Irena, care a fost primul lucru pe care l-ai făcut după ce ai caștigat finala iUmor?

Imediat i-am sunat pe cei dragi și am plâns toată noaptea până am realizat că eu chiar am câștigat.

 

Care a fost, pe scurt, drumul Irenei Boclincă până la personajul Viorica Dăncilă? Cât de greu/ușor a fost să intri în pielea primului ministru?

Până am ajuns la casting aveam o mie de idei în cap. Cert e că voiam să fac un sketch. Mă gândeam la tot felul de situații până am ajuns la ideea că pot face și parodie. Întâmplător am ales-o pe Viorica Dancila. Am văzut la un spectacol o fetiță care o interpreta pe Dăncilă când era mica și m-am întrebat dacã nu pot face şi eu asta, dar ca adult, mai exact acea Viorica Dãncilã, pe care o cunoaște o țară întreagă. Cel mai greu a fost să mă coafez, nu să intru în pielea personajului!

 

Cine este Irena Boclincă în afara celei pe care o știm de la tv? Care sunt pasiunile, dorințele, frământările și visurile tale?

O persoană foarte simplă, un om normal, care își vede de viața ei şi stă cu chirie în Bucureşti. Cred că sunt cam plictisitoare în viața de zi cu zi. Îmi doresc să se așeze totul, de la carierã, la familie. În momentul de fațã aș vrea să mă angajez pentru că eu la bază sunt actriță, iar emoțiile de pe scena unui teatru sunt mai presus de orice.

 

Ce înseamnă umorul, în opinia ta?

Umorul este o terapie foarte bună, mă ajută să ies din situații jenante.

Irena Boclinca iUmor

Cel mai recent lucru care te-a făcut să râzi cu poftă care e?

Sunt mai pozitivă de felul meu și tot timpul sunt cu zâmbetul pe buze. Nu pot să îmi amintesc de un moment anume, încerc în fiecare zi să râd cât mai mult.

 

Care e cel mai amuzant personaj, real sau imaginar, în opinia ta?

Am crescut cu filmele Maria Mirabela și Veronica. Pentru mine, Oaky din Maria Mirabela este cu siguranță cel mai amuzant personaj, chiar dacă era doar o broscuță.

 

Ai ales să donezi banii câștigați unui alt concurent. Care a fost lucrul pe care tu l-ai primit necondiționat din partea altcuiva și care te-a ajutat?

Indiferent cine ar fi câștigat în finala iUmor i-ar fi donat banii lui Vasi, așa am hotărât împreună. Cât despre un lucru primit, nu-mi vine în minte acum un exemplu în acest sens. Am însã o întâmplare recentã în minte.  După ce am participat la audiții mi-a scris un om că are un portret cu Mihai Eminescu și vrea să mi-l dăruiască. Inițial am crezut că este o glumă, dar am acceptat să mă văd cu dânsul. Este un medic din Republica Moldova. La întâlnire a venit cu o hârtie de 500 lei pe care este Mihai Eminescu și mi-a spus că acesta este portretul. Ne-am amuzat amândoi şi am rãmas prieteni.

 

Cum te-ai obișnuit cu atenția oamenilor îndreptată asupra ta? Ai momente în care ai vrea să nu te cunoscă nimeni?

Sunt obișnuită cu atenția oamenilor pentru că în Republica Moldova oamenii mă recunosc de la un post de televiziune cu care colaborez. Bineînțeles că mai sunt situații în care ai vrea să nu te recunoască oamenii, de exemplu când mergi la medic sau ieși dimineața nemachiată până la magazin.

 

Te striga lumea Viorica Dăncilă pe stradă?

Nu, realitatea este diferită față de personajul meu și mulți chiar mi-au spus că nu semănam deloc. Așa că pot merge liniștită pe stradă.

 

Dacă ai întâlni-o pe Viorica Dăncilă, ce i-ai spune?

Nu știu dacă doamna Viorica ar reacționa OK la parodii. Dar i-aș strânge mâna și i-aș mulțumi că m-a inspirat.

 

Ce altă personalitate ai vrea să întâlnești?

Fără să vrei întâlnești pe stradă pe cineva celebru. Nu am o mare dorință de a întâlni pe cineva anume.

 

Care sunt lucrurile care te inspiră, cum ajungi la sufletul oamenilor?

Televizorul și viața de zi cu zi, chiar și mersul cu metroul. Dacă îţi faci bine rolul și oamenii se regăsesc în ceea ce faci, cu siguranță îi cucerești. Dar secretul constă în modestia și sinceritatea mea.

 

Dacă ai fi pentru o zi prim-ministru, pe bune, ce ai face?

Aș angaja toți actorii care stau prin teatre independente și muncesc pentru câțiva bănuți. Dar aș face o lege ca toată lumea să aibă locuri de muncă cu un salariu de decent pentru a nu mai avea cerșetori pe străzi.

 

În zilele noastre, celebritatea se obține ușor și dispare la fel de ușor. Pentru tine ce importanță are capitalul de popularitate câștigat până acum și cum vrei să-l păstrezi?

Nu mi-am dorit niciodată să fiu celebră, am dorit doar să îmi fac bine treaba. Ținând cont că sunt în București, celebritatea ar putea să îmi deschidă alte uși și aș profita de ea. Nu voi face ceva special acum, îmi voi continua treaba și felul de a fi.

 

Fără ce nu poate trăi Irena?

Nu sunt dependetă de anumite lucruri, dar probabil că apa, mâncarea, hainele, cardul și aprecierile celor din jur ar fi cele mai importante lucruri.

 

Foto: Antena 1