îmi plac provocările și merg înainte ori de câte ori cred într-un proiect sau o idee care înseamnă o schimbare! 

TVR este ca a doua ta casă, natură… Ce te-a ținut pe loc atât timp? Bănuiesc că ai fost și ești curtată constant de alte televiziuni. Consideri că dacă schimbi locul, se schimbă și norocul?

Am mai spus-o, TVR rămâne un etalon în materie de televiziune și îmi pare rău că multe dintre realizările notabile ale postului public nu sunt foarte cunoscute.

Sunt un om deschis, dar trebuie să cred în proiect. Proiectele pe care mi le-a oferit TVR sunt în continuare provocatoare. 

Știu că parcursul tău profesional a fost marcat de două personalități Elise Stan și Titus Munteanu. Cum ar fi arătat viața ta fără ei, dacă am face un exercițiu de imaginație?

Probabil că aș fi fost astăzi un foarte bun magistrat! 

Ce crezi că apreciază oamenii la tine, în afară de profesionalism, talent și de charismă?

Cred că asta trebuie să îi lăsăm pe oameni să spună!

Se pare că această perioadă ne-a deschis ochii asupra lucrurilor cu adevărat importante în viață. Tu ai avut astfel de revelații de natură interioară? Ce lecții și te-a învățat viața?

Am reînvățat lecția binelui, am realizat încă o dată cât de fragili suntem, am descoperit forța comunității care se adună pentru a ajuta, am reînvățat să fiu mai atentă, să am grijă de mine, dar și de cei din jur, și, poate cel mai notabil, faptul că importantă este Ziua de astăzi, prezentul! 

Fără ce nu poate trăi Iuliana Tudor?

Fără lucruri pot trăi! Fără ființele dragi,  nu! 

Foto: Marius Bărăgan