Ioana, ce te ține ocupată acum, la început de an și ce vrei să dezvolți în următoarele luni?

Am început în forță anul și chiar mă bucur că este așa. Școala mea de actorie pentru copii – MiniArtShow – dă startul la noi înscrieri pentru un nou modul, proiectul Brave Kids Romania, ediția a doua, își anunță primele țări participante și sunt în căutarea unui nou spațiu pentru spectacolele de teatru.

De ce te-ai orientat către activitățile destinate copiilor?

Sunt actriță la Teatrul Ion Creangă din anul 2000, deci lucrez de 19 ani cu și pentru  copii. Așa că acest proiect a venit când am hotărât că vreau să lucrez și mai mult pentru copii. În cadrul acestui proiect am o școală de actorie, am spectacole de teatru, cu actori profesioniști și organizez evenimente pentru copii.

ioana ginghina si fiica ei, ruxandra

Ioana Ginghină și fiica ei, Ruxandra

E greu să lucrezi cu copiii? Ce vrei să le insufli?

Este foarte frumos să lucrez cu copiii. Îi ador, sunt cei mai buni prieteni. Îmi doresc ca toți copiii cu care lucrez să conștientizeze că sunt unici, că sunt minunați și că lumea are nevoie de ei.

 Ție, când erai mică, cine ți-a insuflat aplecarea către artă, actorie? Talentul tău s-a manifestat încă de atunci?

Da, de mică am știut că vreau să ajung actriță, iar părinții mei m-au ajutat și susținut mereu. De copil îmi plăcea să joc în spectacole, să particip la competiții artistice și să fiu pe scenă.

Fiica voastră, Ruxandra, vă moștenește talentul, pe al tău și pe al soțului tău, actorul Alexandru Papadopol?

Da, Ruxi este foarte talentată și vrea să se facă actriță. Nu-mi rămâne decât să o susțin și să sper din tot sufletul că va avea și noroc.

ioana ginghina si alexandru papadopol

Am văzut că sunteți foarte apropiate. Care sunt lucrurile care vă plac cel mai mult să le faceți împreună?

Suntem mai tot timpul împreună. După școală, vine la birou, unde are o cameră amenajată pentru ea și până seara suntem împreună. Îmi place să-i spun că vine la after school. Ruxi este un copil excepțional, cu care relaționez foarte bine. A fost alături de mine tot timpul și asta cred că a ajutat-o în dezvoltarea ei. Cât despre micile noastre plăceri…Ne place să urmărim filme și seriale împreună. Este activitatea noastră principală.

Te menții într-o formă grozavă. E datorită stilului de viață adoptat de câțiva ani?

Da, acesta este secretul. Am un stil de viață sănătos: nu mănânc carne, fără zahăr, dorm și fac sport. Dar cred că și moștenirea genetică mă ajută foarte mult. De asemenea, beau multă apă, fac cure de detoxifiere și nu stau departe nici de saloanele de beauty. Cred că este foarte important să ai tot timpul grijă de tine. Acord atenție corpului meu și mă răsfăț ori de câte ori simt nevoia.

ioana ginghina

Ce te întreabă lumea cel mai des legat de acest aspect?

Lumea este interesată doar de curele mele de slăbire. Însă eu mai fac o cură, am grijă de sufletul meu, investesc mult și în dezvoltarea mea personală.

Te-ai gândit să cuprinzi toate aceste lucruri într-o carte?

Da, dar am nevoie de ajutor. Nu o pot face singură (râde).

Ce s-a schimbat în interiorul tău de când ai adoptat acest stil de viață?

M-am schimbat foarte mult și pe interior. Am grijă muuult și de acest aspect. Investesc doar în lucrurile cu adevărat importante.

În ce producții artistice o să te mai vedem? Teatru, film?

Mă puteți vedea la Teatrul Ion Creangă, în spectacolul “Călătorii prin Galaxii”, iar, de curând, am terminat de filmat a treia serie din serialul “O grămadă de caramele”, care va fi difuzat de Happy Channel. Am lucrat alături de o echipă foarte frumoasă și aștept cu nerăbdare să văd rezultatul la tv.

Vă sfătuiți în familie cu privire la proiectele artistice pe care le vizați, tu și Alexandru?

Mărturisesc că sunt o consumatoare de teatru mai mare decât Alexandru. Îmi place să merg și la film, și la teatru. Când primim propuneri de la regizori nu luăm deciziile împreună, pentru că nu e cazul, însă ne susținem. Suntem o echipă, așa cum am fost dintotdeauna. Cred că cel mai important lucru este că suntem unul lângă celălalt ori de câte ori e nevoie.

Cum e relația de-acasă dintre doi actori?

Nu este absolut nimic diferit față de o relație clasică dintre un soț și o soție. Ne regăsim seara acasă, povestim, ne jucăm cu Ruxi, gătim și ne distrăm. Suntem un trio vesel și zgomotos.

Când o să vă mai vedem împreună pe micile/marile ecrane?

Deocamdată nu avem nimic în plan în acest sens.

Îți place să joci alături de Alexandru?

Cred că e interesant să joci alături de Alexandru Papadopol, însă noi am avut doar mici întâlniri în carierele noastre artistice. În principal, ne-am întâlnit la tv, în seriale. Mi-ar plăcea un film în care să jucăm amândoi sau să ne întâlnim pe scena unui teatru.

Care sunt cele mai importante lucruri pentru tine, în momentul de față?

Ruxandra este la vârsta la care are foarte mare nevoie de mine și îmi propun să fiu acolo cât mai mult posibil, apoi, bineînțeles că business-ul meu MiniArtShow by Ioana Ginghină este și el foarte important. Îmi doresc să crească și să-l dezvolt.

Fără ce nu poate trăi Ioana Ginghină? 

Dacă Ruxandra este sănătoasă, pot să trăiesc fericită. Dar dacă vrei să ne jucăm puțin pe această temă, să zicem că mi-ar fi greu să trăiesc fără casă, mașină și fără mașina de spălat. Cred că aceste lucruri sunt cele mai folosite în viața mea.

 

Foto: Snapyourmoment