Sunt o multitudine de emoții, trăiri, experiențe pe care le-am simțit, trăit în cadrul „Bravo, ai stil!”. Nu stiu dacă se pot concentra într-un cuvânt sau exemplu. Tot ce am construit împreună în aceasta echipă minunată sunt amintiri și experiențe pe viață. Am învățat să fiu mai empatică, să caut mai profund adevărul, să ”citesc” oamenii mai bine, să mă îmbrac frumos. De asemenea, am aflat ce înseamnă o echipă adevărată, ce înseamnă să fii parte dintr-un show fenomen în România și cum să faci față și, în același timp, să te bucuri de această reușită.

Ce amintiri te leagă de Ilinca – cea din prima ediție ”Bravo, ai stil!”?

Doar emoțiile mă mai leagă ce acea Ilinca. Au trecut șase sezoane și am aceleași emoții ca în prima zi de difuzare a acestui show. Cred că fără emoția asta nu aș fi eu și nu aș reuși să fac atât de bine ceea ce fac.

Această adrenalină îmi pornește motoarele și îmi pompează sângele în vene, astfel încât să fiu extrem de trează în absolut fiecare secundă, să văd tot ceea ce se întâmplă în acest show. Cred că m-am schimbat mult și stilistic, dar și ca profesionist. Am căpătat mai multă încredere în mine, în profesionalismul meu, în talentul meu. Am devenit mai naturală în rolul de prezentatoare, pentru că mă simt bine la cârma acestui show.

Echipa de jurați a emisiunii se schimbă din nou, ce sfat, ce urare i-ai da/face noului membru din juriu, fotograful Tibi Clenci?

Îi spun un bine ai venit din suflet, deja am făcut-o de nenumărate ori.

Îmi este greu să dau eu sfaturi unui om care deja a cunoscut succesul pe plan profesional mai mult decât noi toți, are o carieră internaționala de ani de zile. Îi ofer mici sfaturi despre lucrurile cu care noi deja suntem acomodați în ceea ce privește proiectul și i le ofer ori de câte ori le cere.

Ilinca Vandici

Încă o pleiadă de vedete se strâng în platoul BAS, ce crezi că va ieși la suprafață în acest nou sezon?

Experiența celor șase sezoane m-a învățat că întotdeauna există surprize, că se întâmplă lucruri la care nu te aștepți. Nu știu ce se va întâmpla în acest sezon, dar sunt extrem de deschisă și de nerăbdătoare să descopăr. Acest proiect, pe lângă latura stilistică, este o călătorie, o transformare prin care trec toate concurentele. Vorbim de transformarea lor emoțională, spirituală, de o maturizare care vine la pachet cu anumite reacții, mai bune sau mai puțin bune, dar umane și autentice.

Esti pregătită pentru confruntarea orgoliilor?

Bineînțeles că da, mă aștept să fie la nivel înalt și confruntările și orgoliile. Sunt nume puternice din showbiz, celebrități care sunt de foarte mulți ani în atenția publicului.

Ce definiție crezi că putem da stilului în 2021?

Stilul este încredere, putere, rafinament, eleganță, nu neapărat vestimentare, cât comportamentale. Stilul fiecărei femei ține de autentictatea ei, de cum este cu adevărat. Experimentez și eu asta în fiecare zi; sunt mamă, soție, soră, fiică, noră, femeie de afaceri, profesionist în domeniul meu. O femeie are toate aceste roluri și mi se pare incredibil câtă putere există în spatele ei, cum reușește să duca la bun sfârșit toate sarcinile pe care le are de îndeplinit. Cred ca de aici vine stilul fiecărei femei, din motivația pe care o are în spate; de a schimba lumea în bine, în fiecare zi.

Cu ce te surprinde fiul tău de la o zi la alta, de la o lună la alta?

Cu tot. Este într-o continuă transformare, este și el într-o metamorfoză (râde). Mă surprinde prin replici, reacții, lucrurile noi pe care le descoperă, situațiile pe care și le amintește, modul în care își arată afecțiunea, nivelul conversațional dintre noi, curiozitatea, energia pe care le arată. Tot ce ține de dezvoltarea lui fizică, emoțională și cognitivă mă surprinde, mă fascinează. Nu mă plictisesc niciodată și sunt binecuvântată că pot fi martora acestei schimbări.

Cum întâmpini fiecare etapă pe care o traversează Zian?

Cu multă răbdare, sensibilitate, înțelegere, iubire și empatie. Este un pachet de emoții, trăiri și sentimente pe care trebuie să îl „activezi” în fiecare zi, astfel încât să-i oferi copilului o bază sănătoasă în ceea ce privește evoluția lui până la maturitate. Îmi doresc să crească liber, frumos, sănătos, fără bariere, frici, să crească într-un mediu armonios. Vreau să aibă încredere în el, în deciziile pe care le ia, să înțeleagă ce este bine și ce este rău, să facă alegeri bune.

Obișnuiești să faci planuri legate de viitorul lui, tu împreună cu soțul tau? Ce dorințe aveti pentru voi pentru el?

Planurile sunt de scurtă durată, pentru că viața alături de Zian ne-a demonstrat că cele de lungă durată nu funcționează. Stabilim lucruri pentru viitorul apropiat: la ce grădiniță să meargă, ce facem în weekend,  unde îl ducem să facă diverse activități pentru a descoperi ce îi place. Legat de viitorul lui, nu am facut niciun plan. Mă bazez foarte mult pe el, pe intuiția și pe inteligența lui, pentru a vedea încotro se îndreaptă, să văd ce îi place să facă, să-și descopere calitățile. Eu nu fac planuri, nu sunt genul de mamă care își dorește ceva anume pentru copilul ei, exceptând că îmi doresc să fie sănătos, să aibă încredere în el și să fie sigur pe cine este.

Care sunt cele mai de preț lucruri pe care le-ai dobândit până la această vârsta?

Sunt extrem de bogată sufletește. O brățară cu diamante, o poșetă, o pereche de pantofi sunt consumabile. Nu mă leg de ele, nu le ridic pe un piedestal. Vreau să cred că nu am nimic, totuși am atât de multe. Dacă am învățat ceva până la vârsta asta, am învățat că lucrurile sufletești și emoționale sunt cele mai de preț. Clipele, amintirile, bucuriile, lacrimile formează oamenii care suntem și sunt ceea ce avem mai de preț.

Care sunt lucrurile în care crezi, care îți dau putere și speranță?

Cred în mine, eu îmi dau putere, speranță. Apoi, Zian și Andrei (soțul ei, n.r.) și, bineînțeles, familia Kanal D. Toți împreună îmi dau și putere, dorința de muncă, motivație și speranță pentru a-mi depăși limitele și de a evolua în fiecare zi. Dar cea mai mare încredere, putere și speranta mi le trag din mine. Dacă eu nu le am, nici cei din jur nu le pot vedea, nu avem pe ce să construim. Îmi descopăr aceste calități, mă bucur de ele și încerc să le dezvolt, pentru a construi în continuare o viață liniștită și frumoasă.

Trei lucruri la care vrei să renunți?

Sunt de parere că dacă ceva funcționează, nu trebuie să schimbi sau să renunți la acel lucru. Eu funcționez perfect așa cum sunt astăzi. Cu toate defectele și calitățile mele, cu programul încărcat, cu atenția distribuită între oameni, proiecte, situații. Nu aș vrea să schimb nimic. Aș vrea să îmbunătățesc flexibilitatea cu care privesc lucrurile, să mai diminuez puțin din perfecționismul care mă caracterizează și care devine, uneori, obositor.

N-ai știut/n-ai crezut despre tine, pâna de curând, că… 

Pot fi extrem de puternică chiar și când îmi arăt vulnerabilitățile. Aveam mereu senzația că, atunci cand ai o vulnerabilitate și o arăți oamenilor, te va schimba în ochii lor și le va oferi posibilitatea să te lovească, să te rănească. Este extrem de frumos, natural și sincer să-ți asumi vulnerabilitățile și să „defilezi” cu ele, având încredere că nimeni, niciodată nu te poate destabiliza.

NU POT TRĂI FĂRĂ

N-aș putea să trăiesc fără familie, televiziune și proiectele frumoase pe care le am pe partea de online. Fac parte din viața mea de zi cu zi, mă împlinesc și fără toate acestea nu m-aș vedea strălucind așa cum strălucesc astăzi.