Horia, cum ți-ai petrecut aniversarea anul acesta?

Cu câțiva prieteni, negativi la testare, dar pozitivi la petrecere.

Ce îți doreai acum un an și ce îți dorești acum?

Acum un an ma bucurăm de revenirea la Vocea României, iar acum îmi doresc reîntoarcerea pe scenă! Soția mea vrea același lucru! Cred că s-a săturat să-i urlu prin casă… (râde).

hb2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

În ce fel te schimbi de la an la an și cum se schimbă prioritățile tale?

De la an la an, încerc sa învăț ceva nou. Nu vreau să las să treacă timpul fără sa am parte de tot felul de experiențe. Ele mă fac să înțeleg lumea ceva mai bine… În legătură cu prioritățile mele ele, acestea sunt legate de oameni! Profesional, prin intermediul muzicii și al spectacolelor mele, ma gândesc mereu cum pot ajunge la inimile lor. Familial, dorința mea cea mare e sa dau toata dragostea de care sunt capabil copiilor mei, familiei mele, prietenilor mei.

Te-ai simțit la un moment dat vulnerabil? Ce faci în aceste momente, dacă acestea există?

Sunt mereu vulnerabil. Când sunt pe scenă, când sunt acasă sau când mă salută lumea pe stradă. Dar vulnerabilitatea mea e dublată de optimism, de un soi de speranță că toate se vor îndrepta. Și mai adaug dorința! Dorința de a duce orice problema la bun sfârșit! Toate aceste sentimente m-au făcut sa merg în continuare la Academie.

Este vârsta doar un număr?

Pentru mine vârsta înseamnă maturizare, emancipare, evoluție, experiența și un număr și… multe altele! Pentru mine viața este fiecare zi! Am o piesă, “Sunt cine vreu să fiu”, în care spun că cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat e viața noastră. N-am fost departe de adevăr.

Te vom vedea în noul show de la PRO TV, Masked Singer, într-o perioadă în care toți purtăm măști, la propriu… Cu ce te incită acest nou proiect, în afară de a ghici vedetele ascunse după măști?

Un format nou și o echipă nouă sunt tot atâtea motive de incitare și de emoție, pentru mine. Asta se întâmplă și la Masked Singer. De la producători până la colegii detectivi, totul e proaspăt. Este și un test, până la urmă, dacă mă pot integra într-o nouă echipă. Asta vor decide telespectatorii… În ceea ce privește formatul, am avut câteva rețineri, înainte de începerea primei filmări, dar cum au intrat măștile pe scenă, toate s-au spulberat. Credeți-mă, bomboana de pe tort va fi pe scenă. Vor fi, cu siguranță, telespectatori care mă vor bombarda cu supoziții despre VIP-urile care cânta sub măști… Abia aștept să le descoperim… împreună!

Dacă ți-ai descrie ceilalți trei colegi în câte un cuvant, ce epitet ai folosi pentru fiecare?

INNA – #sunisup – MISTERIOASă

Ana Morodan – soția contelui Dracula – MAGNIFICĂ

Codin Maticiuc – încă una și mă duc… – SEXY

hb3SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Cum te-a afectat, pe tine și pe familia ta, aceasta perioadă? Cum o traversați?

În viața noastră de familie am avut tot felul de perioade. Bune, rele, nebune, proaste, speciale…  Asta a fost aparte. Financiar, șase luni fără spectacole s-au resimtit și se vor tot resimți, în continuare. Familial, însă, șase luni împreună însemnă mult pentru viitor. Așa sper…

Un lucru pe care ți l-au cerut copiii recent și pe care nu l-ai putut oferi a fost…

Să-i duc la Disneyland.

Ție însuți, ți-ai făcut/ți-ai face cadou….

Mi-aș face cadou, cât mai urgent, câteva spectacole de musical, la Londra. Și mâine, dacă se poate!!!!

Ai avut întotdeauna prea mult/ă și prea puțin/ă…

Prea multă Imaginație, dorință, energie și prea puțină odihnă. Și iată că în 2020 s-a rezolvat și problema asta cu odihna…

Fără ce nu poate trăi Horia Brenciu?

Nu pot trăi fără familie, fără orchestră, fără mare, fără Brașov, fără Academia de arte și elevii mei și… nu pot trăi fără oameni!!! A… să nu uit… nu pot trăi fărăfară Interviuri! (râde).

Foto: PRO TV