Ioana, se poate spune despre tine că le ai pe toate: și agerime, și frumusețe și candoare. De care dintre aceste calități te bucuri cel mai tare și cu cei ai vrea să completezi acest portret?

Aș adăuga și modestă, dar știți cum se spune, modestia este calitatea oamenilor lipsiți de calitati, iar după asa descriere, ar fi nepotrivit, că se pare că le am pe toate (râde).Lăsând gluma la o parte, nu pot decât să vă mulțumesc. Pentru frumusețe nu depun prea mare efort, mulțumesc naturii și părinților că m-au înzestrat cu niște trăsături simpatice, care, uneori, trebuie să recunosc, mi-au făcut viața mai ușoară. Cât despre candoare, nu știu ce să zic, e discutabil, că am și eu momente și momente și, în ciuda aparanțelor, nu sunt chiar un înger de fată (râde). Așa că cel mai tare mă bucur de faptul că mă duce capul și sper ca oamenii să mă cunoască exact așa cum sunt: o fată isteață, descurcăreată, ambițioasă, spirituală, puțin nebună și cu o doza sănătoasă de umor.

Ai crescut, practic, la tv. Cine ar fi fost astăzi Ioana Petric dacă nu ar fi participat la o preselecție pentru Cronica Cârcotașilor?

M-am întrebat și eu de foarte multe ori asta. Probabil un om care nu și-ar fi găsit locul și rostul într-o meserie obișnuită și ar fi sfârșit făcând tot ceva asemănător cu ce fac acum. Sau oricum, ceva neconvențional.  Pentru că adevărul este că eu m-am pregătit să fac altceva. Am terminat dreptul și o bună bucată de timp am crezut că voi ajunge să profesez, dar tot spre lumea asta a enertainmentului m-a împins inima. Dar, dacă de mâine ar trebui să mă reorientez, aș alege un job care să-mi permită să lucrez remote, ca să pot călători cât mai mult.

ioana petric

Îți mai amintești în ce context s-a petrecut această mare schimbare din viața ta, să vii de la o vârstă fragedă într-un oraș nou, să apari într-unul dintre cele mai populare show-uri de televiziune?

Nu aș avea cum să uit. S-a întâmplat în contextul în care aveam 16 ani și treceam printr-o perioadă de rebeliune, în care eram foarte hotărâtă că trebuie să-mi câțtig independența și să-mi găsesc un drum al meu. Întâmplarea face ca la momentul respectiv, când se făcea castingul pentru bebelușse, eu să fac parte dintr-o trupă de dans, așa că am văzut oportunitatea de a-mi transforma pasiunea în meserie și am profitat de ea. Într-un mod total neașteptat, astrele s-au aliniat și dorința mi s-a îndeplinit.

Ce considerai tu greu atunci la job și ce e greu azi, când prezinți mai multe emisiuni și ești cunoscută de toată lumea?

Prezint două emisiuni și încă pot ieși pe stradă fără să mă recunoască nimeni (râde). Bine, nici nu mă machiez în viața de zi cu zi, poate că ăsta e motivul. Oricum, la început era greu, pentru că un an de zile am făcut naveta Cluj-București, săptămână de săptămână, iar viața pe platoul de filmare era ceva cu totul nou. A fost o perioadă cu multă informație și multe lucruri de asimilat, iar eu eram doar un copil și nu mi-a fost ușor, dar mi-a prins bine. Azi, ce se întâmplă în fața camerei, e floare la ureche. Emoțiile sunt la fel, dar sunt constructive. Mai greu mi se pare ce se întâmplă în spatele camerei, pentru că, odată cu proiectul nou, “Hai cu fetele”, m-am implicat și în tot ce înseamană parte creativă, iar asta este o adevărată provocare. Dar, ca să fiu sinceră, ce era greu la început și e greu și în ziua de azi, e să fiu veselă și să dau oamenilor o energie pozitivă, chiar și atunci când în sufletul meu nu e chiar soare. Dar asta e totodată și frumusețea acestei meserii.

Ai reușit să ajungi la pupitrul unei emisiuni ”patriarhale”, Cronica Carcotasilor,  o tânără între două personalități masculine bine înfipte în peisajul media. Ai vrea să vezi mai multe femei în postura ta, să nu mai ocupe doar rolul de asistentă, dansatoare?

Lăsați femeile să facă ce vor! (râde). Cred că în orice echipă, fiecare om, de la cel care se vede pe sticlă, la cel din spatele camerelor, este la fel de important. Dacă o fată dansează, nu înseamnă că e mai prejos decât cea care prezintă. Pur și simplu, sunt roluri diferite și e nevoie de ambele, pentru ca produsul final să fie unul de calitate.  Prin urmare, fiecare trebuie să facă ce își dorește și ce îi aduce fericire și împlinire, important e să-și facă treaba cu profesionalism. Mă deranjează extrem de tare toate prejudecățile legate de dansatoare. Cred că ar fi cazul să ne aducem gândirea în 2021 și să înțelegem că în spatele acestei meserii se află multă muncă și sacrificii. Dar, pe scurt, mi-ar plăcea ca din ce în ce mai multe femei să nu mai plece urechea la gura lumii, să aibă curajul să-și urmeze visurile și să ajungă exact acolo unde își doresc.

Faci parte la tv și dintr-un colectiv mixt, și dintr-unul exclusiv feminin, la “Hai cu fetele!” Care e diferența de vibrație dintre cele două producții? Ce îți place la fiecare?

Ați fi surprinși, dar în echipa extinsă “Hai cu fetele!” sunt mai mulți bărbați, chiar dacă nu se vede la televizor. Cred că ar fi mai potrivit să-i întrebați pe ei cum e să lucreze cu noi. Eu mă simt la fel de bine în ambele variante. Pe Șerban și pe Dezbră îi știu de foarte mult timp și suntem foarte sudați ca echipă. Cu fetele încă suntem în etapa de cunoaștere, dar sunt niște femei minunate și, spre surprinderea tuturor, nu există conflicte și tensiuni. La Cronică îmi place că e distracție maximă, iar la Hai cu fetele! îmi place că putem aborda relaxat orice subiect, dar și faptul că avem mereu alți invitați. Am fost plăcut surprinsă de foarte mulți oameni care au trecut prin platoul nostru.

Care sunt lucrurile care îți consumă energia în afară de televiziune? Ce nu știe încă lumea despre Ioana Petric?

Multe nu știe lumea, dar sunt Scorpion, misterul mă definește. Încerc să fac lucruri care să mă încarce de energie, nu să mi-o consume. Asta în puținul timp liber pe care îl am în perioada filmărilor. Uite, de exemplu, de curând, mi-am luat un surf skate, un skateboard special pentru ca să mă pot antrena pentru surf, chiar și atunci când valurile sunt departe. Prin urmare, dacă vedeți pe cineva rupându-și picioarele prin parc, în perioada imediat următoare, e foarte posibil să fiu eu.

Nu ai fost întrebată niciodată…


Cât mi-a venit întreținerea pe decembrie. Dar nici nu vreau să mă întrebați, că a fost așa frumos până acum, nu aș vrea să ne întristăm (râde).

Constantele din viața ta au fost și rămân…


Iubirea și sprijinul părinților. În rest, totul e într-o continuă schimbare și transformare.

Când ai spus cel mai recent ”Te iubesc!”? Cum este Ioana Petric când este îndrăgostită?

Zilele trecute. Bine că nu m-ați întrebat și cui am spus! Cum sunt când sunt îndrăgostită? Până nu demult aș fi răspuns: dubioasă (râde). Nu de alta, dar mie fluturii din stomac nu-mi fac bine. Mă consum, sunt deconcentrată, am sinapsele leneșe și iau decizii proaste.  Dar, de curând, am descoperit că se poate și altfel, cu mai puțini fluturi și mai mult adevăr și cred că e mult mai sănătos și mai frumos așa.

NU POT TRĂI FĂRĂ
Inimă și creier…

Foto: Prima TV